Slovenija

Požar med Vipavo in Vrhpoljem. Na pomoč poklicali vojaški helikopter

Vipava, 18. 03. 2021 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Ni.Š., STA
Komentarji
3

Gasilce so nekaj minut po 11. uri obvestili o požaru, ki je zajel gozdnato območje v bližini starega gradu nad Vipavo, na relaciji med Vipavo in Vrhpoljem. Zaradi težko dostopnega terena in napovedane burje so zaprosili za pomoč Slovenske vojske, ki je zagotovila helikopter za gašenje. Požar so okoli 18. ure pogasili.

Okoli 11. ure so občani iz Vipave opazili gozdni požar v bližini starega vipavskega gradu na relaciji med Vipavo in Vrhpoljem. Požar je zajel približno hektar gozdne površine. Posredovali so gasilci PGD Vipava, PGD Vrhpolje, PGD Podnanos, PGD Ajdovščina in PGD Selo. Zaradi težko dostopnega terena in napovedane burje je poveljnik OŠCZ Ajdovščina zaprosil za pomoč helikopterja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Helikopter Slovenske vojske je na kraj dogodka prispel okoli 15. ure in pričel z gašenjem. Aktivirani so bili tudi gasilci ZGRS Sežana, ki so dostavili bazen za vodo. Gašenju so se kasneje pridružili še gasilci PGD Col in gasilci GRC Ajdovščina. Pri gašenju je skupno sodelovalo 35 gasilcev. "Srečo smo imeli, da je bilo to med dvema gozdnima cestama, kar nam je nekako omogočilo dostop do požara. Gorela sta predvsem podrastje in suha trava," je povedal vodja intervencije Adam Žagar iz Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Vipava.

Požar so pogasili in z gašenjem ob 18. uri zaključili. Na požarišču ostaja požarna straža.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Razlog požara ni znan, zaenkrat na požarišču niso našli nikakršnega dokaza, da bi bil požar morebiti podtaknjen.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franci Luzar
18. 03. 2021 21.55
+0
Zakaj kličete vojsko na pomoč? poklicati bi morali Levičarja, Meseca in Kordeša, saj ta dva vedno vpijeta da Vojske nerabimo?
VAREN
18. 03. 2021 21.47
-2
Težko dostopen teren pa tri ceste zraven. Sramota za vaške gasilce. Z metlam bi to zaplato pogasil. Kako zapravljanje denarja za helikopter.
KladivoSi
19. 03. 2021 08.05
-1
Seveda, kaj pa je cisterna vode ko gori v naravi. V tisti uri ko gredo po novo vodo gorijo še dodatni 3je hektari.