Slovenija

Praznovanje Mednarodnega dneva plesa

Ljubljana, 17. 04. 2000 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Društvo baletnih umetnikov Slovenije in Slovenski gledališki muzej sta na Mednarodni dan plesa, 29. april, ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega muzeja na Mestnem trgu 1 pripravila slovesno praznovanje. Na proslavi bodo posredovali poslanico, ki so jo letos napisali svetovno znana kubanska primabalerina Alicia Alonso, koreograf Nizozemskega plesnega gledališča (Netherlands Dance Theatre) Jiri Killian in Cyrielle Lesueur, učenka programa Ples v šoli iz Le Havra v Franciji.

Osrednji dogodek bo video predstavitev življenja in dela Carlotte Grisi, prve izvajalke baleta Giselle leta 1841. Plesalka je bila rojena v Vižinadi, majhnem kraju istrskega višavja. Video so pripravili italijanski raziskovalci. Pobudnica in strokovna sodelavka te raziskave je bila tudi balerina in koreografinja Majna Sevnik, ki bo ob tej priložnosti pokazala še svoj video na isto temo, posnet v sodelovanju z Uršo Vidmar.

Vstop na proslavo bo prost, tudi zato predsednik Društva baletnih umetnikov Slovenije dr. Henrik Neubauer nanjo vabi vse ljubitelje baletne umetnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.