Slovenija

Premiera Bizetove Carmen na velikem odru SNG Maribor

Maribor, 27. 01. 1998 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek, 30. januarja, premiera opere Georgesa Bizeta Carmen, ki jo bo ansambel mariborske opere izvedel v izvirnem, francoskem jeziku.

Dirigenta opere, ki jo je francoski skladatelj Bizet napisal leta 1873, sta Uroš Lajovic in Simon Robinson, režiser pa Giampaolo Zennaro. Sceno za opero v štirih dejanjih je pripravil Giussepe Ranchetti, kostumografka je Ingrid Begovič, zborovodja pa Robert Mracsek. Vlogo Carmen bosta peli Dragica Kovačič in Marianna Kulikova, v ostalih vlogah pa bodo nastopili Ante Ivič, Janez Lotrič, Gilbert Py, Miro Solman, Valentin Evčev, Marjan Trček, Jože Kores, Ivica Šarič, Natalija Vorobjeva, Zorica Fatur, Svetlana Čursina in drugi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.