SLOVENIJA

Potrpežljivo na ceste: daljše čakalne dobe na mejnih prehodih

Ljubljana, 06.08.2022, 8:02 | Posodobljeno pred 17 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Na posameznih cestnih in avtocestnih odsekih je po napovedih Prometno-informacijskega centra za državne ceste vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet. Povečan promet skozi ves dan pričakujejo v obe smeri predvsem na meji s Hrvaško, na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke.

Na mejnih prehodih s Hrvaško so daljše čakalne dobe, najdlje je treba tako za vstop kot izstop iz države čakati na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Sečovlje. Gneča je tudi pred predorom Karavanke na obeh straneh meje, predor pa občasno v smeri Slovenije tudi zapirajo, poroča prometno-informacijski center.

Mejni prehod Jelšane
Mejni prehod JelšaneFOTO: Bobo

Na mejnih prehodih Gruškovje, Sečovlje in Dragonja je čakalna doba za vstop v državo več kot dve uri, na Jelšanah pa do dve uri. Za izstop iz države je Gruškovju in Sečovljah treba čakati uro in pol, na Jelšanah in Starodu pa do dve uri. Gneča je tudi na ostalih mejnih prehodih s Hrvaško, čakalna doba za vstop ali izstop iz države pa je večinoma od pol ure do uro.

Zaradi gneče na meji s Hrvaško nastajajo zastoji tudi na cestah pred mejnimi prehodi. Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj dolg dva kilometra.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Gneča je sicer tudi pred predorom Karavanke. Po zadnjih podatkih prometno-informacijskega centra je na gorenjski avtocesti pred predorom proti Avstriji pet kilometrov dolg zastoj, proti Kranjski Gori je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Petkilometrski zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, predor v tej smeri občasno tudi zapirajo.

Sicer pa je na primorski avtocesti med Razdrtim in Brezovico proti Ljubljani na posameznih odsekih upočasnjen promet z zastoji, potovalni čas se podaljša za do 50 minut, navaja Prometno-informacijski center za državne ceste.

Gneča je na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in Kosezami, predor Šentvid zaradi varnosti občasno zapirajo. Zastoji so na zahodni ljubljanski obvoznici med Kosezami in Kozarjami, na južni ljubljanski obvoznici med Vičem in Kozarjami ter na primorski avtocesti med Kozarjami in Brezovico.

Danes sicer med 8. in 13. uro, na nekaterih primorskih cestah pa do 16. ure, velja omejitev prometa težkih tovornih vozil. V nedeljo je omejitev daljša, in sicer med 8. in 22. uro.

V prometno-oinformacijskem centru voznike pozivajo, da so strpni, načrtujejo pot, spremljajo prometne informacije, predvsem pa da se na pot odpravijo spočiti in z brezhibnim vozilom.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.