Slovenija

Posavski župani za večjo protipoplavno zaščito območja

Krško, 22. 09. 2010 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
5

Posavski župani so enotni, da bi dokončanje verige hidroelektrarn na Spodnji Savi območje dodatno zaščitilo pred bodočimi posledicami neurij. Zato so vlado pozvali, naj verigo čim prej dokonča.

Župan Krškega Franc Bogovič (levo)
Župan Krškega Franc Bogovič (levo) FOTO: 24ur.com

Župan občine Radeče in poslanec Matjaž Han je na seji sveta regije Posavje dejal, da je glede na obseg sedanjih poplav najbolj pomembno, da država dokonča izgradnjo verige hidroelektrarn, ki bi območje tudi protipoplavno zaščitile. S tem bi v prihodnje lahko na tem območju omilili posledice neurij.

Okoljski minister Roko Žarnić in drugi na sejo vabljeni predstavniki ministrstva za okolje in prostor (MOP) se seje niso udeležili, navzoči posavski župani – sevniški Srečko Ocvirk, krški Franc Bogovič, brežiški Ivan Molan, kostanjeviški Mojmir Pustoslemšek in radeški Han – pa so soglasno sprejeli sklepe, s katerimi so vlado pozvali, da glede na zadnje poplave v roku 30 dni sprejme časovni načrt vseh dejavnosti, vezanih na posamezne HE ob upoštevanju njihovega dokončanja do leta 2015.

Svet regije je predlagal, da vlada imenuje tričlansko komisijo, ki bo spremljala uresničevanje načrta in o tem mesečno poročala lokalni skupnosti, da takoj zagotovi učinkovite in strokovne službe za izvajanje nalog s področja voda, da v državnem proračunu zagotovi več denarja za izgradnjo protipoplavnih objektov po vsej državi in da takoj začne sistemsko in celovito pripravo za njihovo izgradnjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mancyy
22. 09. 2010 15.36
Prihaja, še bolj nestanovitno vreme to da razširišsvoj graben pomeni samo sosed bo plaval. Sprazniti rečna obrežja je prava rešitev.
antonino
22. 09. 2010 15.12
iščejo volilne glasove
antonino
22. 09. 2010 15.11
kaj pa trobentajo, kot da sava med hidroelektrarnami ni poplavila.- ko je vode preveč, mora nekam iti
Musti
22. 09. 2010 14.46
spet so župani neki povedal, zakar niso niti pooblaščeni oz. da bi sploh vplivali na te dogodke :) aja volitve so...heh
jezni_jezek
22. 09. 2010 14.20
ČIMPREJ NAJ MINIRAJO DA BOMO IMELI TUDI REŠEVANJE NA TAK NAČIN KO SE BO VSE ZRUŠILO