Slovenija

Posebni odpadki podjetja Nova vozila Gorica

Ljubljana, 22. 01. 1998 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po včerajšnjem poročanju medijev o odkritju najmanj 300 nezavarovanih sodov z odpadki na dvorišču podjetja v stečaju Nova vozila Gorica v Šempetru pri Novi Gorici je inšpektorat RS za okolje in prostor danes ponovno odredil odpravo pomanjkljivosti in odgovorne prijavil pristojnim organom.

Če lastniki v dveh dneh tekočih odpadkov ne bodo predali v uničenje, mora podjetje Vozila Gorica, lastnik zemljišča, na katerem so odpadki odloženi, le-te odpeljati v lastno skladišče vnetljivih tekočin ter jih tam hraniti do predaje v uničenje. Trdne odpadke pa morajo odstraniti in uničiti v roku dveh mesecev. Izvajanje ukrepov bo inšpekcija tudi nadzirala.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.