Slovenija

Fotofiniš kadrovskih usklajevanj: SAB zaradi 'dvomov' postavila pogoj za vstop v koalicijo

Ljubljana, 24. 08. 2018 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Bodoča vladna ekipa pod vodstvom Marjana Šarca dobiva vedno bolj jasno sliko. Če je imel novopečeni premier v minulih dneh največ dela z iskanjem primernih kandidatov za ključna resorja, kot sta zdravstvo in finance, je zdaj že jasno, da se stvari pri novi stari finančni ministrici Vraničar Ermanovi premikajo v pozitivni smeri. Nekdanji generalni direktor ZZZS Samo Fakin pa je potrdil, da je v igri za prevzem zdravstvenega resorja.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Novi ministri
    02:36
    Iz 24UR: Novi ministri
  • Iz 24UR: Zdravstveni minister
    01:51
    Iz 24UR: Zdravstveni minister

Po včerajšnji izvolitvi Dejana Židana za novega predsednika parlamenta so se danes na ravni voditeljev koalicijske peterice nadaljevala usklajevanja o ministrskih imenih, ki bodo sestavljala bodočo vladno ekipo. Kot je znano, je imel novopečeni premier Marjan Šarec v minulih dneh največ dela z iskanjem ministrskih kandidatov, ki bi prevzela zdravstveni in finančni resor. 

Marjan Šarec in stranka LMŠ zapolnjujeta še zadnje uganke vladne sestavljanke.
Marjan Šarec in stranka LMŠ zapolnjujeta še zadnje uganke vladne sestavljanke. FOTO: Miro Majcen

Kar zadeva vodenje finančnega ministrstva, pogovori z aktualno finančno ministrico Matejo Vraničar Erman za vnovičen prevzem omenjenega resorja še niso povsem zaključeni, a se menda odvijajo v pravo smer, čeprav je imela Vraničar Ermanova po neuradnih informacijah nekaj zadržkov predvsem glede javnofinančne vzdržnosti koalicijske pogodbe in naj bi želela zagotovila, da bo vlada spoštovala fiskalno pravilo. Zaokrožila je tudi informacija, da naj bi Vraničarjeva mandat prevzela le za eno leto, a to ne drži. 

Preboj v 'misiji nemogoče': Fakin Šarcu rekel 'da'

Šarec je napredek dosegel tudi v iskanju imena, ki bo prevzel zloglasno ministrstvo za zdravje. Kandidat za to naj bi bil nekdanji generalni direktor ZZZS Samo Fakin, ki je danes tudi potrdil, da se o tem pogovarja z LMŠ. Glede morebitne kandidature je dejal, da je to svojevrsten izziv, a "počakajmo do ponedeljka, da se bodo stvari uradno odvile". Na tej točki je torej končna odločitev odvisna le še od predsednika vlade. 

Samo Fakin je potrdil, da se pogovarja s stranko LMŠ o morebitni kandidaturi za zdravstvenega ministra.
Samo Fakin je potrdil, da se pogovarja s stranko LMŠ o morebitni kandidaturi za zdravstvenega ministra. FOTO: POP TV

Pisanje kadrovskega romana zaključujejo v SMC

Končnega dogovora o predlaganih članih vladne ekipe pa še niso dosegli tudi v Cerarjevi SMC. Če so nekateri na čelu notranjega ministrstva že videli aktualnega državnega sekretarja, ki ga je javnost spoznala ob begunski krizi, Boštjana Šefica, je ta danes potrdil, da se z nikomer ne pogovarja o prevzemu katerekoli funkcije. Še eno od odprtih kadrovskih vprašanj ostaja tudi vodenje ministrstva za delo, med tistimi, ki so se prebili v ožji izbor, so Boris Koprivnikar, Lilijana Kozlovič in Ksenija Klampfer, nekdanja načelnica mariborske upravne enote, ki je prepovedala koncert kontroverznega hrvaškega glasbenika Thompsona v Mariboru.

Največ prahu dvigujejo imena stranke SD

Medtem ko v LMŠ in SMC še zapolnjujejo kadrovske vrzeli, pa največ prahu v javnosti dviga izbor ministrskih kandidatov stranke SD. V minulih dneh so bili namreč soočeni z očitki glede predlagane kandidatke za pravosodno ministrico Andreje Katič, ki ji nekateri očitajo povezanost šaleškim lobijem in posledično tudi s projektom TEŠ6. Pozornost javnosti pa je sprožila tudi kandidatura Dejana Prešičeka, trenutno direktorja Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani, za bodočega kulturnega ministra. Slednjega je namreč javno kritiziral nekdanji direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik, njegova stališča pa so presenetila vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana. Ta je danes poudaril, da je Rotovnik starosta, ki je veliko naredil za kulturo, "ampak je pa treba dopustiti tudi mladim, da lahko nekaj naredijo za kulturo". V tem mandatu smo po njegovem imeli človeka, ki je dolgo v kulturi, "pa smo videli, kje smo"

Dokončno oblikovan seznam nove vlade do ponedeljka na Šarčevi mizi

Danes se je sestal tudi svet stranke DeSUS, ki je soglasno potrdil vstop v vlado Marjana Šarca. Predsednik stranke Karl Erjavec je povedal, da koalicijska pogodba vsebuje vse tisto, česar si v stranki želijo. V stranki pa so prav tako potrdili tudi ministrska predloga – Erjavca predlagajo za vodenje ministrstva za obrambo, Aleksandro Pivec pa za kmetijsko ministrico. Na isto temo pa se je danes odvijalo tudi zasedanju sveta SAB, čigar člani so večinsko odločili, da bo stranka del Šarčeve koalicije, a pri tem postavili pogoj.

SAB postavila pogoj

"Svet SAB podpira vstop stranke v vlado pod pogojem, da bodo koalicijski partnerji in Levica spoštovali sprejete zaveze in ne bodo nasprotovali strankini kandidatki in kandidatoma za ministrico in ministra, in to v vseh fazah postopka," so zapisali. V luči pomislekov o učinkovitosti prihodnje manjšinske vlade s podporo "nepredvidljive" stranke Levica, ki so bili vnovič na dnevnem redu, takšna odločitev bržkone ni presenečenje. Svet SAB pa je potrdil tudi imena ministrskih kandidatov, ki so bili neuradno znani že v minulih dneh: Alenko Bratušek predlagajo za ministrico infrastrukturo, poslanca in nekdanjega župana Marka Bandellija za ministra Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, trenutno najstarejšega poslanca, ki je več desetletij bival v tujini, Petra Jožefa Česnika, pa za ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Postopke potrditve vstopa v vlado in ministrskih imen v okviru organov strank pa bodo v ponedeljek izpeljali še v SMC, SD in LMŠ. Na isti dan naj bi Šarec na mizo dobil tudi dokončno oblikovan seznam nove vladne ekipe. 

Naslednji petek vložitev ministrske liste v DZ, po idealnem 13. vlada izvoljena 13. septembra 

Peterica strank bodoče koalicije je danes začrtala tudi časovnico dogajanja v prihodnjem tednu. Pogovore z ministrskimi kandidati naj bi novopečeni premier opravil med ponedeljkom in sredo. V četrtek je predviden podpis koalicijske pogodbe med partnericami LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS, nato pa naj bi v petek sledila vložitev predloga ministrske liste v državni zbor.

Pred potrditvijo na ministrsko funkcijo morajo kandidati prestati še zaslišanja pred pristojnimi parlamentarnimi odbori. Ta so predvidena za v petek, 7. septembra, ter v ponedeljek, 10. septembra. Ob morebitnih negativnih ocenah predstavitve kandidatov lahko po poslovniku DZ predsednik vlade sicer te v treh dneh tudi še zamenja. Če do tega ne bo prišlo, bo v četrtek, 13. septembra, predvidoma sledila nova izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci volili 13. slovensko vlado.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (638)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.34
+4
Serpentinsek si je izbral ekipo, ki je namazana z vsemi zavbami! Vecina jih ima visoko politicno kilometrino, nekateri so bili celo premierji! To je tako, kot ce bi navaden delavec postal direktor tovarne, v proizvodnjo pa dal same bivse direktorje podjetja!! Kam to vodi, menim, da ni potrebe po dodatni razlagi
krtofl
25. 08. 2018 20.48
+0
zato je jajo zbrcan z direktoskega mesta....je pokazal da si ne zasluži več kod metlo in cunjo...
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.29
+3
Vse nase sosednje drzave so se odkrizale levakov, samo se mi se nekaj gremo!! Narobe svet!!
srebrnibreg
25. 08. 2018 20.51
+1
HAHAHA............avstrijski predsednik Kurz se pa rajši druži s Putinom kot Orbanom. Tako kot naši levičarji. Bravo mi.
VSEZNALECno1
25. 08. 2018 22.25
-2
Kaj pa ma putin ali orban z debilnimmi levaki
INAZ
25. 08. 2018 20.27
+2
Karl je obljubil tudi 1000 evrov pokojnine, v realnosti pa je najbolj skrbel za priviligirane upokojence.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.28
-1
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.24
+1
Zidan predsednik DZ, ja bravo Serpentinsek! Bos videl, kako te bo hinavsko od zadaj napadel! Enako velja za Kahla!!
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.15
+1
Ja, zelo se splaca biti kakorkoli povezan z Murglami!! Takoj odpadajo vsi jasni dokazi, kazenski postopki in vse kar spada zraven!! Kje je 16mio€, ki si jih je nezakonito nagrabil ljubljanski serif?? Sramota, da to sploh zagovarjate!!
srebrnibreg
25. 08. 2018 20.26
+4
Eni pravijo, da je v Murglah dober čaj in dobri ljudje kateri ga tam potepuhom kuhajo.
INAZ
25. 08. 2018 21.06
+1
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.51
+2
Upokojenci, ki volite levake, sami sebi grob kopljete. Verjetno se ne zavedate, da je obstojeci pokojninski sistem vzdrzen do leta 2025, kar pomeni slabih 7let, kar pa bo kmalu tukaj. Ne razumem vas, kako lahko tako poceni prodate svojo duso Kahlu, ki vam potem mece drobtinice???
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.53
+1
Minimalna pokojnina za 40 let dela naj bi se dvignila nad prag revščine. Ta trenutno znaša 613 evrov, minimalna pokojnina za 40 let dela pa 500 evrov...................To je obljuba te vlade zato NE LAŽI IN NE ZAVAJAJ.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.58
+0
Obljuba, razlika je med obljubo in med udejanjem le-te!! Jaz ti tudi lahko obljubim, da te castim dopust na kajmanskih otokih, pa tega ne izpolnim, kaj potem to pomeni?? Jaz levaskim obljubam nikoli nisem verjel in jim tudi nikoli ne bom!! Tomicka je tudi obljubljala poslance na minimalce, takoj, ko je prisla v DZ, ni tega nikoli vec obljubila!!
srebrnibreg
25. 08. 2018 20.04
+1
Zakaj gobezdaš že prej kot so začeli dejansko vladati? Laž , laž in še enkrat laž je vaše sredstvo za preživetje na tem portalu. To je vse kar premorete.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 20.10
-1
Ti si mentalni siromak! Prodana dusa, ki brani dokazane kriminalce! Ajde, ko si tako socialen sprejmi k sebi kakega migranta, placuj visoke davke itd... Pokvarjenec potuhnjeni!!
INAZ
25. 08. 2018 20.16
-2
Laž? Laž je najbolj znana kot nesmrtna duša komijev. Ti si pa dovolj star, da ti ne bilo več treba bit naiven. Izgovor bo: ni denarja.
INAZ
25. 08. 2018 20.17
+0
srebrnibreg
25. 08. 2018 20.21
+2
Fehtarji srebrni za svoje trditve VEDNO ima argument v nasprotju vas plačancev. Že zgoraj imate dokaz za mojo trditev.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.42
+0
A boste levaki koncno 1x iskreni in posteno priznali, da ste ravno VI zahebali naso drzavo!!??
korintos23
25. 08. 2018 19.46
+2
Misliš volivci? Vi je še dolgo ne boste, opozicija je vaša.
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.46
+1
Obrni se na demos. Koliko levakov je bilo v njej si jih pa najdi. Vprašaj jih zakaj se je Pučniku tako mudilo razprodati naše gospodarstvo katero so po večini pokradli samo zato, da nič več ne bo po socialistično.
INAZ
25. 08. 2018 20.18
-2
Zakon o privatizacija sta sproducirala Drnovšek in Mencinger.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.30
-4
Kahl je pa lepo rjav, je bil pri hrckih na dopustu. Hinavec!!!
korintos23
25. 08. 2018 19.33
+4
Ima tam kar lep apartma, več kot 100.000 Slovencev pa še ima tam vile, jahte, apartmaje, razne hišice, res smo siromaki a ne?
INAZ
25. 08. 2018 19.41
-1
Nekaj časa je bil precej tiho, sedaj, ko si je zasigural stolček, je pa spet glasen. Hrčki se pa tako ali tako delajo norca iz njega.
korintos23
25. 08. 2018 19.43
+2
Seveda če hodi Janša na skrivaj k Plenkoviču tožit.
korintos23
25. 08. 2018 19.27
+0
SDS se je sprijaznila da je "popušila", 100 nickni pa še upa, a li pa mora upati?
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.29
+2
Mora tako pisati, ker je za to plačan. Pa še pogojev nima, da bi mislil s svojo glavo.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.27
-3
Pozivam vse zasebnike, da dvignejo ves denar iz bancnih racunov!! Pa da vas vidim bednike iz JS, ko plac ne boste dobivali!
korintos23
25. 08. 2018 19.30
+0
Važno da bo za penzije! Sploh ni slaba. hahaha
etul
25. 08. 2018 19.34
+1
naj.....tud ta ideja ni ravno produktivna,JU bo plače redno dobivala in marsikdo si jo pošteno zasluži, so pa tudi tam taki ki si jo ne zaslužijo,a mi v gospodarstvu nimamo nič proti JU, je drugih zajedalcev več, ki so bolj problematični.
korintos23
25. 08. 2018 19.39
+1
etul, poznam nekaj malih s.p., skoraj vsi imajo nepremičnine na hrvaški obali, kako to? Eden celo tri.
korintos23
25. 08. 2018 19.43
+1
Tebi gre slabo ker jamraš in po vladi mlatiš?
vertex
25. 08. 2018 19.22
+1
zakaj lopov jajo še ni v zaporu?
krtofl
25. 08. 2018 19.35
-1
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.19
-2
Ampak, ali ni zanimivo, kako Murgelski kader hitro izgine?? Soltes, Bratusek, Cerar, naslednji je Serpentinsek... Levakom ni za zaupat! Ti obrazi, ki so v tej tragikomicni vladi nas bodo dotolkli in bomo tudi v resnici nepomembna, neurejena, prezadolzena drzava v EU!!
korintos23
25. 08. 2018 19.20
+2
A vi iz SDS pa ne bi prevzeli, ste najboljši in najmočnejši! Pri kraji.
NajboljsiBoguniverzuma
25. 08. 2018 19.24
-2
Ti pa samo tiho bodi, ker skupaj s svojimi kompanjoni, to so kosmati, srebrni in ti tule trosite lazi in zavajate narod! Siromaki, kateri ste zafrustrirani in vse kar vam je ostalo od ze tako bednega zivljenja je tale portal!!
korintos23
25. 08. 2018 19.26
+1
Volivci so vas na cedilu pustili, ne mi omenjeni! Mi se samo norca delamo iz njihovega hlapca.
etul
25. 08. 2018 19.26
+1
korintos ti jaz imam bore malo z SDS,so mi ravno toliko pri srcu k tvoji SD,samo mislim da že ornk pretiravaš v svojih komentarjih,fino bi bilo če bi kako argumentirano zadevo napisal, ne pa kar nekaj tja v en dan,pa vsak dan eno te isto.
krtofl
25. 08. 2018 19.28
+0
korintos23
25. 08. 2018 19.28
+2
etul, če napišem da so tvoji samo za v opozicijo, tako so volivci odločili, a je to narobe napisano?
etul
25. 08. 2018 19.36
+0
Ne tu se strinjam moji so bili na pogajanjih in so se po temeljitem premisleku odločili za opozicijo in tu nimamo kaj.
INAZ
25. 08. 2018 19.38
+0
Levica je pa hotela goljufati, da bi bila v opoziciji, pa se ni izšlo. Goljufijo in laž lahko vedno pričakuješ od komijev.
korintos23
25. 08. 2018 19.41
+1
etul, nič nimam proti, da je Ljudmila šef bi več glasov dobili in tudi v vladi bi bili! V Sloveniji prav manjka poštena desnica, samo če hočeš biti pošten potem se s SDS ne pogajaš, pa tudi s SNS ne. Restantov se vsi izogibajo.
etul
25. 08. 2018 19.48
Doker ne bo preferenčnega glasu, pa da bomo lahko izvolili tistega za katerega mislimo, da si zasluži bo pač tako,Milka je bila šefica procent je bil isti je pa res da sta oba Marjan in Matej naredila par napak in zato imamo to kar imamo namesto da bi onadva sestavila vlado ob podpori SMC in eventuelno SAB, ostali pa si zaslužijo par let opozicije, predvsem SDS,SD in Desus.
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.07
+1
Janšisti se sedaj najbolj napenjajo češ, da ni novih ljudi v vladi. Ti janšisti kateri eno in isto osebo volijo že od prvih volitev. Ti janšisti katerih idol in od njih obkrožen na volitvah vedri v politiki ves svoj delovni vek to pa je že kakšnih 45 let. Židan, Cerar, Alenka, Marjan, Lukec, Brglez, Ermanova, Katičeva, Gjerkešova...so vsi politični mladci za njihovega idola. Torej, če bi bili za nove obraze ne bi obkrožili enega old tajmerja. Edino Korl in Jelinčič spadata še v zgagarjevo družbo old bojsev v politiki.
korintos23
25. 08. 2018 19.11
+3
srebrni, v nos jim gre, da so ti isti ljudje "povzročili" eno najvišjih gospodarskih rasti v EU!
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.13
+1
Pa še drugo nimajo za gobezdanje. Sedaj jih moti, ker hočejo malo privat zdravnikom in zobarjem pristriči peruti in povišati penzije na čez 600 evrov. V primeru, da jim to uspe bodo spet javkali ti ubogi janšisti.
korintos23
25. 08. 2018 19.17
+2
Mislim da več ne verjamejo v to kar napišejo! Najboljši pa v opoziciji, a so volivci spet mimo vsekali?
INAZ
25. 08. 2018 19.18
-5
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.21
+1
kori- tudi ti bi pisal tako kot ti ukazujejo, če bi ti to pisanje bilo vir preživetja. Eni pač ne poznajo etike, morale in človeškega dostojanstva in bodo še naprej na tem portalu lagali, zavajali, manipulirali, ponarejali...v prid svojega malega Orbana.
korintos23
25. 08. 2018 19.24
+1
srebrni, meni prav paše da ima SDS tako brihtne in razgledane dopisovalce, za opozicijo so dobri.
etul
25. 08. 2018 19.28
+1
No,no,no kdo je kriv za gospodarsko rast?Ne neumnosti pisat da je trenutna vlada imela kaj pri tem,bote še neverodostojni izpadli.
korintos23
25. 08. 2018 19.31
+0
etul, dosti velikih držav v EU ima manjšo, ti to kaj pove?
etul
25. 08. 2018 19.37
+0
Ja kori pove, da mi v gospodarstvu super delamo, samo to in nič drugega.
korintos23
25. 08. 2018 19.44
-1
etul, a potem to ni res kar drugi o nas pišejo?
korintos23
25. 08. 2018 19.06
+0
Kak je je, ni pošteno da eden večjih strokovnjakov, v politiki in gospodarstvu, lenari v opoziciji.
INAZ
25. 08. 2018 19.22
-2
JJ je pesek v oči butastim levakom, da imajo vladajoči mir pri svojih rabotah.
korintos23
25. 08. 2018 19.24
-1
korintos23
25. 08. 2018 18.55
-1
Malo spodaj berem ZARJA, tota ženska pa skoraj vse ve, to bi bila ministrica in pol! hahahaha
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.59
+0
Si pa skromen. Ta bi mrala biti predsednica vlade ne samo ministrica.
korintos23
25. 08. 2018 19.01
-1
No no srebrni, prvo se mora v SD včlaniti, piše da je v Sloveniji vse tako kot oni rečejo, dobri so a ne? hahaha
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.03
-1
INAZ
25. 08. 2018 19.16
-1
Diskreditacija. Bo potem tudi likvidacija? Tako delajo komiji.
korintos23
25. 08. 2018 19.18
-1
Julijann
25. 08. 2018 19.19
+3
korintos, a spet zafrkavaš....pisala sem o šaleškem lobiju in ja, tam je tako kot odloči SD !!!....
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.19
-3
Smo opazili pri Golobču, Jankoviču, Alenki, Cerarju, pri onem v škodi na Pohorju...kaj delajo komiji.
Julijann
25. 08. 2018 19.20
+2
Pa ker sta oba tako pametna....Resnica je tisto, kar poenostavlja svet in ne tisto, kar ustvarja kaos....le zakaj si ostali tako želijo in želite kaosa???
korintos23
25. 08. 2018 19.22
+0
ZARJA, seveda se zafrkavam, enostavno se moram! Če je SD tam najmočnejši, pote so volivci z njo zadovoljni! Kaj misliš, zakaj tam SDS ne marajo, ali Nsi?
Julijann
25. 08. 2018 19.31
+3
Pa pravis.da si moski v zrelih letih..pa tako politicno nerazgledan....in ker se ne znas drugega kot zafrkavati...se jaz s tako osebo nimam kaj pogovarjati...potem pa se osiras nad vsakim.ki vzposstavi probleme v drzavi.ces.da serje po svoji in tvoji domovini...ce ti je vse skupaj le ena sama zafrkancija.potem ti zenimas rad svoje domovine .ce je to slucajno Slovenija.ker.meni je mar zanjo in ne morem vse gledati kar tako..vse hude krivice.ki so povzrocene tudi in najvec s strani politike...seveda tvoj SD..oni so pa angelcki.
korintos23
25. 08. 2018 19.33
-2
korintos23
25. 08. 2018 19.36
-1
ZARJA, niso angelčki, so pa skoraj vedno v vladi! Pa veš zakaj, ker njihovi volivci gremo na volišča, ti pa tvojih ne podpiraš, tu pa samo jamraš! Poskusite vi svoje angelčke izvoliti. Hahaha
korintos23
25. 08. 2018 19.45
-1
Saj veš Verbena, če hočeš kaj doživeti moraš z njim sodelovati, brez nič ni nič.
korintos23
25. 08. 2018 18.51
+0
Spodaj eni invalidi trdijo da je Šarec obljubil nove obraze v vladi, a jih mogoče ni? Ne more pa on diktirati kdo bo iz drugih strank minister!
etul
25. 08. 2018 19.00
+0
Korintos aaaa ni jih, vsaj nekateri jih ne vidimo, jih mogoče ti? Torej boš z lahkoto naštel 16 ministrkih kandidatov, ki so neobremenjeni z preteklostjo in so tako obljubljeni NOVI obrazi torej?
korintos23
25. 08. 2018 19.05
+2
etul, mene nič ne motijo, ti cviliš že par dni! Šarec ima nove obraze v svoji stranki, to je obljubil. Zakaj bi pa ob tako visoki gospodarski rasti, eno najvišjih v EU, ljudi menjali???
etul
25. 08. 2018 19.11
-1
Vem da praviš da si že bolj star,pa te rahlo demenca daje,pa vendar tudi s takimi je treba lepo delat, tak so nas v cerkvi učili,torej praviš da par dni cvilim,sam toliko mingrede par dni me ravno ni bilo z vami, sem imel bolj pametno delo danes ko je dež, pa imam zopet voljo, tvoje neboloze brat.
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.14
+1
korintos23
25. 08. 2018 19.15
+3
INAZ
25. 08. 2018 18.30
-3
Židanova primarna skrb bodo pa čistilke in varnostniki, ha,ha, kakšna dobričina. Če verjamete, v resnici samo tunka Tonina, za čistilke in varnostnike mu je malo mar. Laž za lažjo od teh komijev. Človek mora biti pravi ekspert, da razume njihov jezik.
etul
25. 08. 2018 18.41
+0
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.46
+1
Vinarji so Židana v primeru teran hvalili tako, da je tu že ena laž več o njem. Sicer so pa fehtarjevi imeli tudi kmetijskega ministra pa zakaj ni uredil, če tako vse vedo in so res tako sposobno kot se na tem portalu imajo.
korintos23
25. 08. 2018 18.48
+2
Tonin se je sam potunkal ko se je začel pariti z Janšo!
korintos23
25. 08. 2018 18.48
+1
INAZ
25. 08. 2018 18.52
-2
korintos23
25. 08. 2018 18.56
+1
etul
25. 08. 2018 18.57
-2
Zaenkrat je plod njegovega dela ena velika nula,hrvati veselo prodajajo vino pod znamko Teran in to je to.
korintos23
25. 08. 2018 18.58
+2
So ga že v Jugi prodajali. A jih naj napademo?
srebrnibreg
25. 08. 2018 19.00
+2
In ti bi rad, da mi za dve brajdi terana imamo svetovno vino.Teran je na tem področju rasel že kdo ve kako dolgo.
INAZ
25. 08. 2018 19.14
-2
Hrvati se tudi ful delajo norca iz te bodoče vlade. Že vedo zakaj. Bodo spet slavili.
korintos23
25. 08. 2018 19.18
+1
A zato hodi Janša na skrivaj k Plenkoviču?
JanezNovakJohn
25. 08. 2018 18.26
-1
Oba sta človeka na mestu. Vraničarjeva ve ka j dela in zakaj želi veto. Fakin pozna zdravstvo v nulo. Tudi kanale ki so odvajali denar. Ko je bil direktor zzzs mu niso pustili dihat, pa tudi vpliva mu niso dovolili, čeprav je vedel. Sedaj bo imel neposredni vpliv. Prav veselim se njegovih potez v zdravstvu. To bo AKCIJSKI film.
etul
25. 08. 2018 18.30
+0
Tak med nama,misliš da mu bo pustil Zemljarič dihat?
INAZ
25. 08. 2018 18.57
-1
Ne, ne bo mu. Iz denarja za zdravstvo se financira marsikaj od tednika do celo stranke. Denar bo še naprej odtekal. Rešitev je v tem, da se v zdravstvu upokoji vse, ki so starejši od 65 let in zaposli mlade. Samo menjava generacije bo lahko dala kakšen rezultat.
korintos23
25. 08. 2018 18.59
+2
INAZ
25. 08. 2018 19.12
-1
A ti pa bereš misli? Z lahkoto bi se zaposlil v kakšnem cirkusu.
korintos23
25. 08. 2018 19.16
+0
INAZ
25. 08. 2018 19.20
-2
Večjega cirkusa od sestavljanja te vlade ni. So že vse kokice pošle.
mallonge
25. 08. 2018 18.01
+3
SD ne rabi izstopajočih ministrov. Niti po strokovnosti niti po vodstvenih sposobnostih. SD ima že vsa odločujoča mesta na vseh in ne samo njihovih resorjih že dolga leta maksimalno zasedena s svojimi kadri in bi preveč "pameten" novi minister to usklajenost in totalitarnost lahko samo porušil.
korintos23
25. 08. 2018 18.52
+0
staridida
25. 08. 2018 18.01
+6
Ko vidim te nove obraze v Šarčevi vladi-nisem več lačen.....
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.18
-3
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.20
-3
Vedel sem, da kaj več kot pritisniti minus nisi sposoben saj pojma nimaš kaj si napisal samo, da lahko opletaš z gobezdalom.
etul
25. 08. 2018 18.27
+1
sreberni vajina debata samo moraš priznat da te je vprašal po novih obrazih v Šarčevi vladi:Rjavc,Cerar,Bratovšek,Katič,Vraničar...niso ravno novi obrazi,pa tud Fakin bi znal bit z vsemi žavbami namazan,jaz komaj čakam da začnejo z delom pa da vidimo.
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.35
+0
etul- je Šarec sam v vladi? Lahko Šarec drugim strankam ukaže koga morajo dati v vlado? Šarec je takrat govoril v imenu SVOJE stranke ne pa kot predsednik vlade. S tem, da ni SAM v koaliciji ni možno imeti vse nove obraze. Torej stonickni nima pojma kaj piše ali pa kot vedno namerno laže in zavaja. Pa tudi, če si tisoč plusev ponaredi mu nič ne pomaga.
Julijann
25. 08. 2018 18.37
-1
..je pa vsaj eden "star"politični obraz, kaljen v stranki LDS , ki se bo preko Šarca vrnila do tja kjer bo denar...že delajo...ker ko mislijo zase, so deset korakov pred nami...
etul
25. 08. 2018 18.39
+0
Ti sam al nima v svoji stranki kadrov, al kako, Vraničarjeva naj bi bila iz njegove kvote,v prejšnji vladi je bila pa SMC kader.Fakin pa tud ni član njegove stranke torej ali nima al pa se nočejo aktivirat njegovi.
srebrnibreg
25. 08. 2018 18.42
+0
in še nekaj glede novih obrazov. Ravno janšisti so najbolj tolkli po Šarcu kot novem obrazu. Torej sploh ni problem v novih obrazih ampak v tem, da je Šarec z levim političnim polom povozil t. i. desnega.
etul
25. 08. 2018 18.49
Mene Šarec ravno ne moti, ker mi je jasno,da ima tudi on otroke in mu je jasno,da če bo šla stvar v napačno stran bodo to nekoč tudi njegovi potomci to čutili,bolj me motijo njegovi partnerji saj mislim, da so šli v zadevo z figo v žepu.
korintos23
25. 08. 2018 18.53
+3
etul, a misliš da bodo Šarčevi otroci stradali, da jih bo zapustil kot to drugi delajo?