Slovenija

Predlog za zavrnitev zahtevka

Ljubljana, 14. 08. 2008 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klinični center sodišču predlaga zavrnitev zahtevka o neupravičeni odpovedi dela nekdanjemu svetovalcu direktorice KC Gregorju Cerkvniku.

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana sodišču glede zahteve nekdanjega svetovalca generalne direktorice UKC Gregorja Cerkvenika, naj sodišče ugotovi nezakonitosti izredne odpovedi delovnega razmerja in vrnitev na delo, predlaga zavrnitev zahtevka, so sporočili iz UKC.

Gregor Cerkvenik je na pristojno sodišče vložil tožbo proti Kliničnemu centru.
Gregor Cerkvenik je na pristojno sodišče vložil tožbo proti Kliničnemu centru. FOTO: POP TV

Kot so zapisali v sporočilu, so v predpisanem roku sodišču posredovali odgovor, v katerem predlagajo zavrnitev zahtevka za izdajo začasne odredbe. Nekdanji svetovalec direktorice UKC Gregor Cerkvenik je namreč na pristojno sodišče vložil tožbo proti UKC, s katero zahteva ugotovitev nezakonitosti izredne odpovedi delovnega razmerja in vrnitev na delo.

"Zahtevamo Cerkvenikovo vrnitev na delo, ugotovitev nezakonitosti izredne odpovedi o zaposlitvi in ugotovitev nezakonitosti odredbe, s katero je delodajalec stranki začasno prepovedal delo," je po vložitvi zahteve na sodišče pojasnil Cerkvenikov odvetnik.

Kot je znano, je generalna direktorica UKC Ljubljana Darinka Miklavčič sredi julija kriminalistom predala primer suma zlorabe položaja. Zoper Cerkvenika so takoj sprožili postopek za odpoved delovnega razmerja. Cerkvenik naj bi zlorabil položaj, saj ga sumijo, da je UKC oškodoval za do pol milijona evrov, ki naj bi jih nakazal v tujino. Njegov odvetnik Marko Zaman je dejal, da je delodajalec poleg odpovedi delovnega razmerja in z odvzemom Cerkvenikovih računalnikov posegel v njegovo komunikacijsko ter informacijsko zasebnost, o čemer so tudi obvestili informacijsko pooblaščenko.

Ta je prejetje prijave potrdila, vendar je državni nadzornik po zagotovilih Pirc Musarjeve danes postopek inšpekcijskega nadzora ustavil, "ker UKC ni kršil določb zakona o varstvu osebnih podatkov".

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
14. 08. 2008 21.31
me zanima zakaj je bil njen podpis na dokumentu,če ni nič kriva,sej nismo bukseljni,tud navadni državljani vemo kako se streže kaki stvari