Slovenija

Prepozna prijava sprožila nadzor

Slovenj Gradec/Ljubljana, 09. 11. 2006 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.S./Š.Z.
Komentarji
5

Proti direktorju slovenjgraške policijske postaje, ki ni nemudoma prijavil prometne nesreče, so uvedli notranji nadzor.

Halilovič trdi, da gre za podtikanja.
Halilovič trdi, da gre za podtikanja. FOTO: POP TV

Direktor Policijske uprave Slovenj Gradec Zlatko Halilovič je 1. novembra, ko se je s službenim avtomobilom vračal s pokopališča, doživel prometno nesrečo. Tik pred domom je na cesto skočila mačka. Zavrl sem, nato pa me je na mokrem in spolzkem vozišču zaneslo. Z zadnjim delom avtomobila sem trčil v objekt ob cesti, je pojasnil Halilović.

O nesreči ni takoj obvestil nadrejenih, niti policijske patrulje. Halilovič namreč meni, da obveščanje ni bilo potrebno, saj je šlo za nesrečo prve stopnje, torej ni bil nihče poškodovan. Tako namreč narekuje zakon.

Znotraj policije pa imamo interna pravila, zato bi moral obvestiti svojega predstojnika, je priznal. Vendar tega ni storil, zato je generalni direktor policije Jože Romšek včeraj, 8. novembra, uvedel notranji nadzor, ki bo skušal pojasniti okoliščine prometne nesreče, je za 24ur.com povedala predstavnica za stike z javnostjo na Generalni policijski postaji, Nuška Tavčar. Izsledki preiskave bodo znani v sedmih dneh. Policijski pravilnik v tovrstnih primerih sicer predvideva odškodninsko odgovornost.

Tavčarjeva je pojasnila, da bi moral Halilovič po pravilniku o uprabi in vzdrževanju službenih vozil takoj, torej 1. novembra, napisati poročilo o nesreči in obvestiti nadrejenega. Šef policije Romšek je o nesreči izvedel 2. novembra.

Razbit policijski avtomobil.
Razbit policijski avtomobil. FOTO: POP TV

Zapletlo pa se je tudi pri oceni škode. Halilovič trdi, da je škoda na vozilu minimalna, medtem ko je lastnik avtokleparske delavnice Marjan Rek dejal, da škoda presega polovico vrednosti vozila. ''To se smatra za ekonomsko totalko,'' je zatrdil. Kolikšna je bila škoda, bo pokazal nadzor, je povedala Tavčarjeva. Predstavnik za stike z javnostjo na slovenjgraški policijski postaji, Peter Pungartnik, pa je ocenil, da škoda glede na starost in kilometrino vozila ne more biti zelo velika.

Če pa je vozilo zelo poškodovano, ga verjetno ne bodo popravljali. Sprva bo romalo v skladišče, nato pa naj bi ga prodali na javni dražbi.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gosenica80
27. 02. 2009 22.01
halilovič je vredo človek in samo človek.. če bi mačko povozil bi ga verjetno kaznovali bolj kot tistega policaja ki je povzročil nesročo in ubil mlada dva človeka.. saj je samo pleh... pa vsakemu se lahko to zgodi
max99
09. 11. 2006 15.44
Halo z službenim atomobilom na pokopališče!?Za kaj se že uporabljajo slubena vozila?Predvsem v kakšne namene?.Odgovornast pa taka!
Uporabnik113189
09. 11. 2006 11.46
lauda, zanimivo a ne, kakšna čudna naključja se pojavljajo zadnje čase.
lauda@email.si
09. 11. 2006 11.09
Falcon007, kje si bil leta 1991 ko se je slovenija osamosvojila, Haliliovič je bil ključna oseba pri borbah!
falcon007@email.si
09. 11. 2006 09.55
Ja tole pa je bila vožnja z neprilagojeno hitrostjo. In policaji naj bi nam bili ya vzgled? Hmm? Če bi se to zgodilo meni, bi 100% dobil listek za plačilo kazni in zraven še kako kazensko točko. Zanima me, kako bo v tem primeru?