Slovenija

Poslanci bodo o novem pravosodnem ministru odločali v torek

Ljubljana, 08. 06. 2021 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, U.V.
Komentarji
8

Poslanci bodo o imenovanju za novega pravosodnega ministra predvidoma odločali v torek prihodnji teden, je v izjavi za medije napovedal predsednik DZ Igor Zorčič. Pred tem se bo ministrski kandidat Marjan Dikaučič v četrtek zvečer predstavil članom parlamentarnega odbora za pravosodje.

Državni zbor, pravosodje, splošna
Državni zbor, pravosodje, splošna FOTO: Bobo

Dikaučičevo kandidaturo je premier Janez Janša na predlog SMC v DZ poslal v petek

SMC je kandidata za novega pravosodnega ministra iskal po tistem, ko je s te funkcije zaradi zapletov pri imenovanju evropskih delegiranih tožilcev odstopila Lilijana Kozlovič. V igri je bilo več imen, na koncu pa se je krog zožil na Marka Starmana in Dikaučiča. Za najverjetnejšega kandidata je še v četrtek veljal Starman, zato je bila izbira SMC minuli petek za marsikoga presenečenje. Po navedbah vodje poslancev SMC Gregorja Periča so se za Dikaučiča odločili zlasti zato, ker je stečajna zakonodaja za SMC zelo pomembna programska prioriteta, v preteklosti pa glede tega ni bilo narejenega dovolj.

Dikaučič je univerzitetni diplomirani pravnik z opravljenim pravniškim državnim izpitom. V zadnjem obdobju se v pretežni meri posveča opravljanju funkcije upravitelja in proučevanju problematike, povezane z insolvenčno zakonodajo, so navedli v stranki.

V SMC sicer težav s podporo Dikaučiču ne pričakujejo. Za imenovanje ministra je potrebna večina glasov prisotnih poslancev. Sicer pa po Peričevih ocenah glasovanja minuli teden v DZ nakazujejo, da vlada v DZ uživa ustrezno podporo.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User300173
09. 06. 2021 08.17
+2
Zakaj je nepotrebna predstavitev poslancem? Firer je odločil in tu komentarjev in pomislekov ne sme biti. Da se ukvarja s stečaji in to vlada potrebuje, je navadna burleska. Vrtovec je dipl. teolog in vodi infrastrukturo, Hojs gradbeni inženir in vodi notranje ministrstvo. Kandidat je zapriseženi janšist in bo uslužen kimavec, njegov življenjepis pa mu ni v prid za ta položaj. Je Starman postavil pogoj, da sprejme v kolikor gredo potrjeni tožilci v EU tožilstvo? V kolikor je to bilo, Janša kot diktator si tega ne bo dovolil. Beda in tuga "domobrančka Ivančka"...
SlobodaNE
08. 06. 2021 21.51
+0
Ja kdo jih bo pa potrdil ?
vikinus
08. 06. 2021 18.20
+2
Človek prvovrstnih uspehov. (raziskovalni novinarji) lahko preverite njegove sposobnosti jn o ugotovitvah obvestite javnost. Važno, da si povezan z Snežićem, znanje ni pomembno...katastrofa!
kitekatus
08. 06. 2021 18.18
+5
Baje,to so samo domneve,je Dikaučič dober znanec Snežića,ta pa je dober znanec Janše. Ja normalno,da je g.Dikaučič pravšnji kandidat za pravosodnega ministra,če domneve držijo.
Diabloss
08. 06. 2021 18.16
+4
Ta Perić je tudi slep
anatomija
08. 06. 2021 18.52
+2
ne vem če je slep . Da je nor pa sem prepričan
Hujošgrimošjanoš
08. 06. 2021 18.09
+6
Pravi peric, da so pogrebniki pomembni za smc
PIERREBRICE
08. 06. 2021 17.50
+4
Upam na rezultat 45 ZA. Pa več sreče prihodnjič! Ha,ha,ha!