Slovenija

Predsednika slovenskega in madžarskega parlamenta tudi o situaciji na Kosovu

Ljubljana, 06. 04. 1999 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odnosi med Slovenijo in Madžarsko so vzorni, brez konfliktov, Madžarska pa podpira čimprejšnjo vključitev Slovenije v zvezo NATO, je na novinarski konferenci ob dvodnevnem uradnem obisku v naši državi dejal predsednik madžarskega parlamenta Janos Ader. Kot sta poudarila z gostiteljem, predsednikom državnega zbora Janezom Podobnikom, sta se v pogovorih med drugim dotaknila situacije na Kosovu ter pri tem izpostavila predvsem vprašanje humanitarne katastrofe kosovskih Albancev.

Pogovori predsednikov obeh parlamentov so bili sicer namenjeni prizadevanjem obeh držav za polnopravno članstvo v EU in sodelovanju obeh držav na tem področju, pa tudi bilateralnim odnosom med državama, je na novinarski konferenci poudaril Ader. Izpostavil je pomen sodelovanja med Slovenijo in Madžarsko in izmenjavo medsebojnih izkušenj v procesu vključevanja v polnopravno članstvo v EU, saj sta obe državi kandidatki za prvi krog širitve.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.