Slovenija

Previdno v prometu: zaradi snega so ceste mokre in spolzke

Ljubljana, 13. 12. 2018 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / M.R.
Komentarji
7

Ponekod, predvsem v južni in osrednji Sloveniji, rahlo sneži. Zato je potrebna previdnost, večja varnostna razdalja in vozilo, ki je ustrezno opremljeno za zimske razmere, opozarjajo policisti. Pred vožnjo je treba dobro očistiti vsa stekla na vozilu ter zagotoviti, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi.

Ceste so zaradi snega mokre in spolzke.
Ceste so zaradi snega mokre in spolzke. FOTO: Thinkstock

Ponekod, predvsem v južni in osrednji Sloveniji, rahlo sneži. Avtoceste in regionalne ceste so sicer kopne ter prevozne, se pa sneg prijema cest v višje ležečih predelih, kot so prelazi Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo. Vendar so te ceste z zimskimi pnevmatikami prevozne, so potrdili na Prometno-informacijskem centru.

Policisti voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo vremenu

"Potrebna je previdnost, večja varnostna razdalja in vozilo, ki je ustrezno opremljeno za zimske razmere," je povedal Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Pred vožnjo je treba dobro očistiti vsa stekla na vozilu, saj je vožnja z zaledenelimi ali zarošenimi stekli nevarna. "Prav tako je treba zagotoviti, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi," opozarjajo policisti.

Voznike pozivajo tudi, naj se na cesto – sploh v času decembrskih prednovoletnih zabav – vselej odpravljajo trezni. Le tako bodo lahko varno vozili in reagirali na množico situacij v prometu, so še zapisali v sporočilu.

Za priklopnike in polpriklopnike je zaradi snega prepovedan promet na cesti Col–Črni Vrh in na mejnih prehodih Babno Polje ter Petrina na hrvaški strani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Največ snega na jugu Slovenije

Vremenoslovci sicer napovedujejo, da bo ponoči in v petek občasno rahlo snežilo v južni, osrednji in vhodni Sloveniji. Pogostejše sneženje so sicer napovedali za jug Slovenije. V soboto se bo zjasnilo, sneženje pa bo povsem ponehalo, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trdovrat
14. 12. 2018 17.31
+1
Bravo za obvestilo! Šele sedaj vem zakaj se po Ljubljani in Vrhniki dosegajo hitrosti skoraj do 30 km/uro!
flojdi
14. 12. 2018 15.40
. čudno opozorilo. kaj niso ceste zaradi snega VEDNO mokre in spolzke ? pa komu tega v avtošoli niso povedali ?
Sputnik
14. 12. 2018 07.28
+1
čakam strpneže ki pričakujejo en plug ba 100m ceste da se zbudijo in odpravijo na cesto iz telefona jamrat na forumu kako so obtičali ker ni noben plužil.
rožarica
13. 12. 2018 21.51
+1
rožarica
13. 12. 2018 21.51
+3
kure bedne
13. 12. 2018 21.18
+6
Ne ga srat. Bejšte no. Vseeno, hvala za opozorilo.
Miro32
13. 12. 2018 21.24
+3
Mene je tudi presenetlo.A zato smuci drsijo.Wow