Črna kronika

20-letni moški večkrat udaril partnerko, nato pa jo je še zadavil

Maribor, 30. 05. 2023 12.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

27-letna državljanka Srbije, ki so jo policisti našli mrtvo v Mariboru, je bila žrtev svojega 20-letnega partnerja. Pred ubojem naj bi se močno sprla in stepla, nato pa jo je partner zadavil. 20-letnega državljana Slovenije so sicer v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi nasilja.

 

Darko Nerat, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Maribor, je pojasnil, da je v soboto okoli 14. ure bila 27-letna državljanka Srbije najdena mrtva v stanovanju v Mariboru. V času, ko je Policija pregledovala stanovanje, se je osumljenec, njen 20-letni partner, zadrževal pred blokom. Nemudoma mu je bila odvzeta prostost. 

V Mariboru je umrla 27-letna državljanka Srbije.
V Mariboru je umrla 27-letna državljanka Srbije. FOTO: Jana Ujčič

Kot so policisti nadalje ugotovili, sta se osumljeni in oškodovanka 25. maja pozno zvečer hudo skregala in stepla, partner pa naj bi jo večkrat udaril v glavo, potem pa še zadavil. Še isti večer je osumljenec poklical svojo mamo in jo seznanil s tem, da sta se s partnerko sprla in stepla. Naslednje jutro je mamo zopet poklical in ji zatrdil, da je s partnerko vse v redu in da bo o dogodku obvestil tudi njene sorodnike. 

Osumljenec je v tem času odšel tudi do urgentnega centra bolnišnice Maribor zaradi poškodovane roke in noge, kjer je navedel, da se je poškodoval, medtem ko se je tepel s partnerko in se udaril ob rob postelje. V bolnišnici so ga oskrbeli in vrnil se je domov. 27. maja je oškodovanko klicala njena mama, a od hčerke ni dobila odgovora. Ko jo je osumljeni klical nazaj ter ji je zatrjeval, da njena hči spi, saj je poškodovana, ker sta se stepla. 

V Mariboru je umrla 27-letna državljanka Srbije.
V Mariboru je umrla 27-letna državljanka Srbije. FOTO: Jana Ujčič

Pri obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so bili potrjeni znaki davljenja in hude poškodbe glave. Smrt je po mnenju patologa nastopila v noči iz 25. na 26. maj. Osumljeni je bil priveden k preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. 

Kot je Nerat še navedel, so osumljenega večkrat obravnavali zaradi nasilja, leta 2021 zaradi utemeljenega suma nasilja v družini in lažjih telesnih poškodb, ki jih je nanesel svoji mami. Leta 2022 je bil obravnavan zaradi kršitve javnega miru in reda, ker je v centru mesta napadel tujega turista. Večkrat je bil obravnavan zaradi posesti prepovedanih drog

Kazen, ki je za tak uboj predpisana, je v razponu od pet do 15 let. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3