Slovenija

Poslanci o domnevnih zlorabah in pritiskih v pravosodju

Ljubljana, 13. 05. 2019 06.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
L.Š./ U.Z./ STA
Komentarji
60

DZ na izredni seji razpravlja o predlogu priporočila SDS, s katerim bi DZ pristojnim organom priporočil analizo pritiskov v pravosodju ter pripravo zakonskih sprememb. V SDS so v razpravi opozarjali na sprijetost politike s sodstvom, v koaliciji in Levici pa na nedopusten poseg v sodno vejo oblasti z razpravo o odprtem sodnem postopku.

Predsednik DZ Dejan Židan je že uvodoma opozoril poslanke in poslance, naj upoštevajo ločenost posameznih vej oblasti in se ne spuščajo v obravnavo konkretnih sodnih postopkov. To bi po njegovem mnenju namreč pomenilo nedopusten poseg v neodvisnost sodstva.

V SDS so namreč med primeri, v katerih naj bi prišlo do zlorab, izpostavljali tudi primer sodnika Zvjezdana Radonjića, ki je ob izreku še nepravnomočne oprostilne sodbe Milku Noviču opozoril na domnevne pritiske med sojenjem.

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je v imenu predlagateljev ocenila, da je sodstvo v globoki krizi, ker mu je dovoljeno, da ostaja hibrid starih struktur. V njem prevladuje totalitarna pravna kultura in načelo poslušnosti, ki se odraža v samocenzuri, je dejala poslanka.

Poleg primera Novič so poslanke in poslanci, ki so sooblikovali večino razprave na današnji seji, kot primere navedenega poudarjali še sodne procese proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju in nekdanjemu poslancu Andreju Magajni, pa tudi zadevo Patria. Izpostavili so tudi udeležbo dveh mariborskih sodnikov na tradicionalnem srečanju SD v začetku maja.

Poslanci so današnjo izredno sejo na zahtevo SDS posvetili razpravi o domnevnih zlorabah v pravosodju.
Poslanci so današnjo izredno sejo na zahtevo SDS posvetili razpravi o domnevnih zlorabah v pravosodju. FOTO: POP TV

Pravosodna ministrica Andreja Katič je v odgovoru ocenila, da razpravljanje o sodnih odločitvah, zlasti o odprtih zadevah, ni primerno. Poziv k oceni odprtega sodnega postopka lahko razume kot poskus političnega vpliva zakonodajne veje oblasti na postopanje sodišča v konkretnem sodnem postopku, je opozorila. Priznala je, da stanje v pravosodju ni brezhibno. Je pa zatrdila, da se stanje izboljšuje, in med drugim izpostavila skrajševanje sodnih zaostankov. Spomnila je tudi, da je v primeru domnevnih pritiskov na Radonjića opozorila na nedopustnost kakršnih koli pritiskov na delo in odločitve sodnikov.

Z ministrico so soglašali tudi predstavniki poslanskih skupin koalicije in v Levici. Vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič je ob tem poudaril, da predlagatelji seje skušajo ustvariti vtis, da se na slovenskih sodiščih množično kršijo človekove pravice. Z današnjo sejo pa se po njegovem prepričanju vrši politični pritisk na sodne odločevalce.

Da je današnja seja farsa, preko katere "SDS prepričuje svoje vernike, da imamo v Sloveniji krivosodje", je dejal poslanec Levice Željko Cigler. Tema, ki naj bi jo obravnavali, so nedopustni pritiski na sodstvo, a na današnji seji se po njegovih besedah dogaja natančno to.

Maša Kociper iz SAB je dodala, da predlagatelj na kar šestih od osmih strani predlaganega priporočila piše o postopku v primeru Novič, kar pomeni poseg v konkretni kazenski postopek in s tem v načelo delitve oblasti.

Stanje v pravosodju ni idealno, ni pa ga mogoče ocenjevati na podlagi nekaj javno izpostavljenih primerov, je dodal poslanec DeSUS Jurij Lep. DZ bi s sprejemom predlaganega priporočila kršil načelo delitve oblasti, se je strinjal.

Poslanka SD Meira Hot pa je med drugim spomnila, da ima sodstvo tudi v primerih morebitnih pritiskov, ki jih v SD prav tako obsojajo, za to pristojne mehanizme, in sicer komisijo za etiko in integriteto pri Sodnem svetu. Njen poslanski kolega Milan Brglez je v nekoliko širši razpravi vendarle izpostavil, da je le Evropsko sodišče za človekove pravice merodajno glede morebitnih kršitev človekovih pravic. Le na podlagi njegovih sodb bi bilo mogoče oblikovati ukrepe, pa še te le skozi široko družbeno razpravo, ki bi zagotovila široko legitimnost, in brez zunanjega poseganja v sodno vejo oblasti.

Poslanka LMŠ Tina Heferle je dodala, da je bila škoda narejena že z javnim izpostavljanjem sklepov, ki so vsebovali omembe konkretnega nepravnomočno zaključenega primera, na pristojnem odboru za pravosodje. Njen poslanski kolega Robert Pavšič pa je med drugim izpostavil, da po raziskavah javnost bolj zaupa sodstvu kot vladi in DZ, takšna razprava pa po njegovi oceni še dodatno ruši ugled poslank in poslancev.

Bolj prizanesljivi do predlagateljev so bili v preostalem delu opozicije. Matej Tonin iz NSi je poudaril, da sodni sistem ni paradržava, ki ji nihče ne bi smel nič reči. Po njegovih besedah se v Sloveniji soočamo z neenotno sodno in tožilsko prakso, državljani pa imajo vtis, da enaka previla igre ne veljajo za vse.

Da v Sloveniji večkrat prihaja do "sojenja po priimkih", pa je dejal poslanec SNS Dušan Šiško. Med drugim se je obregnil na neizkušenost sodnic in sodnikov ter na njihovo pomanjkanje splošne izobrazbe. Zavzel se je za ukinitev trajnega mandata in uvedbo kazenske odgovornosti sodnikov in tožilcev.

Predlog priporočila SDS, s katerim bi DZ pristojnim organom priporočil analizo pritiskov v pravosodju ter pripravo zakonskih sprememb, je sicer zavrnil že matični odbor za pravosodje, zato DZ o tem danes ni glasoval.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malinha
13. 05. 2019 17.29
+0
wolfterier: Po tvojem "leva opcija obvladuje večino kapitala, gospodarstva, etc" že od leta 1945. To je natanko 74 let. (Čez 26 bo 100 let.) In v vseh teh 74-ih letih se vaš malomeščanski, zelo redek aristokratski, socialdemokratski, svetohlinsko resentimentni nacionalni, duhovnokulturni in podeželski razred, seveda, pod skupnim imenovalcem nepogrešljivega klera ni mogel izboriti, zoperstaviti ostalim vladajočim razredom z nekim uporom, neko 'revolucijo' - in strmoglaviti "leve opcije"? Le kaj ste počeli ves ta čas? Dejansko ste živeli na naš račun. Na račun "leve opcije" vlade, ker vas v vladi 74 let sploh ni bilo. In če zaidete v zagato, če se tako kompromitirate, da ste prisiljeni izvesti svoje grožnje, tedaj se to dogaja na dvoumen način, ki se ničesar bolj ne ogiba kakor sredstev za dosego cilja in ki hlasta po pretvezah za poraz.
komarec
13. 05. 2019 17.42
-1
Problem desnih je v tem, da vse vedo kaj delajo narobe levi, nobenega ne ovadijo. Za kaj? Ker so oni isti.
natolcevanjenapolno
13. 05. 2019 15.49
+2
SDS ukinit in takoj nam bo bolje, z njimi še NSI in podobne parazite.
vinogradnik33
13. 05. 2019 16.36
+2
Lopovi vpijejo , primite lopova ! SDS je največ zlorabljala institut pravosodja in vršila pritiske vseh vrst in sedaj , si s takimi izsiljenimi parlamentarnimi pranji želi umiti roke in s prstom kaže na druge . SDS in njen satelit NSI igrata vseskozi izprijeno igro , potunkaj drugega , da bi morda lahko opral sebe !
Transformerji
13. 05. 2019 17.09
+1
Vse v sodstvu zamenjati, so vsi umazani od direktiv levih in desnih! Potem pa naj sami povejo, kdo je tisti, ki jim je dajal navodila. Vem samo to, da nam ves čas vladajo levi. Še volitve se izpridijo.
komarec
13. 05. 2019 17.38
+1
Trafo stavim, da ne veš kdo je levi in kdo je desni.
Malinha
13. 05. 2019 18.05
+0
He he, volitve se izpridijo, seveda, če zgubiš. Oz., še predhodno, ko "vladajo levi" in se bližajo volitve, so apriorno že krivi za te same volitve levi, na katerih pač desni zgubijo.
Karlo
13. 05. 2019 15.18
+2
In jutri bodi vsi časopisi polni člankov, komentarjev ,mnenj, itd, o tem kokodakanju!
FAUSTOS1
13. 05. 2019 15.10
+1
Ko bo sds resnično zanimala le slovenija bo država slovenija lahko izjavila ,da nima notranjih sovražnikov ,ki želijo slovenijo narediti za satelitsko državo madžarske in orbana.
JApajaDAja
13. 05. 2019 13.39
+8
če sodišče , v dveh poskusih, ne zna pravilno poslati zahtevek na banko slo za imetnika TRR v slo (dolžnika), se lahko vprašamo, kakšen kader je v sodstvu!
jg57
13. 05. 2019 12.48
+2
V Slo leva opcija obvladuje večino kapatala in gospodarstva, 90% medijev, policijo in sodstvo. To je zelo nevarna sprega za kurje tatove.
Malinha
13. 05. 2019 13.09
-1
jg57; in od katerega leta se že dogaja to "obvladovanje"?
Darko32
13. 05. 2019 14.01
-1
JG57 Točno to, kar praviš je čista resnica. Naredimo analizo zaposlenih in kdaj in kje so se šolali. Dobili bomo alarmantno sliko. Zato se ne čudim, če je sodnik povedal tisto, kar doživlja na svoji koži. Če je pošten sodnik dobro ve, da bo resnica prišla prej ali slej na dan. Zato pošten sodnik noče živeti v strahu ali ga bodo preganjali zaradi takšnih oslarij. Kdor pa je nagnjen k temu, da dela po liniji najmanšega odpora pa je zgradil drugačen način dela.
Malinha
13. 05. 2019 14.28
-1
"Naredimo analizo zaposlenih in kdaj in kje so se šolali." Darkić, alarmantno analitično sliko ti kot bumerang vračam v glavo, če jo sploh imaš: sodišča zaposlujejo mlajši kader (seveda z morebitnimi izkušnjami, šolsko izobrazbo in drugim znanjem), verjetno ne tiste (večinoma ženske), ki imajo do upokojitve le par let. Torej, šolale so se v Sloveniji ali pa tujini. - Tvoje skrivenčene slike, ki jih mečeš na morebitna skrivenčena sodišča razkrivajo - kaj drugega, kakor skrivenčenega artista, ki želi iz drobne svečke - to kar si - narediti bakljo.
wolfterier
13. 05. 2019 16.09
+2
jg57
14. 05. 2019 12.50
Transformerji
13. 05. 2019 12.04
+8
Zakaj pa govorijo o domnevnih zlorabah? Saj niso domnevne, saj vedno vidimo rezultate sojenj najbolj pokvarjenim, še huje pa je, da tistih, ta pravih, največjih ni pred sodniki. Kaj neki bodo naredili??? Povejte, kdo je višji od sodnika? Je lahko to predsednik DZ ali predsednik vlade, to je pa naš Pahor? Ni čudno, da nekateri verjamejo v Boga, pa glej ga zlomka, od nikoder ga ni, da bi sodniškim barabam povedal, da so pokvarjeni.
komarec
13. 05. 2019 11.54
-4
Največje pritiske na pravosodje izvaja SDS
jg57
13. 05. 2019 12.25
+5
A bejž no? Zato ker so rekli "krivosodje". Niso se zmotil.
Transformerji
13. 05. 2019 14.05
-5
Si komaj iz plenic prilezel? Pipa leze, pipa gre, da bo prišla do gore.
Karantanija
13. 05. 2019 14.39
+3
JApajaDAja
13. 05. 2019 11.18
-2
povsodkjerještalasemzraven vili, za otroki grem, potička,svete, žgur, sodnik-ustavni,kler,sponzor svečkar rajko....cirkusi pred sodiščem-to ni pritisk?
MountainVibes
13. 05. 2019 11.09
+8
V sodstvu pač nebi smelo priti do tega, in pika!
lahunin
13. 05. 2019 10.45
+5
KONCNO JE TUDI NAD SLOVENSKIMI SODNIKI TAKO SO SI DALI IME PRISEL SODNIK ZA VSAKEGA JE SIBA
JApajaDAja
13. 05. 2019 10.38
-4
z našim pravosodjem je vse narobe že od 1991, sicer slo ne bi zavozila z začrtane, želene poti slo naroda! da pa sekta sklicuje sejo o pritiskih na sodstvo je pa tragikomika....kako naj se njihovi shodi pred sodišči imenujejo, če ne pritisk-morda kulturni skeč?!?
wolfterier
13. 05. 2019 09.36
+13
Naše sodstvo obvladujejo vplivni mafijci,kar je posebno vidno iz primera Kemijski inštitut ! Noviča so hoteli linčat,Z Libanoncem pa delajo v rokavicah.Da ne bi preveč povedal !
Zsolt1
13. 05. 2019 09.06
+10
Sodišča v Sloveniji so že davno izgubila svojo kredibilnost za kar so poskrbeli visoko osposoblj€ni in izredno €tični sodniki sami v zadevah; VASKRSIĆ, IZBRISANI, NOVIĆ in v več kot 20.000 mladih slovenskih družin oropanih v primerih TOKSIČNI CHF KREDITI.
Karlo
13. 05. 2019 08.58
-3
Svetohlinski SDS-ovci spet drekajo po parlametu pred volitvami. So pa sami tisti ki vršijo pritiske na sodišče preko svojih organiziranih hord. Kdo pa organizira proteste pred sodišči, delajo kraval in zmerjajo sodnike v dvorani, kakor tudi v medijih z enostranskim zavajajočimi komentarji. Najbrž je Radojnić tako podlegel pritiskom Janševih uličarjev, da je sodil tako da nni puustil odvetniku posavljati vprašanja, tovrgel iz dvorane.
Darko32
13. 05. 2019 09.08
+3
Spet eden izmed tistih, kateri zagovarja korupcijo v sodstvu. Nameč veliko sem med ljudmi in veliko debatirali. Sodnikom se celo prirejajo spisi z ciljem, da se prikrijejo kriminalne rabote zaposlenih po sodiščih. Uradniki skrivajo spise po arhivih. Tukaj pa resnici na ljubo ne moremo več mešati politike SDS. Prej bi rekel, da gre za politiko leve opcije, saj je največ zaposleni iz prejšnjega režima in so člani teh strank.
Malinha
13. 05. 2019 09.29
-2
Tem se kratko reče svečkarji. Da pa Blaženi SĐS v eni osebi ne počne in ne zna delati drugega, kakor delati kraval, je poenostavljen odgovor. Dejansko je do konca destruktiven čisto proti vsem, kar se dogaja mimo tega, da bi vsaj malenkost vzniknil na dan njegov ego. Njegova dejanja sploh niso politična, temveč psihopatološka; danes bo z vso silo podiral to, kar mu bo jutri, ob vsem poveličevanju služilo za avtoritarni vzdig. Da gre za avtoritarnost, ki meri zgolj na nezavedno, zavedno in logiko pa pušča načrtno ob strani, priča njegov citat: "Prva skrb države je varovanje lastnih državljanov. Pika." Množica ovčk seveda temu na vso moč vzklika. Temu bi lahko dodal naslednji avtoritarni cinizem: 'Če sem rekel, da se bom kot politik upokojil, če bo Slovenija dosegla pozitivno gospodarsko rast, in gospodarska raste je bila dosežena, se nisem upokojil in se tudi ne bom. Pika." Tudi tu množica ovčk na vso moč vzklika...
Malinha
13. 05. 2019 09.34
-3
darko32, lažeš pa še hitreje kot pes teče. Sodnikom se ne more 'prirejati spisov', saj sodnik svoj spis pozna skoraj na pamet. Če pa poznaš kakšne "kriminalne rabote zaposlenih po sodiščih", potem bi ti svetoval obisk policije. Seveda, potrebni bodo dokazi, vsekakor ne tisti, zlimani na Trstenjakovi.
Uporabnik458403
13. 05. 2019 09.54
+3
Missasolemnis.......... Kaj ti bo policija. Pri nas v Ljutomeru policija enemu ze dovoljuje, da se lahko ze skoraj celo desetletje vozi z neregistriranim avtom zaradi sodnih postopkov, pol si lahko predstavljas kaksna je situacija..... Pa to pri nas ni nobena skrivnost, samo tiho moras biti, da te ne policija pocaka za njih kaki priljubljeni tocki z radarjam........
Malinha
13. 05. 2019 09.58
-4
svetice, tudi ti tako lažeš, da samemu sebi verjameš.
Darko32
13. 05. 2019 10.57
+1
missasolemnis Od kdaj POLICAJI nadzirajo delo sodnikov?????????????????????????????????????????????????????
Malinha
13. 05. 2019 12.49
-1
darkič32, tvoje pisanje razkriva namerno zavajanje (ter s tem agitira z omalovaževanjem) ali samo nenamerno nevednost? Repliciral si mi "od kdaj policaji nadzirajo delo sodnikov", zgoraj si pa pisal o "prikrijejo kriminalne rabote zaposlenih po sodiščih", torej zaposlenih, kjer se pod zaposlene smatra delavce v javnem sektorju, sodniki so pa funkcionarji. 'Nadzor' nad deli sodnikov opravlja najprej predsednik (okrajnega, okrožnega) sodišča, nato predsednik višjega sodišča, ki zoper ugotovljeno kršečega sodnika tudi ustrezno zakonsko ukrepa. Če se 'kršeči sodnik' ne strinja z ugotovitvami in odločbami predsednika višjega sodišča, o njegovi morebitni pritožbi odloča Upravno sodišče. Delo policistov, oz. kriminalistov na sodišču pa nastopi takrat, kadar predsednik sodišča tako odloči, torej, ob morebitnih večjih kršitvah sodnega reda, kar ti imenuješ "kriminalne rabote". Če kriminalisti ob preiskavi ugotove k.d. zaposlenega, se zaposlenega takoj začasno suspendira, sodišče predlaga na tožilstvo kazenski pregon zoper osumljenega, sojenje za k.d. se pa prenese na drugo sodišče; sojenje ne poteka na tem istem sodišču, iz katerega je osumljeni k.d. začasno suspendiran.
Darko32
13. 05. 2019 13.43
-3
missasolemnis No vidiš to je teoretično- V praksi pa imamo sliko povsem drugo. Imamo več kot 80% sistemsko korupcijo. Imamo primere založenih oporok. Imamo primere sojenj na podlagi domneve in imamo skrivanje spisov po arhivih. Potem pa se čudimo, če dobimo primere, kjer ljudje več ne verjamejo v pošteno delo sodišč. Ko praviš kdo po hirarhiji bo ukrepal. Potem pa povej od kdaj sonik z zastavo in rdečo zvezdo se hvali javno. Sočasno pa vidimo, da zastavo in ustavo, katera mu daje plačo ne brani. Samo hoče plačilo. Zato ne nabijaj, da bodo POLICAJI delali red po sodiščih in kaznovali pokvarjene zaposlene. Če nihče ne ukrepa na sodiščih zoper kriminal, katerega smo videli v drugih prispevkih, kako lahko potem zahtevamo od enega POLICAJA, DA BO DELAL RED. Oprosti tukaj vidiva oba, da je na tej točki možno prikrivati kriminal po sodiščih.
Malinha
13. 05. 2019 14.11
+3
1. Za 80% sistemsko korupcijo predoči dokazila. 2. Za založene oporoke gre samo za več oseb, ki so bile odgovorne, zgolj da oporoke niso bile vnesene v centralni register oporok. 3. Sojenja, predvsem v kazenskih postopkih, se ne izpeljujejo zgolj na podlagi domnev, temveč dokazil in prič, sicer sodnik v naprej zavrže kazensko ovadbo. 4. Za skrivanje spisov po arhivih navedi kdaj in na katerem sodišču so to ugotovili. 5. Sodnik (verjetno misliš na sodnico) če se je "javno hvalil" z "rdečo zvezdo", to vsekakor nima nobene veze z obligacijskim pravom, še manj pa sodno prakso. 6. Nikjer nisem napisal, da "bodo policaji delali red po sodiščih in kaznovali zaposlene". 7. "kriminal na sodiščih, ki smo ga videli v drugih prispevkih"; večinoma tovrstne strokovne prispevke počne nora tv. Njena kredibilnost je nebeška. 8. "tukaj vidiva oba"; napak. Tukaj vidiš ti sam izkrivljeno, populistično sliko. 9. Že prej sem ti napisal, da tvoji klečeplazni prošnji ne bom ustregel.
Karlo
13. 05. 2019 15.38
+1
Darko Malo ohladi. Če kje vidiš korupcijo pridi s konkretnimi imeni. Povej kdo je tisti ki je podkupil sodnico Koleta, ki so jo Janševi uličarji zmerjali s pra.., svi..o in ji grozili. Gre z izjemno starejšo spoštovano osodnico ki je tik pred upokojitvijo. A Ona pa ni čutila nobenega pritiska. Pa ne da Radijnić odkar je soodil Noviču ne more spati, moči posteljo in hodi k psihiatru.
brabusednet
13. 05. 2019 08.56
+4
V socjalizmu šolani sodniki in ostali pač ne znajo drugače.Saj so se že takrat učili o naših in vaših.Dokler ne bodo odgovarjali za večje nepravilnosti z odvzemom poklica ne bo nikoli bolje.
Karlo
13. 05. 2019 10.16
+0
Ja ampak po starosti bi sodil da ti govoriš o Radojniću, ne pa o tistih ki se šolali v Sloveniji in ne SFRJ.
Karlo
13. 05. 2019 15.47
+2
Se pravi da edino na FDV znajo drugače? Od obramboslovja - Janša do precejšnjega dela SDS-ovce - od Zvera do Mahniča. Da o kakšnem Gorenaku ne govorim.
AlternativeFacts
13. 05. 2019 08.51
-2
Ko poslanci začnejo pametovati o sodstvu, še posebej če je debata o sodbah ki so v domeni določene politične struje, potem vemo koliko je ura. Ne gre za zlorabe, gre za poskus vplliva na sodstvo, če en celo prevzema te veje oblasti...Skratka KOLUMBIJA iz sredine 80-ih let prejšnjega stoletja. Glavni igralec pa kdo drug kot SDS....
Darko32
13. 05. 2019 08.58
+5
Tukaj gre tudi za zlorabo sodstva iz strani zaposlenih v sodstvu za prikrivanje organiziranega kriminala v samem sodstvu. Samo poglej primer založene oporoke. A misliš, da je bila to pomota. Ne ni bila pomota ampak način kako na tej točki pridobiti denarna sredstva in ljudi prisiliti, da se bodo drajsali. Sočasno pa imajo dohodek tudi odvetniki. Zaposleni pa si pridobijo še dodatni vir dohodka. Zato ne metati kar na tisto politično opcijo, ki opozarja na kriminal v sodstvu.
AlternativeFacts
13. 05. 2019 12.21
+3
Samo to je problem sodstva in ker je sodstvo samostojna veja oblasti, jo mora tak tudi reševati...Tega pa nočete ali ne zmorete razumeti? Pa da še malo podžgem, kaj pa če so te oporoke posledica političbega vpletanja v sodstvo?
Darko32
13. 05. 2019 13.49
-3
AlternativeFacts Zelo dobro si pokazal na problem. Tudi sam mislim, da je bil glede tistih oporok čisti političen zaplet. Nameč ti oporoko skriješ in sodiš po domače. Pri tem še zaslužiš za takse in sočasno zagotoviš delo odvetnikom, sodnikom in administratorjem. Ljudje pa se mečejo na zobe in dokazujejo svoj prav. Če gledava iz prej navedenega stališča je to politika na ta način urejala delo na sodiščih. Samo iz vidika človekovih pravic in poslednje volje državljana pa je to hud napad na človekovo dostojanstvo in izrabo le te. Saj veš kaj mislim.
Thinc25
13. 05. 2019 08.47
+17
V Sloveniji ne bi smeli govoriti o pravosodju, ki ga ni, temveč v Sloveniji imamo KRIVOSODJE, ki je v rokah levičarskih ljudi (točilci, sodniki, kriminalisti..). Ljudje, ki so zaposleni v krivosodju se bojijo, da bi na oblast prišla desnica, ki bi z njimi pometla.
Zsolt1
13. 05. 2019 08.36
+22
Sodišče v Ljubljani je servis za izbrance tipa; Zoran, Balkanske bojevnike, Zdenkote, Binete, Bavčarje, posiljevalce, pedofile, preprodajalce orožja, preprodajalce drog, morilce, tatove vseh profilov....... Sodišče v Ljubljani pa krivično odloča za navadne državljane tipa; IZBRISANi, oropane mlade družinae v aferi TOKSIČNI CHF KREDITI, KOROŠKI DEČKI, VASKRSIĆ, NOVIĆ .... Temu se v Ljubljani lepo reče sodna praksa €€€€€
Darko32
13. 05. 2019 08.24
+22
Kaj se čudimo če so ljudje videli korupcijo v pravosodju. Samo poglejmo kaj se dogaja. Sodniki skrivajo dokaze z ciljem, da prikrijejo kriminal v sodstvu. Uradniki za male denarje vpisujejo v uradne listine podatke, kateri so lažni. Listine, ki dokazujejo prej navedeno pa skrivajo. Ko ljudje opozarjajo na kriminal pa se sklicujejo na vseživo. Nerešeno in smešno je, da če uradnik skrije dokaze o kriminalnem dejanju v arhiv z ciljem, da doseže zastaralne roke je takšno kriminalno početje legano delovanje sodstva. Tukaj ni rešeno prav to področje, kjer v primerih, da zaposleni na sodiščih skrivajo spise, dokaze z ciljem, da prikrijejo kriminalno delovanje sodelavcev seveda v škodo oškodovancev V TAKŠNIH PRIMERIH NE SME VELJATI ZASTARALNI ROKI. SOČASNO PA SE MORAUVESTI OSTRE KAZENSKE SANKCIJE.
Malinha
13. 05. 2019 09.53
-2
darko32, tvoje natolcevanje si zasluži oceno pet, sicer v tretjem razredu oš.: "uradnik skrije dokaze o kriminalnem dejanju v arhiv.." "Uradnik" enostavno ne more "skriti dokaze", ker je vsaka listina v spisu označena na notranji strani ovitka spisa ter v samem spisu tudi oštevilčena. Da bi jo "skril.. v arhiv" je ravno tako traparija, saj je v arhivu vse točno označeno kje je kaj. Zastaralni roki so pa res v veliki meri 'krivec', recimo Blaženi bi sedaj že dolgo in še dolgo gledal svet skozi rešetke.
Darko32
13. 05. 2019 11.00
-2
missasolemnis Prosim te, da ne zavajaj in natolcuj. Poglej okrog sebe in pogljej kaj se dogaja. Ko boš pogledal dejansko sliko in ne narisane slike boš videl stanje. Do takrat pa prosim, da obdrži zase. Glede BLAŽENEGA pa povej koga misliš in ne nekaj skrivat.
Malinha
13. 05. 2019 13.01
+2
darkič, če ti gledaš okoli sebe in vidiš tisto, kar sam želiš, oz. kar ti drugi narekujejo, je to čisto v redu. Z dejanskim stanjem pa to nima nobene veze. Zanimiv je pa tvoj stavek "Do takrat pa prosim, da obdrži zase". Da obdržim zase dejansko resnico, pustim pa naj prazno natolcevanje? Enako bi lahko rekel za tvojega idola Blaženega: vse, kar je resnica, dejansko, dejstvo, naj se prikrije, prekonstruira, namerno pozabi, dokler se Blaženega ne povzdigne do vrhovnega Svetnika, "do takrat pa prosim, obdrži zase" vso resnico. Tvoji klečeplazni prošnji seveda ne bom ustregel.
Darko32
13. 05. 2019 13.54
-3
missasolemnis Moj blaženi nad mano pravi: SPOŠTUJ SVOJEGA BLIŽNJEGA IN ŽIVI POŠTENO, SAJ RESNICA PRIDE PREJ ALI SLEJ NA DAN. Če pa pogledava zgodovino pa vidiva oba, da so poizkušali zakriti z več metrom debelim betonom in je resnica prebila tudi več metrov debel beton. Vesel pa sem, da sva odprla izredno zanimivo in poglobljeno debato.