Slovenija
Oglas

Predstavljamo pot do sanjske zaposlitve v EU

Ljubljana, 06. 11. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Evropska unija brez dvoma ponuja edinstvene zaposlitvene priložnosti za široko množico strokovnjakov od diplomantov javne uprave in pravnikov do ekonomistov, prevajalcev in tehnikov – ne glede na doseženo stopnjo izobrazbe ali delovne izkušnje.

Zaposleni v institucijah in drugih organih EU ob tem lahko uživajo v številnih ugodnostih, ki jih nudita delo in bivanje v svetovljanskem okolju Bruslja, Luksemburga, Strassbourga in drugih evropskih mest. Zato je povsem razumljivo, da je interes za zaposlitev v eni od številnih institucij velik.

Tudi vas zanima poklicna kariera v institucijah Evropske unije? V nadaljevanju razkrivamo, kako se lahko učinkovito pripravite na selekcijski postopek za prosta delovna mesta v EU. Zakaj pa ne bi prav vi postali stalni uradnik v eni od številnih institucij, ki svoje kadrovske ekipe vsako leto dopolnjujejo s strokovnjaki iz držav članic?

Z izobraževalnim programom EPSO PRIPRAVE se lahko učinkovito pripravite na selekcijski postopek urada EPSO.
Z izobraževalnim programom EPSO PRIPRAVE se lahko učinkovito pripravite na selekcijski postopek urada EPSO. FOTO: Arhiv ponudnika

Zaposlite se v EU kot stalni uradnik

Evropska unija v svojih institucijah zaposluje ambiciozne talente, ki s svojim znanjem in poklicnimi kompetencami pomagajo sooblikovati sedanjost in prihodnost Evrope. Za izbor najboljših kadrov skrbi medinstitucionalni Evropski urad za izbor osebja (European Personnel Selection Office ali na kratko EPSO), ki prek natečajev za splošne ali specializirane profile išče nadarjene kandidatke in kandidate.

Za izbor stalnega osebja je urad EPSO razvil posebne postopke, s katerimi preverja prijavljene kandidatke in kandidate. Izbrani posamezniki se potem uvrstijo na poseben seznam, iz katerega institucije zaposlujejo osebje. Hkrati si urad EPSO aktivno prizadeva povečati raznolikost nabora talentov in zagotoviti, da javna uprava EU odraža raznolikost njenih državljank in državljanov. Med njimi ste tudi vi!

Delo v institucijah EU je edinstvena priložnost za poklicno in osebno rast.
Delo v institucijah EU je edinstvena priložnost za poklicno in osebno rast. FOTO: Arhiv ponudnika

Ustvarite si uspešno kariero v mednarodnem okolju 

Urad EPSO letno v povprečju obdela prijave za približno 1.300 delovnih mest. Kompetence in spretnosti prijavljenih kandidatk in kandidatov se preverja s posebnimi izbirnimi testi. Izbor kandidatov za splošne profile tako lahko vključuje:

- teste besednega, številčnega in abstraktnega sklepanja,

- test poznavanja EU,

- test digitalnih spretnosti,

- študijo primera in

- test iz zadevnega področja.

Izbirni postopek poteka v več korakih, vsi testi pa se opravljajo na isti dan preko spleta. Se sliši zahtevno? Olajšajte si vstop med uradnike EU tako, da se udeležite organiziranih priprav, ki jih od novembra 2022 izvajajo predavatelji na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani.

Prvi korak do uspeha v selekcijskih postopkih je udeležba v izobraževalnem programu EPSO PRIPRAVE.
Prvi korak do uspeha v selekcijskih postopkih je udeležba v izobraževalnem programu EPSO PRIPRAVE. FOTO: Arhiv ponudnika

Do uspeha z izobraževalnim programom EPSO PRIPRAVE

Izobraževalni program EPSO PRIPRAVE je edini program v Sloveniji, ki iskalce zaposlitve v Evropski uniji pripravlja na selekcijski postopek urada EPSO. Namenjen je vsem, ki želite ali potrebujete pomoč pri opravljanju vstopnih pogojev za delo v evropskih institucijah.

Udeleženci v sklopu programa dobijo vse informacije o zaposlitvenem postopku, priprave pa potekajo v manjših skupinah. To jim pomaga, da v kratkem času spoznajo metodologijo EPSO izpitov ter pridobijo znanja in veščine za vsebinsko in časovno obvladovanje testov, ki jih čakajo v izboru. EPSO PRIPRAVE so tako odlična priložnost za uspešno opravljanje vstopnih pogojev za delo v različnih institucijah Evropske unije in nadaljevanje kariere v mednarodnem okolju.

Naredite prvi korak na poti do nadaljevanja kariere v mednarodnem okolju Evropske unije že danes. Zadnja termina EPSO PRIPRAV v letošnjem letu sta razpisana za 18. november in 9. december, na obeh pa se lahko učinkovito pripravite za teste sklepanja, študijo primera in test poznavanja EU. Izkoristite to priložnost in se udeležite EPSO PRIPRAV. Preprosto izpolnite prijavni obrazec in se pripravite na karierno napredovanje, ki si ga zaslužite! Naj bo leto 2024 prelomnica na vaši poklicni poti.


Naročnik oglasa je Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja