Slovenija

Prešernova pot v svet - kranjski projekt v počastitev Prešernovih obletnic

Kranj, 05. 02. 1998 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob letošnjem kulturnem prazniku in bližnjih obletnicah smrti in rojstva Franceta Prešerna (1840-1849) so si v Kranju zastavili pomemben, zahteven in večplasten projekt z naslovom Prešernova pot v svet.

V tem okviru bodo prihodnje leto na mednarodnem literarnem simpoziju v Kranju osvetlili Prešernovo obdobje - prvo polovico 19. stoletja - z literarnega in kulturološkega vidika, z nizom dvojezičnih knjig Prešernovih poezij, ki bodo začele izhajati letos, pa nameravajo predstaviti pomen in navzočnost Prešernove poezije v širšem prostoru. Na znane in mnoge nove, prav za to zbirko naročene prevode Prešerna v nemščino, angleščino, italijanščino, francoščino in ruščino, pa bodo v Kranju navezali še srečanja in literarne večere s prevajalci Prešerna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.