Slovenija

Pri obravnavi novega zakona o nalezljivih boleznih poudarili pomen DZ pri sprejemanju ukrepov

Ljubljana, 03. 02. 2022 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ma.Ko.
Komentarji
14

Državni zbor je danes opravil prvo obravnavo predloga novele zakona o nalezljivih boleznih. Večina poslanskih skupin je napovedala, da ga bodo na petkovem glasovanju podprli, v nadaljevanju zakonodajnega postopka pa ga bodo poskušali izboljšati. Med drugim so izpostavljali pomen jasne določitve parlamentarnega nadzora pri sprejemanju ukrepov.

Predlog novele, ki so ga pripravili v Pravni mreži za varstvo demokracije, je v Državni zbor (DZ) vložila poslanska skupina nepovezanih poslancev. Njena vodja Janja Sluga je izpostavila, da je rok za odpravo ugotovljene neustavnosti določb zakona o nalezljivih boleznih potekel že pred meseci, delo, ki ga vlada ni zmogla ali želela, pa je opravila civilna družba. Novela po njenih besedah pomeni konec vladanja z neustavnimi odloki ter ob varovalih, s katerimi se preprečuje prevelik poseg v druge svoboščine, vzpostavlja ustrezno pravno podlago za varovanje življenj in pravice do zdravstvenega varstva.

Med rešitvami novele je Sluga izpostavila stopnjevanje sprejemanja ukrepov in pogojev za njihovo sprejemanje. Kot pomemben vidik vidijo poudarjeno vlogo DZ, saj novela predvideva intenzivnejši in strožji parlamentarni nadzor nad ukrepi, ki jih sprejema vlada v izjemnih situacijah zdravstvenih kriz. Prepričani so, da bo to povečalo legitimnost sprejemanja omejitvenih ukrepov.

 Pri prvi obravnavi predloga novele zakona o nalezljivih boleznih so med drugim izpostavljali pomen jasne določitve parlamentarnega nadzora pri sprejemanju ukrepov.
Pri prvi obravnavi predloga novele zakona o nalezljivih boleznih so med drugim izpostavljali pomen jasne določitve parlamentarnega nadzora pri sprejemanju ukrepov. FOTO: Shutterstock

Do predlaganih rešitev najbolj kritični v SDS

Po besedah poslanca Jožefa Lenarta predlagatelji zatrjujejo, da novela prinaša večjo transparentnost, predvidljivost in demokratičnost, a je dejansko "skregana z vsem navedenim ter tudi v nasprotju s slovensko ustavo in z načelom delitve oblasti". Kot je dejal, se na podlagi predlaganega zakona ne da spopadati z nobeno epidemijo, "ker bi trajalo tedne in mesece, preden bi se vsa v zakonu omenjena stroka in strokovne skupine uskladile glede odprtih vprašanj". Po njegovem se zastavlja tudi vprašanje, kdo bi ugotavljal sorazmernost ukrepov.

V NSi pozdravljajo, da se je v pripravo spremembe vključila civilna družba. Kot je dejala poslanka NSi Iva Dimic, v osnovi predlaganim rešitvam ne nasprotujejo, a imajo tudi pomisleke, kaj bi to pomenilo za učinkovito upravljanje epidemije. "Nekatere rešitve o parlamentarnem nadzoru se morda lepo berejo na papirju, a ko jih je treba izvajati, se lahko izkažejo za oviro pri hitri zajezitvi okužb," je opozorila. Poslanci NSi bodo predlog novele v prvem branju podprli, v nadaljevanju zakonodajnega postopka pa želijo pretehtati rešitve, da bi našli "najbolj smiselno in hkrati dovolj učinkovito vlogo DZ pri sprejemanju ukrepov".

Novelo bodo v petek podprli tudi poslanci Konkretno, je napovedala Mojca Žnidarič in dodala, da bodo nato tvorno sodelovali pri potrebnih izboljšavah. Kot je dejala, se zavedajo, da je treba 39. člen zakona o nalezljivih boleznih dopolniti tako, da se državi omogoči izpolnjenje obveznosti, ko gre za pravico do zdravstvenega varstva. Ob tem pa je treba tehtati, kateri ukrep je primeren in koliko časa naj bi trajal.

V LMŠ imajo svoje poglede, kdo, kdaj in s kakšno hitrostjo bi odločal

Poslanec LMŠ Jani Möderndorfer je bil kritičen, da vlada že več mesecev zamuja z odpravo neustavnosti. Po njegovi oceni to kaže na to, da nima želje, volje in interesa, da se kar koli spremeni ob veljavnem zakonu, ki vladi "omogoča, da počne, kar hoče". V LMŠ bodo zakon podprli, saj po njihovi oceni ureja vprašanja, ki bi jih po odločitvi ustavnega sodišča morala že vlada, imajo pa v LMŠ svoje poglede, predvsem kdo, kdaj in s kakšno hitrostjo bi odločal. Prepričan pa je, da ne smejo več dopustiti, da je DZ izločen iz procesa odločanja o posegu v človekove pravice in svoboščine.

Poslanka SD Meira Hot je poudarila, da časovna stiska ni izgovor, da se ne bi moglo sklicati seje DZ. V poslanski skupini SD so namreč kritični do predloga, da bi v primerih, ko vlada želi podaljšati ukrepe preko 30, 60 oz. 90 dni, pristojnost odločanja imelo zgolj delovno telo v DZ, to je odbor za zdravstvo. "Menimo, da bi to znova prineslo neko derogacijo oziroma izključnost dela državnega zbora," je dejala.

Kociper: Sorazmernost ukrepov mora biti prioriteta

Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper je izpostavila stališče ustavnega sodišča, da mora biti sorazmernost ukrepov prioriteta. Pretekle izkušnje po njenih besedah namreč kažejo, da "so težnje po avtoritarnosti mnogokrat več kot očitno presegle spoštovanja načela pravne države". V SAB bodo novelo v prvem branju podprli, med drugim kot pozitivno ocenjujejo, da je omejevanje temeljnih pravic in svoboščin podvrženo strogemu testu sorazmernosti. Po njeni oceni bo tudi mnenje parlamentarne zakonodajno-pravne službe omogočilo presojo, ali novela res ustrezno odgovarja na vse dileme ustavnega sodišča.

DeSUS: Tokratni redni zakonodajni postopek dopušča prostor za dosego čim večjega možnega konsenza

V poslanski skupini DeSUS imajo različna stališča, skladno s katerimi bodo glasovali, sicer pa menijo, da tokratni redni zakonodajni postopek dopušča prostor za dosego čim večjega možnega konsenza, je povedal poslanec Branko Simonovič. V DeSUS si sicer želijo "varovalke pred možnostjo arbitrarnega odločanja vlade", prav tako se zavzemajo za okrepitev vloge stroke. Zato jih veseli, da ji predlagana novela daje večjo težo.

Po oceni poslanca NP Jurija Lepa se pomisleke, ki so jih izrazile nekatere poslanske skupine, ali naj ima nadzor nad ukrepi, ki jih sprejema vlada, matično delovno telo ali celotni DZ, lahko reši v postopku obravnave zakona. "Sami smo sicer mnenja, da je matično delovno telo legitimno ter sposobno hitrega in strokovnega odločanja," je dodal.

Ostale poslanske skupine svojih stališč danes niso predstavile.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Joe Porkamotorka
04. 02. 2022 21.52
zakon, ki bi s (pri)silo posegal v telo in duha drugega državljana, je NEzakon in nikomur se mu ni treba pokoriti ... kdor tak zakon predlaga, sprejme in ga izvaja, naredi največji možen greh in ima vsakdo, ki ima priložnost, dolžnost, da storilca dezintegrira s površja planeta
Jan zan 1234
03. 02. 2022 14.20
+2
Lahko vi sprejemate nevem kake zakone...!!! Jaz nebom nikoli...vsaj ziv ne...pristal da bi vame vbrizgavali te strupe....ki jim pravite cepiva!!!! Moje telo je samo moja last.!!!! Ne od soseda ne od sodelavca in ne od drzave...!!! Kdor se pocuti ogrozenega naj se pika kolikor zeli...!!! Jaz in moji bliznji nikoli...!! Vam je jasno?????
Joe Porkamotorka
04. 02. 2022 21.57
-1
tako se govori ... in dela ... samo preko mene mrtvog!
*Violate*
03. 02. 2022 14.09
+3
Pesek v oci. Sam zato ker se je Civilna iniciativa pravnikov not vmesala se ne pomeni, da je ZNB-D izboljsan. Ne, je prakticno kopirano s parimi spremenjenimi stavki (pa ne tistimi, ki udarjajo po ljudeh in jim jemljejo pravice). Razumite nekaj, vsi ti pravniki pa varuh clovekovih pravic pa sodniki...njim dol visi za ljudi pa za pravice, njim je vazno, da je crno na belem in pravno pravilno, kaj pa pise (v smislu obveznega cepljenja, izsiljevanja in pogojevanja cepljenja za gibanje in delo, karantenska taborisca, prisilno zdravljenje brez dolocbe kaj in kako dolgo, v primeru okuzbe z nepreklicnim soglasjem, ipd.) pa nihce ni rekel, da se ne strinja. Problem je le pravno formalno, vsebinsko pa niti eden ne zavraca ukrepov (ne drugi parlamentarni kolegi, ne sodna, pravna veja, ne zagovorniki clovekovih pravic, ne nove stranke, ne protestniki v petek...) nihce ni niti enkrat rekel, da ni prav, da se s QR kodo pogojuje gibanje, pa da so bile kazni za maske, pa da ne mors na javni prevoz, pa da ne mors do zdravnika, pa da so delodajalci marsikoga prisilili v cepljenje, da sploh lahko delajo in zivijo...nihce ni rekel, da se s tem ne strinja, problem je bil zmeraj le, da ni pravno usklajeno. Narod, sami se boste mogl resit, ce cakate na druge, boste prej dozivel naslednjo Avstralijo.
Victoria13
29. 06. 2022 13.02
+1
john gotti
03. 02. 2022 14.05
+5
janez ga ne podpira,ker on bi kar malo po domače kot se nemu zdi…
hondoid
03. 02. 2022 14.02
+3
To diši na še en referendum 😂
User1832247
03. 02. 2022 14.00
+5
očitno bi vsak rad svoj piskrček pristavil in zadovoljil svoje potrebe,apetite.rodilo se bo pa shirano kilovo dete!bravisimo!
ni_mi_vse_eno
03. 02. 2022 13.36
-1
Ustavno sodisce Republike Slovenije je dne 13. 5. 2021 sprejelo odlocbo, opr. st. l-U-79/20-24 st. l-U-79/20), s katero je ugotovilo, da sta 2. in 3. tocka prvega odstavka 39. clena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, st. 33/06 - 49/20 - ZIUZEOP, 142/20, 175/20 - ZIUOPDVE in 15/21 - ZDUOP; ZNB), v neskladju z Ustavo Republike Slovenije (Uradni list RS, st. 33/91-1, 42/97 - UZS68, 66/00 - UZ80, 24/03 - UZ3a, 47, 68, 69/04 - UZ14, 69/04 - UZ43, 69/04 - UZ50, 68/06- UZ121,140,143, 47/13- UZ148, 47/13- UZ90,97,99, 75/16- UZ70a in 92/21 - UZ62a). Odlocba st. U-1-79/20 je bila v Uradnem listu RS, st. 88/21, objavljena dne 3. 6. 2021. Ustavno sodisce je dolocilo, da mora Državni-zbor Republike Slovenije ugotovljeno neskladje odpraviti v roku dveh mesecev po objavi odlocbe st. l-U-79/20 v Uradnem listu Republike Slovenije, 2. in 3. tocka prvega odstavka 39. clena ZNB pa se uporabljata do odprave ugotovljenega neskladja.
sinhron
03. 02. 2022 13.33
+4
Novelo zakona o nalezljivih boleznih, SDS in NSi je ne bosta podprla , ker ga niso sestavili oni pač pa stroka ! To ne podporo kažejo s tem , da jih ni na obravnavi zakona v parlamentu in z izjavo Janše , ki izpodbija ta zakon , ker jim ne dovoli samovoljne arbitrarne odločitve izven zakonov in ustave !
ni_mi_vse_eno
03. 02. 2022 13.33
+1
Zakonodajalec je v 39. clenu ZNB dopustil moznost, da se lahko gibanje in zbiranje ljudi omejita tudi sirse. Celotno besedilo trenutno veljavnega 39. clena ZNB se glasi: Kadar z ukrepi, dolocenimi s tern zakonom, ni mogoce prepreciti, da se v Republiko Slovenijo zanesejo in v njej razsirijo dolocene nalezljive bolezni, lahko Vlada Republike Slovenije odredi tudi naslednje ukrepe: 1. doloci pogoje za potovanja v državo, v kateri obstaja moznost okuzbe z nevarno nalezljivo boleznijo 2. prepove oziroma omeji gibanje prebivalstva na okuženih ali neposredno ogrozenih obmocjih; 3. prepove zbiranje ljudi po solah, kinodvoranah, javnih lokalih in drugih javnih mestih, dokler ne preneha nevamost sirjenja nalezljive bolezni; 4. omeji ali prepove promet posameznih vrst blaga in izdelkov.
ni_mi_vse_eno
03. 02. 2022 13.33
+5
Igor Zorčič, Janja Sluga in Jurij Lep želijo podati zakon, ki bi vladi dal moč zapiranja ljudi v primeru epidemije. Ustavno sodišče je razveljavilo odloke vlade in sedaj se želi narediti zakon, da se bo lahko zapiralo.
za resnico
03. 02. 2022 13.26
+9
slabse kot to pocne sekta sds se sploh ne da pocet
ni_mi_vse_eno
03. 02. 2022 13.33
+4