Slovenija

Pred 10 leti Slovenija postala del schengna, a zadnja leta ta ni več, kar je bil nekoč

Ljubljana, 21. 12. 2017 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred točno desetimi leti je Slovenija postala del schengenskega območja. Minuto čez polnoč leta 2007 sta slovenski notranji ina avstrijski gospodarski minister s pritiskom na gumb dvignila zapornico na mejnem prehodu Šentilj in za mnoge se je takrat odprl svet. A zadnja leta tudi schengen ni več, kar je bil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
22. 12. 2017 09.51
EU je skupnost neenakopravnih držav, kjer ni mogoč nemoten pretok ljudi in blaga,kjer se širi sovraštvo med narodi znotraj unije in že v samih državah članic. meje posameznih držav so pa fizično ločili z visokimi ograjam,z bodečo žico, fizično pa jih varujejo policija in vojska.
Jožajoža
22. 12. 2017 14.17
-2
in to decembra leta 2017. in za takšno stanje so kriva gibanja skrajnih desničarjev po evropi, in pri nas.
benjivenamian
21. 12. 2017 21.24
+1
naše politike nben, resno ne jemlje,ker smo nepomembni in brez hrbtenice.. se strogo držijo pravil in jih zarad tega majo za hlapce in še nas zraven!!!! bo treba kdaj po mizi udariti..
helvecijaner
21. 12. 2017 20.50
+1
To kaj avstrijci potrebujejo kot pravi gospa se bo kajkmalu zgodilo. Nova ministrica Fr,Knaisel bo pometla pošteno,kot se spodobi za zaščito svojih državljanov. V Avstriji nebojo komandirali LGBT in ZL pa tudi barabe ne, ki nakladajo s človekovimi pravicami za tujca in vsiljivca bolj kot za domačina.
srecnii
21. 12. 2017 20.01
+5
med Italijo in Avstrijo ni kontrole....med Avstrijo in Slovenijo pa je, kaj čmo dvojna merila.
srecnii
21. 12. 2017 20.01
+1
greš v Avstrijo pa te ustavjo na meji.
BUONcaffee
21. 12. 2017 19.55
+1
Trajalo je pa šlo mimo kot vsak stvar.
Francopinco
21. 12. 2017 19.47
+3
Ne zavajajte se ! Vam povem anegdoto ki mi se je zgodila pred 3 meseci...in pol se vprasam kaj je sengen in kaj je v resnici Slovenija v EU,in kaksno tezo ima ? Po mojem nikakrsno (razen da NADALJUJEMO Z VLOGO HLAPCA 1)In upam da si bo to prebral nekdo iz ministrsta za zunanje zadeve ! Pred 3 meseci sem prisel v Nemcijo Stutgart,moja mati zivi v Saarlandu,no da pridem hitrej v Saalouis sem hotel preko Freiburga za Sls.Nato sem v Freiburgo sel kupit karto za autobus (FLEXIBUS)Kateri pelje iz FRéiburga preko Alsasa (Strasbourg)Francija ,ker je to najblizja pot(1h35)drugace se vozis po Nemciji 3h45 do Saabruckna.No ko sem v Freiburgo prisel v Flexibus in vprasal za karto ,so zahtevali od mene potni list !!Ker autobus pelje cez Francosko mejo. No jaz jim govorim in jim dajem Slovensko osebno in potrjujem da je Slovenija v Schengnu in ne potrebijem potnega list in ga tudi nimam,saj potujem znotraj Schengna,tako oni niso odstopali in tudi jaz ne ,in sem dalje trdil da smo drzava Schengna in da ne rabim potnega list.....nato so me odslovili in mi rekli da naj hgrem drugam ker z njihovim avtobusom (FLEXIBUS) sigurno nebom potoval !! No se vecje presenecenje sem dozivel !!!!! ko sem sel kupit telefonsko kartico za mobitel,ker seveda sem v Nemciji in je dosti ceneje da imam Nemsko st.No kartico sem brez problema kupil na benzinski .Ampak v Nemciji moras aktivirat kartico,no ko sem pri Vodafonu hotel aktivirat kartico da lahko telefoniram,so me zaprosli za osebno izkaznicoooo,dal sem jim mojo osebno izkaznico Slovensko...na to sok !!!!! Za nas (Vodafon-zastopnik) mi pove da zanjega je nasa osebna samo navadna plastika,no zopet jaz zacnem o Evropski uniji ,Schengen itd. Na to mi potrdi da je to navadna plastika ,da je on lahko vrze samo v kos ! Reko mi je ce imam potni list da lahko aktivira kartico!!!!! Seveda ker nisem imel potnega lista in SAMO SLOVENSKO OSEBNO ni slo ! Ampak dobro precitajte tole.... Zraven mene je stal ROMUN ! In on rece zastopniku vodafona da bo dal on njegovo Romusko osebno in ce z njo gre . Na to zastopnik odgovori da je ena caka da z Romunsko gre...HALLOOOO !! Nobenemu vec ne govorim o Schengnu nit evropski uniji in da sem Slovenc. Dobro bi bilo da ministrstvo za zunanje zadeve to preveri in kaj to pomeni? Prisli smo tako dalec da nas je Romunija prekosala in vec vredna v EU? Z tem ne podcenujem Romune ,ampak mislim da smo dosti prej bili v evropi in schengno kot oni ...ampak da nas tudi Nemci tako ponizujejo...neverjetno. Se pravi avtobusno postaja Freiburg Vodafon pa v Trisingenu . Evo gosod Erjavec in ponosni Cerar da ne omenjam se drug Lep pozdrav od hlapcka slovencka
HorstWiesel
21. 12. 2017 21.09
+1
Jest se komot vozim po evropi s slovensko osebno
-2
Francopinco
22. 12. 2017 09.43
+2
M j mun tudi jaz ko se vozim ni problem,a si razumel kaj sem napisal in kaj se je zgodilo idi na Flexibus v Freiburg pa da gres prek Nemske meje ce te bo vzel brez potnega lista ? mene ni hotel ok,zahteval je potni list ,, kar se pa tice slovenec ali ne ? pa mislim da sem bolj cisto krvni slovenc ...verjetno od tebe ker cefuri ste z j ebali slovenijo .....
felix58
21. 12. 2017 19.17
+2
če ni za biti pa je za oditi