Slovenija

Preiskava policista oprala sumov spolne zlorabe slabotne osebe

Ljubljana, 19. 07. 2019 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kazenski postopek zoper policista, ki se je znašel med osumljenimi zaradi spolne zlorabe duševno bolnega mladeniča, je ustavljen. Kot je pojasnil njegov odvetnik Matjaž Šaloven, so se očitki izkazali za neresnične. Ker je po izbruhu afere policist dobil izredno odpoved delovnega razmerja, zdaj toži notranje ministrstvo.

Kot danes piše Delo, je sum kaznivega dejanja spolne zlorabe slabotne osebe prišel na plan med postopkom proti 38-letnemu Mateju Grozniku, ki je bil zaradi vrste kaznivih dejanj – šlo je za orgije, med katerimi je duševno bolnega fanta tudi prodajal – obsojen na enotno kazen osmih let zapora.

V orgijah naj bi s številnimi drugimi sodeloval tudi policist, ki ga je začel preiskovati oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri specializiranem tožilstvu, delodajalci pa so mu zaradi sumov vročili sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja.

Postopek proti policistu je sedaj končan, njegov odvetnik Matjaž Šaloven je za Delo in Slovenske novice pojasnil, da znakov kaznivega dejanja spolne zlorabe slabotne osebe niso ugotovili. Po navedbah časnikov naj bi se izkazalo, da je bil s prirejevalcem orgij v stiku le zaradi tega, ker naj bi mu prišel popravit računalnik.

Odvetnik je v policistovem imenu že marca vložil tožbo proti ministrstvu za notranje zadeve zaradi nezakonite odpovedi delovnega razmerja. Narok na delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani je razpisan za september.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Levcekk
19. 07. 2019 15.35
+9
Nobenemu ne mores nic verjeti,ker vsi lazejo kot pes tece in za vzor imajo vrhunske laznivce,politike.
Uporabnik458403
19. 07. 2019 13.56
+5
Spet same mucke, resnica pa nekaj tretjega....
KAPIBARA
19. 07. 2019 12.46
+8
Saj, Magajno so pa kar otroško pornografijo podtaknili, ko je pa vse prišlo do sodišča, je pa trdi disk "zbledel".. Ko packa pade, se jo težko odstrani.. Diskreditacija.. eliminacija ( pa če je potrebno magari fizična)..
lakala28
19. 07. 2019 13.35
+3
Disk ni zbledel, ampak so ga na Policiji izgubili (oz. ga je nekdo ukradel). Kar še ne pomeni da ni kriv, če je kronski dokaz izginil. Samo obsojen ni bil. Ostalo je 100% znano zgolj njemu. V danem primeru je zgodba popolnoma drugačna. Sum se niti potrdil ni, kaj šele, da bi dokazi izginili, oz. bi jih matozi izločili in potem ni več krivde. A je res ni, ko se dokazi izločijo???
bysaRD
19. 07. 2019 13.52
+7
Tip je dosti stvari, ni pa pedofil. Zakaj so bili novinarji na njegovi lokaciji pol ure pred prihodom kriminalistov? In vsega to par dni po izstopu iz stranke? ....
KAPIBARA
20. 07. 2019 07.30
@ lak - Da ne pišem še enkrat, preberei moj zadnji stavek še enkrat..
lakala28
20. 07. 2019 08.32
Ja, to pa žal drži. Kljub temu, da nekdo dejansko ni kriv, pa je bil obtožen v razvpiti zadevi, se zgodi efekt dima in ognja. Kjer je dim...
santamaura
19. 07. 2019 12.30
+20
Zlorabljali so duševno bolnega mladeniča. Policist naj bi bil s prirejevalcem orgij v stiku le zaradi tega, ker naj bi mu prišel popravit računalnik.. Če je tako pameten, da zna računalnik popraviti, bi lahko vsaj malo posumil, kaj počne njegov prijatelj. Če pa to ni njegov prijatelj pa ne vem zakaj mu je popravljal računalnik - Odvetnik je v policistovem imenu že marca vložil tožbo proti ministrstvu za notranje zadeve zaradi nezakonite odpovedi delovnega razmer - Tako gre to pri nas - Na koncu bodo zlorabili še pravni sistem, kot so duševno bolnega človeka