Predsedniške volitve 2022

Predvolilna soočenja na POP TV

Ljubljana, 27. 09. 2022 13.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Voditelj Uroš Slak je v oddaji 24UR ZVEČER že gostil predsedniške kandidate. Na POP TV pripravljamo še dve veliki soočenji, prvo bo na sporedu v ponedeljek, 17. 10. ob 20.00, vodila ga bo Maja Sodja, drugo pa v petek, 21. 10. ob 20.00, povezoval pa ga bo Uroš Slak.

Kot pravi Maja Sodja, živimo v zapletenih in negotovih časih. "V takšnih časih potrebujemo trdno vlado, ki bo spretno krmarila med čermi, a tudi trdnega predsednika oziroma predsednico republike, ki bo narod znal ali znala pomiriti, mu vliti upanje, samozavest, da zmoremo. V prvem predsedniškem soočenju vseh kandidatov bomo odpirali teme, ki so pomembne za celotno družbo, poleg naštetih tudi človekove pravice, svoboda govora, sovražni govor, medijska svoboda. To so vprašanja, pri katerih se bodo jasno pokazale razlike med kandidati, njihove osebnosti. Ko volimo predsednika države, namreč volimo njegovo osebnost."

Voditelj Uroš Slak je v oddaji 24UR ZVEČER že gostil dva predsedniška kandidata
Voditelj Uroš Slak je v oddaji 24UR ZVEČER že gostil dva predsedniška kandidata FOTO: Aljoša Kravanja

Predvolilnega boja so se že lotili tudi na spletni strani 24ur.com, kjer pripravljajo poglobljene intervjuje s kandidati, v rubriki Dejstva pa bodo preverjali resničnost izjav kandidatov za predsednika države. Alenka Marovt, urednica rubrike Dejstva: "Pozorno bomo brali, gledali in poslušali, kaj bodo kandidati izrekli, kaj obljubili, kaj naredili. Njihove besede osmislili s podatki, ugotovitvami in poglobljene analize dnevno objavljali na spletni strani 24ur.com in v oddaji 24UR. Ali izjave držijo ali ne, pa bomo ovrednotili z merilnim orodjem Dejstvomerom. Zato, da boste dobili čim bolj čisto sliko, komu zaupati". 

V informativni oddaji Svet na Kanalu A pripravljajo daljše pogovore s kandidati na malce drugačen način.

"V pogovorih bomo poskušali vsakega kandidata čim bolje predstaviti gledalcem. Gledalci bodo tako lahko podrobneje spoznali njihova politična stališča, odnos do predsedniške funkcije, kandidate pa bomo spoznali tudi zelo osebno," sporoča urednica oddaje, Kristina Hacin.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA