Slovenija

Pred nami teden razgibanega vremena

Ljubljana, 22. 10. 2018 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Rok Nosan
Komentarji
6

Nad Evropo se bo v tem tednu kar dvakrat spustil hladen polarni zrak. Prvi prodor nas bo ob severozahodnem višinskem vetru le oplazil in se usmeril na Balkan. Ob drugem prodoru pa se bo polarni zrak spustil v zahodno Sredozemlje, kjer bo nad toplim morjem najverjetneje nastal nov ciklon, ki nam bo ob koncu tedna prinesel obilne padavine. Deževnemu obdobju bo lahko sledila izrazita ohladitev.

Višinski vrtinec hladnega in vlažnega zraka, ki je včeraj vplival na vreme pri nas, se bo danes pomaknil nad osrednje Sredozemlje in prinašal padavine predvsem jugu Apeninskega polotoka. Ker je morje še toplo, bodo mogoče tudi močnejše nevihte. Slovenija bo v prihodnjih dneh na obrobju vpliva območja visokega zračnega tlaka, kar nam prinaša več sonca.

Hladni nedelji sledijo nekoliko toplejši dnevi.
Hladni nedelji sledijo nekoliko toplejši dnevi. FOTO: iStock

Danes bo vreme naše kraje delilo na dva dela. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo ves dan sončno, drugod bo dopoldne še oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne pa se bodo oblaki počasi umikali. Najdlje se bodo zadržali na Kočevskem in v Beli krajini, kjer bo oblačno še do večera. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Raznolikost vremena bo vplivala tudi na temperature. Najtopleje bo na Primorskem, kjer se bo ogrelo do 18 stopinj Celzija, v osrednji Sloveniji bo 14 stopinj Celzija. Bolj sveže bo na severu in vzhodu države, kjer bo od 11 do 13 stopinj Celzija.

Kako kaže z vremenom v prihodnjih dneh?

Pred nami so dnevi razgibanega vremena. Torek se bo v večjem delu države začel z meglo ali nizko oblačnostjo, nadaljeval pa s soncem. Burja na Primorskem bo dopoldne večinoma ponehala, popoldne pa bo na Štajerskem zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, ob morju do 10, najvišje dnevne od 14 do 18 stopinj Celzija.

Obeti za Slovenijo
Obeti za Slovenijo FOTO: POP TV

Še toplejša bo sreda, ko se bo živo srebro marsikje dotaknilo 20 stopinj Celzija, zvečer pa nas bo ob severozahodnem vetru oplazila hladna fronta ter predvsem Štajerski in Prekmurju prinesla manjše krajevne padavine. Četrtek bo sončen in spet nekoliko hladnejši, od petka pa nas čaka nova sprememba vremena, ki bo najverjetneje prinesla obilne padavine.

Več o vremenu v vašem kraju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pikabalonca
22. 10. 2018 10.13
-4
A je NASA že ugotovila koliko drvov so nacepli Indijanci, ter stopili v kontakt z VRAČI, saj je od tega odvisna točnost napovedi..?? Baje se vrači še skrivajo, saj Indijanci na veliko švicajo zaradi DRV pa ne okol govort, bo ARSO takoj pobral novico..Kako že mi smo mislili, da bo zima mila ampak glede na to da Indijanci že tri mesece cepijo DRVA pričakujemo HUDO ZIMO..
Pikabalonca
22. 10. 2018 10.14
+0
In proti večeru se bo stemnilo do nižin..??
grevid
22. 10. 2018 08.47
+17
Ja sej napoveš da bo razgibano, pa si sigurno zadel.
Inhumed
22. 10. 2018 08.59
-3
Haha točno to sem si tudi jaz mislil, ko sem prebral članek. Pa "spremenljivo vreme" oziroma "vremenski preobrat".
DirtySanchez
22. 10. 2018 07.29
+9
hočem nazaj poletne temperature, prijetnih 35-40 stopinj.
DirtySanchez
22. 10. 2018 07.29
+20