Slovenija

Potočnikova odstopila

Ljubljana, 27. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja županja Vika Potočnik je nepreklicno odstopila s položaja predsednice mestnega odbora LDS. S to odločitvijo želi v bodoče ustvariti možnosti za odprt in neobremenjen dialog, "glede na dosedanjo stigmatizacijo pa je to še posebej v njenem interesu".

Vika Potočnik je sama ponudila odstop s predsednice mestnega odbora LDS
Vika Potočnik je sama ponudila odstop s predsednice mestnega odbora LDS FOTO: Dare Čekeliš

Z odločitvijo je Potočnikova na današnji seji mestnega odbora LDS seznanila tudi člane izvršnega odbora. Sicer bo svet ljubljanske LDS na četrtkovi seji na podlagi predloga izvršnega odbora začel postopke evidentiranja za novega predsednika, do takrat pa bo delo potekalo v skladu s pravilnikom stranke, so sporočili z ljubljanske LDS.

"Glede na aktualnost vseh problemov, sem se odločila, da nepreklicno podam odstop kot predsednica stranke in s tem omogočim, da se razmere poskušajo v mestu čimbolj normalizirati, da se začne neobremenjen dialog in seveda, da se stigmatizacija, ki sem jo deležna že kar nekaj mesecev, razčiščuje in gre v prid vseh, ki v tem mestu živimo," je svoj odstop pojasnila Potočnikova.

Izvršni odbor je sprejel tudi sklep, da bo v skladu z izvedbo projektov, ki so bili zastavljeni v preteklem obdobju in predstavljajo "hrbtenico" koalicijske pogodbe z ljubljansko ZLSD, predlagal svetu, da ob izpolnjevanju kakovostnejšega dialoga med koalicijskima partnericama nadaljujejo delo v koaliciji.

Po njihovem mnenju zaradi celovitega izpolnjevanja zastavljenega volilnega programa tako v četrtnih skupnostih kot v ljubljanskem mestnem svetu ni podlag, da bi mestni svetniki LDS in člani izvršnega odbora odstopili s funkcij, so še zapisali v sporočilu za javnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3