Slovenija

Posadka ladje Triglav rešila 109 ljudi

Ljubljana, 15. 12. 2015 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

37-članska posadka ladje Triglav je znova opravila odlično delo. V ponedeljek je v Sredozemskem morju opazila sumljiv gumijast čoln, na katerem je bilo kar 109 oseb. Begunce so rešili, tihotapski čoln pa onesposobili.

To je že sedmo posredovanje posadke ladje Triglav od njene napotitve na misijo 16. oktobra.
To je že sedmo posredovanje posadke ladje Triglav od njene napotitve na misijo 16. oktobra. FOTO: Slovenska vojska

Slovenski vojaki na večnamenski ladji Triglav imajo za seboj še eno uspešno akcijo. V ponedeljek je namreč posadka uspešno izvedla še eno akcijo iskanja in reševanja na morju. V jutranjih urah je opazila sumljiv gumijast čoln, dolg 12 metrov. Po pregledu čolna je 109 ljudi, 98 moških in 11 žensk, vkrcala na krov Triglava in onesposobila tihotapski čoln.

Ladja Triglav ima 37-člansko posadko, ki izvaja redne naloge na mednarodni misiji Evropske unije Sophia. Posadka je rešene ljudi predala enotam Frontexa, ki bodo izvedli nadaljnje postopke.

To je že sedmo posredovanje posadke ladje Triglav od njene napotitve na misijo 16. oktobra. Do zdaj je posadka rešila 445 moških, 77 žensk in 59 otrok ter uničila 5 sumljivih plovil. Glavni namen operacije je omejevanje delovanja tihotapcev z ljudmi v Sredozemlju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.