Slovenija

Predsednik madžarskega parlamenta na obisku v Sloveniji

Ljubljana, 06. 04. 1999 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na dvodnevni uradni obisk v našo državo bo popoldne dopotoval predsednik madžarskega parlamenta Janos Ader.

Prvi dan obiska se bo predsednik madžarskega parlamenta Ader sešel z delegacijo državnega zbora pod vodstvom predsednika DZ Janeza Podobnika ter se pogovarjal tudi z vodji poslanskih skupin v DZ. Predsednika obeh parlamentov bosta pozno popoldne dala tudi izjavi za javnost, so sporočili iz državnega zbora. V sredo, 7. aprila, bosta madžarskega gosta sprejela predsednik države Milan Kučan in zunanji minister Boris Frlec.

Sogovorniki bodo največ pozornosti namenili oceni dogodkov v zvezi s krizo na Kosovu in vprašanjem humanitarne katastrofe kosovskih Albancev, izmenjali stališča in mnenja o političnih in gospodarskih razmerah v obeh državah in nadaljnjih možnostih za razvoj dvostranskega sodelovanja med državama in parlamentoma ter se dotaknili širitve Evropske unije in zveze NATO.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.