Slovenija
Oglas

Pred vrati je nova sezona Prve lige Telemach

Ljubljana, 13. 07. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V petek se pričenja nova sezona Prve lige Telemach, ki letos obljublja še bolj napete in zanimive boje za naslov državnega prvaka.

V petek 15. 7. se s tekmo med Koprom in Tabor Sežano pričenja nova sezona slovenskega prvoligaškega tekmovanja, ki vstopa v drugo sezono z imenom Prva liga Telemach. Povratnik v družbi najboljših je Gorica, medtem ko se po šestih letih nastopanja v 1. SNL Aluminij ponovno vrača v drugoligaško konkurenco. 

slika1

Dvaintrideseta sezona slovenskega elitnega klubskega tekmovanja se pričenja z dvobojem na Bonifiki, kjer se bo pokalni prvak in drugouvrščena ekipa lanskega prvenstva, Koper pomeril z udeležencem dodatnih kvalifikacij iz prejšnje sezone, Tabor Sežano. V soboto se prvoligaški boji nadaljujejo z gostovanjem Celja v Domžalah, kjer jih bo kot trener pričakal tudi Simon Rožman, ki je Celjane vodil v lanski sezoni. Branilci naslova Maribor v Ljudskem vrtu gostijo Radomlje, edina nedeljska tekma pa bo v Ljubljani, kjer gostuje Mura. Prvi krog bo zaključen s ponedeljkovo tekmo med novinci iz Nove Gorice in Bravom, čigar trener Dejan Grabić napoveduje, da se lahko rumeno-modri ob dodatni okrepitvi ali dveh borijo tudi za sam vrh razpredelnice. 

Pari 1. kroga: 

slika2

NZS tudi v sezoni 2022/23 s stimulacijo za igranje mladih slovenskih nogometašev 

Nogometna zveza Slovenije je v preteklosti klubom prve in druge lige že zagotavljala finančne stimulacije za minute, ki so jih na igrišču preživeli mladi slovenski nogometaši, tudi pred sezono 2022/23 pa je izvršni odbor NZS sprejel sklep, ki klube spodbuja k še večjemu vključevanju večjega števila mladih slovenskih nogometašev. 

NZS se zaveda, da ključ do dolgoročne konkurenčnosti slovenske nogometne lige in slovenskega reprezentančnega nogometa leži v razvoju slovenskih nogometašev, ki bodo nekoč nosilci v svojih klubih in reprezentančnih selekcijah. Zato so člani izvršnega odbora sprejeli nove oblike pomoči slovenskim klubom, ki razvijajo najboljše slovenske nogometaše. Če bodo klubi v Prvi ligi Telemach želeli računati na finančno spodbudo za vključevanje mladih in doma vzgojenih igralcev, bo v sezoni 2022/23 vsako tekmo kluba v 1. SNL moral začeti vsaj en igralec, ki ima pravico nastopa za slovensko reprezentanco do 21 let, v kadru za posamezno tekmo pa bo moralo biti vključenih najmanj osem doma vzgojenih igralcev, ki na dan tekme izpolnjujejo pogoj iz definicije doma vzgojenih igralcev, vsaj štiri izmed teh pa bodo morali biti vzgojeni v trenutnem klubu. 

Privlačne nagrade v strateški nogometni simulaciji Fantasy Prva liga 

Z novo sezono Prve lige Telemach pa so že aktivni tudi trenerji v izjemno popularni strateški nogometni igri Fantasy, ki jo skupaj organizirata Ekipa in Nogometna zveza Slovenije. Seveda ne gre za prave trenerje, pač pa za nogometne navdušence, ki se v igri Prva liga Fantasy postavijo v vlogo virtualnega trenerja (ali menedžerja); tako sestavijo svojo ekipo 15 nogometašev, ki igrajo v desetih slovenskih prvoligaških klubih. Enajst od petnajstih nogometašev postavijo v začetno enajsterico nato pa napeto spremljajo, kaj bodo njihovi izbranci storili v resničnem svetu, na tekmah Prve lige Telemach. Če bodo igrali dobro, zabijali zadetke, zbirali asistence in hkrati še preprečevali nasprotnikom pot do gola, bodo Fantasy trenerjem priigrali veliko število točk. 

slika3

Preko igre spoznate nove dimenzije nogometa in spremljanja le-tega, ob tem pa tekmujete proti svojim prijateljem, znancem, sodelavcem. Če igra Fantasy Prva liga še ne poznate, je pravi čas, da jo spoznate sedaj. Je popolnoma brezplačna, najboljše pa čakajo lepe nagrade – nagrada za najboljšega ob koncu sezone je LG-jev OLED televizor, ki ga podarja Telemach, pa potovanje za dve osebi na eno izmed tekem lige 5 in še bi lahko naštevali. Prijavite se na FantasyPrvaLiga in začnite svojo Fantasy izkušnjo. 

Nova sezona tudi v Navijaški coni 

Nova sezona pa se pričenja tudi v digitalni navijaški platformi, Navijaški coni. Sezona prinaša precej novosti, še vedno pa bo njeno poslanstvo predvsem tekmovanje navijačev v podpori svojih klubov in tako zbiranje navijaških točk, ter spremljanje tekem s tako imenovanimi near to live vsebinami. Ujeli bomo vse priložnosti, zadetke in najpomembnejše dogodke s tekem, zaradi česar boste tekme Prve lige Telemach prek Navijaške cone lahko spremljali kjerkoli. 

Če še niste preizkusili Navijaške cone se brž odpravite na navijaskacona.si, izberite svoj klub in se pomerite z ostalimi navijači. 

 

Naročnik oglasa je Nogometna zveza Slovenije. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja