Slovenija

Pravne osebe plačujejo obveznosti

Ljubljana, 17. 04. 2000 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po podatkih Agencije za plačilni promet (APP) je bilo v marcu evidentiranih 7230 plačilno nesposobnih pravnih oseb s povprečnim dnevnim zneskom dospelih neporavnanih obveznosti 33,5 milijarde tolarjev. Število pravnih oseb z likvidnostnimi težavami se je v primerjavi z februarjem 2000 zmanjšalo za 86 oz. za 1,2 odstotka, za kolikor se je zmanjšal tudi povprečni dnevni znesek dospelih neporavnanih obveznosti.

Zmanjševanje števila pravnih oseb z likvidnostnimi težavami se je tako - po januarskem (2,2 odstotka) in februarskem padcu (23 odstotkov) - nadaljevalo tudi marca. Ob tem je treba povedati, da gre februarsko znižanje, ko se je število oseb z neporavnanimi obveznostmi v primerjavi z januarjem 2000 zmanjšalo s 9499 na 7316 oz. za 23 odstotkov, povprečni dnevni znesek dospelih neporavnanih obveznosti pa se je zmanjšal za 52 odstotkov na 33,9 milijarde tolarjev, pripisati posledicam uveljavitve sprememb in dopolnitev zakona o finančnem poslovanju podjetij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.