Slovenija

Moški, ki se je okužil v Škofji Loki, je bil v stiku z vsaj 500 ljudmi

Kranj, 17. 12. 2019 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
V.Š./ U.Š./ U.Z./ B.G.
Komentarji
574

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so zabeležili devet novih primerov ošpic, dva samo danes. V obeh primerih gre za sicer zdrava moška, stara okoli 40 let, zaposlena na območju Škofje Loke. Preden so zdravniki posumili, da ima morda ošpice, je bil eden od njiju v čakalnicah zdravstvenega doma in klinike ORL skupno v stiku z vsaj 500 ljudmi.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Novi primeri ošpic
    02:56
    Iz SVETA: Novi primeri ošpic
  • Iz 24UR: Dva nova primera ošpic
    03:14
    Iz 24UR: Dva nova primera ošpic
  • Iz 24UR: Številni zapleti pri okužbi
    03:06
    Iz 24UR: Številni zapleti pri okužbi

Marta Grgič Vitek z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je povedala, da so v zadnjih dveh mesecih, v dveh izbruhih, obravnavali 20 primerov ošpic. Dva so potrdili danes v kranjskem zdravstvenem domu. V obeh primerih gre za sicer zdrava moška, stara okoli 40 let, zaposlena na območju Škofje Loke.

Eden od obolelih je bil v stiku z vsaj 500 ljudmi

Vodja službe za preprečevanje bolnišničnih okužb v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana Tatjana Mrvič je pojasnila, da so v ponedeljek ob 14. uri hospitalizirali osebo, saj je zaradi svoje bolezni potrebovala pomoč specialista otorinolaringologije. Bolnik jih je že prej obvestil, da je bil v stiku z obolelimi za ošpicami, a da je sam cepljen. Nato se je izkazalo, da ima ošpice.

Z njim je bilo na kliniki v stiku med 200 in 300 ljudi – osebje, bolniki in obiskovalci. Tako so že prejeli seznam zdravstvenega osebja, ki je bilo z njim v stiku, kontaktirajo tudi vse druge, ki bi se lahko okužili. Pojasnila je, da so imeli lani podobno število ljudi, ki so bili v kontaktu z okuženim s ošpicami na pediatrični kliniki, a so uspeli okužbo z ustreznimi ukrepi zamejiti, tako da ni nihče zbolel.

Omenjenega bolnika bodo danes preselili na infekcijsko kliniko, do takrat bodo prepovedali obiske na kliniki za otorinolaringologijo. Obiskovalce prosijo za sodelovanje.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so zabeležili devet novih primerov ošpic.
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so zabeležili devet novih primerov ošpic. FOTO: POP TV

Sicer pa je bil bolnik pred sprejemom v UKC večkrat tudi v Zdravstvenem domu Kranj, kjer se je prosto gibal in bil v kontaktu z več bolniki, je potrdila direktorica doma Lilijana Gantar Žura. Pojasnila je, da skušajo identificirati ljudi, ki so bili v stiku z njim, pri čemer pa je opozorila, da zdravstveni dom dnevno obišče okoli 3000 ljudi.

Moški, ki je neuradno zaposlen v škofjeloškem podjetju Knauf, kjer dela večina zadnje dni okuženih ljudi, je včeraj poiskal zdravniško pomoč, preden so posumili, da ima morda ošpice, je bil v čakalnicah zdravstvenega doma in klinike ORL skupno v stiku z vsaj 500 ljudmi, pa so poročali v oddaji 24UR POPOLDNE.

Pri drugem obolelem so okužbo potrdili na njegovem domu in ni obiskal zdravstvenega doma. Oba primera sta povezana s prejšnjimi primeri ošpic, je za STA povedala Gantar Žura.

Grgič Vitkova je pojasnila, da preiskujejo še nekaj sumov na ošpice. Sicer pa je epidemiološka služba pri vseh, ki so bili z obolelimi v stiku, preverila, ali so cepljeni. Če niso, jih cepijo bodisi z enim ali dvema odmerkoma. Kljub temu je možno, da te osebe vseeno zbolijo. Če zbolijo, naj se po telefonu posvetujejo z zdravnikom in ne hodijo zdravstvene domove, ampak se po telefonu posvetujejo o nadaljnjih ukrepih, je svetovala.

V Sloveniji je po njenih besedah relativno dobra precepljenost, imamo pa nekaj več primerov kot običajno. Pravi, da je po občutku nekaj več povpraševanja po cepljenju, nimajo pa teh podatkov zabeleženih.

Če zbolite, se po telefonu posvetujte z zdravnikom in ne hodite v zdravstvene domove.
Če zbolite, se po telefonu posvetujte z zdravnikom in ne hodite v zdravstvene domove. FOTO: POP TV

Letos že 41 potrjenih primerov ošpic

Skupno je bilo v Sloveniji letos potrjenih 39 primerov ošpic pri slovenskih prebivalcih in dva pri tujcih.

Med 20 primeri, ki so jih zabeležili v novembru in decembru, je šlo v treh primerih za otroke, vsi drugi so bili odrasli. Gre za dva, med seboj nepovezana primera izbruhov. Eden je izbruhnil na Gorenjskem in je povezan z več obolelimi v podjetju Knauf Insulation, drug izbruh pa beležijo na ljubljanskem območju.

V škofjeloškem izbruhu je šlo za vnos bolezni iz Belgije, od obolelega se je bolezen prenesla še na šest oseb (sekundarni primeri), od enega sekundarnega primera pa še na devet ljudi. V drugem izbruhu, ki ga je obravnaval NIJZ, so zbolele tri osebe.

Dva od novo zbolelih sta bila obravnavana v škofjeloškem zdravstvenem domu, je potrdil direktor doma Aleksander Stepanović. Poleg dveh izbruhov so zabeležili še en posamičen primer ošpic, za katerega ni znan vir okužbe.

Med zbolelimi jih je bilo osem cepljenih z dvema odmerkoma cepiva proti ošpicam, dva z enim odmerkom, osem je bilo necepljenih, za ostale zbolele pa ni podatkov o cepljenju. Od zbolelih otrok nobeden ni bil cepljen. Običajno je pri osebah, ki kljub cepljenju zbolijo, potek bolezni lažji in verjetnost za zaplete manjša, so navedli na NIJZ.

V drugem izbruhu so zbolele tri osebe, obravnavali pa so jih konec tedna v škofjeloškem zdravstvenem domu. Bolniki so ZD Škofja Loka o bolezni vnaprej obvestili, tako da so jih pregledali v izolirani sobi zdravstvenega doma in prenos na druge bolnike ni bil mogoč. Možnost prenosa na tiste, ki so bili z njimi v stiku, pa še preverjajo. Poleg dveh izbruhov je bil zabeležen še en posamičen primer ošpic, za katerega ni znan vir okužbe.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (574)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdravka Joker
18. 12. 2019 18.47
+4
Nemško farmacevtsko podjetje, obtoženo podkupovanja zdravnikov; policija je opravila največjo preiskavo doslej Zdravniki sumijo, da priporočajo zdravila ZytoService zaradi podkupovanja Vnajvečjem napadu, ki ga je doslej izvedlo hamburško državno tožilstvo, je 420 policistov in šest državnih tožilcev preiskalo sedež ZytoService, bolnišnico, zdravniške ordinacije, lekarne, 47 hiš in stanovanj v Schleswig-Holsteinu in Spodnji Saški. Vsa ta spektakularna akcija je bila izvedena v okviru preiskave zoper ZytoService, ki je bila obtožena podkupovanja zdravnikov in farmacevtov ter varanja računov. Tiskovna predstavnica generalnega državnega tožilca Liddy Oechtering je dejala, da preiskava poteka zoper dva voditelja farmacevtske družbe, devet zdravnikov in tri vodje lekarn. Težišče preiskave je ZytoService, vodilno nemško podjetje za citostatike, za katerega sumijo, da je podkupovalo zdravnike onkologe in farmacevte, da bi predpisovali njegove citostatike in zdravila za raka. Pri tem naj bi po ocenah škodovali za milijone evrov v drugih farmacevtskih družbah in lekarnah ter zavarovalnicah in bolnišnicah. ZDRAVNIKOM SO ZAGOTOVILI NEPOVRATNA POSOJILA IN NABAVILI OPREMO ZA ZDRAVNIŠKO ORDINACIJO Med dosedanjo preiskavo je bilo ugotovljeno, da je ZytoService od začetka leta 2017 z različnimi nepovratnimi posojili, plačilom za uporabo luksuznih avtomobilov, nakupom pisarniške opreme in drugimi denarnimi ugodnostmi "vložil" več kot 500.000 evrov v zdravnike in farmacevte. Zdravniki so izdali recepte za izdelke ZytoService in priporočali bolnikom, kjer lahko dobijo lekarne. Samo tehnično podjetje Krankenkasse je doslej utrpelo za 8,6 milijona evrov škode, so zapisali v prevari. V farmacevtski industriji ta zdravila imenujemo "farmacevtsko zlato". Terapija raka v nekaterih primerih stane več kot 100.000 EUR. V Nemčiji je bilo že več škandalov v zvezi s poskusi zaslužka s citostatiki. Farmacevtski trgovec na debelo Lunapharm je prodajal draga zdravila proti raku, ki jih je dobil v več grških lekarnah. Pozneje so ugotovili, da so ti citostatiki ukradeni iz grških bolnišnic. Težava je tudi v tem, da do danes še ni bilo ugotovljeno, ali so bila zdravila sploh učinkovita. Hkrati farmacevt Peter S. iz podjetja Bottrop že leta prodaja citostatike, za katere je bilo ugotovljeno, da so v letu 2018 lažni. Zaradi tega je bil v Essenu obsojen na dvanajst let zapora.
hangingtree
18. 12. 2019 14.38
+7
Kok ste vsi pametni, o cepljenju veste pa samo da je, da to je samo dobro in to je vse.ko ti medicina potrdi da bos pohabljen do konec zivljenje (roka noga in obraz na eni strani telesa)po cepljenju najverjetneje zaradi otroske paralize potem pa se ti rogajo bedaki zakaj ne zaupas cepljenju se je pa res za zamislt. Pa ti se recejo da nehaj se milo uporabljat... ce mislis da ljudje ki imajo tezave s cepljenjem berejo samo forume kot so komentarji na 24ur kot ti, potem lahk sklepas po sebi da se na netu ne da nic pametnega prebrat. Pa se to, moj otrok se ni cepljen za omr ker se dokrtina! se ni razjasnila zaradi alergije na jajce kako lahko reagira(anafilaksija) ker ze pravite da se nic ne more zgodit! Se pa seveda cepljenje planira saj bolje da jo pobere pod nadzorom cepljeno kot pa preboli ospice! Ps. Prejsnji tedn je zaokrozil posnetek deklice 4m iz Filipinov ki so jo ozivljali ampak je podlegla. Ja, umrla se v ordinaciji...
Zdravka Joker
18. 12. 2019 18.56
+1
Bolje, da umreš, kot da si celo življenje rastlinica.
blokbi
18. 12. 2019 13.21
+13
Cepit dojenčke za hepatitis B, tu mi je postalo jasno da nekaj ne štima. Cez 50 let bodo delali zdraho zarad vodenih koz ki jih danes BP prebolimo...
Zdravka Joker
18. 12. 2019 18.54
+0
Takrat bodo Evropejci precej bolj pametni in spodobni. Dekleta se recimno ne bodo drogirala s heroinom in se prostituirala na parkirišču in počivališču, kot se moja hči. Zato cepljenje ne bo potrebno. Predvsem bo ukinjeno, ker bodo bolezni pobile vse cepljene. Med novimi Evropejci je namreč narava že naredila selekcijo in niso bolnih in okvarjenih genov prenesli na potomce. Zato so posledično v boljši kondiciji in ošpice lahko brez težav prebolijo.
Transformerji
18. 12. 2019 12.23
+10
Priznajmo si končno - zaradi vse bolj napredne farmacije, kjer se kujejo bajni dobički, zato pa sprejeti zakoni o obveznem cepljenju te ali one bolezni ..... postajamo vse manj odporni, predvidevam, da se bomo čez nekaj let cepili tudi proti prehladu!
Transformerji
18. 12. 2019 11.41
+15
Vse te novice o ošpicah so kot terorizem na vsakem koraku. Nekoč nismo bili cepljeni proti ošpicam, smo jih preboleli na skoraj neopazen način ali pa v hujši obliki - pa smo preživeli. Sedaj pa izpade tako, kot da so ošpice težko ozdravljiv rak.
Zdravka Joker
18. 12. 2019 19.06
+1
Saj so. Za z antibiotiki in zbijanjem vročine vzgojen narod. To smo mi. Zdravi smo kot govedo na Ameriških farmah (vedno manj je bikov in vedno več je volov) . Novi Evropejci, ki pa prihajajo, so pa še zdravi, spolno močni in biki. Ker naši s cepivi, zdravili itd vzgojeni voli so v resnici postali pomehkužena bolna vrsta. Kopunov, mezgov in mul je vedno več. Zato so prišli Novi Evropejci, ki jim pripada prihodnost EU. Ne pri njih ni v navadi, da se hči, kot se moja prostitira in drogira s heroinom
Bofur
18. 12. 2019 09.13
+0
Koliko je teh otrok, ki so jih poškodovala cepiva ? V zadnjih 10 letih recimo ? Koliko primerov "poškodb" s cepivi je bilo zabeleženih v Sloveniji, od začetka množičnega obveznega cepljenja ? Koliko trajnih okvar in koliko smrtnih primerov ? Torej, ali lahko anti-cepilci vsaj enkrat navedete relevantne podatke ? Najbrž imate zbrane in znane primere, z imeni in priimki ?
Abica
18. 12. 2019 09.18
+5
Ene 1000 mrtvih bi rekla glede na njihova srceparajoča poročila.
Bofur
18. 12. 2019 09.24
+3
Abica
18. 12. 2019 09.25
+1
Ja, cepijo cel razred otrok in le dva preživita...
Bofur
18. 12. 2019 09.25
-2
Abica
18. 12. 2019 09.27
+2
hangingtree
18. 12. 2019 14.12
+8
Me zanima kako bi se pogovarjale ce bi od celega razreda, sole ... nima veze koliko otrok glih vas bil tisti ki bi utrpel kakrsne koli posledice. In potem bi bile delezne komentarja v stilu da j**i ga pac vcasih kasen nastrada....oziroma da to ni od koktejla pa da maste kmalu spet obnovitveno dozo za prejet. Super ne?!
Zdravka Joker
18. 12. 2019 19.10
+1
Smrt v zibki je eden od neželenih stranskih učinkov. Samo naše zdravstvo tega ne bi vpisalo v mrliški list.
Zdravka Joker
18. 12. 2019 19.20
+1
Vedno več je otrok s posebnimi potrebami... Vedno več je otrok z rakom... Vedno več je otrok z alergijami... Tega je vedno več. Je krivo cepljenje? Tega ne morem vedeti. Lahko je karkoli lahko je naprimer stupena plastika v hrani. Vem pa, da so zdravniki sodelovali z režimom Nicolaeja Ceaușescuja in opoziciji z rentgenskimi žarki nalašč povzročali raka. Nihče ni nedolžen. Tudi jaz nisem. Nihče ni slab a tudi nihče ni dober.
Bofur
18. 12. 2019 08.52
+2
A si Anti-cepilci umivate roke, ko opravite veliko potrebo ? A si, ko kašljate zakrijete usta ? Ali ko ste bolni vzamete zdravilo in greste k zdravniku ? Zakaj to počnete, vas sprašujem ? Zakaj si umijete roke ? Če uporabljate pri tem milo, uporabljate nevarno kemijo, v enem navadnem milu je vsaj 20 zelo nevarnih kemičnih spojin, ta kemija pa spere z rok tudi koristne mikrobe in potem ljudje zbolimo ? Tako je s cepljenjem. Gre za preventivo, del osnovne higiene.
9474
18. 12. 2019 08.56
+4
Ja, sam oni so na forumu prebral, da je cepljenje nevarno... Pa raziskava iz 1960 let je tudi to pokazala 😁😁😁
Bofur
18. 12. 2019 09.02
+2
Ampak milo pa bodo še naprej uporabljali ? Čeprav je milo lug, torej strup. Če milo zaužiješ, se lahko zastrupiš in umreš. Pa na milu ne piše, da gre za smrtno nevaren izdelek. Pa vozijo se po možnosti z dizli, pa za čiščenje skreta uporabljajo čistilo, ki je super škodljivo za vse žive organizme. Peljejo se z letali in vlaki, koristijo elektriko in telefone, ki sevajo elektro magnetna sevanja, jedo sojo, ki je dokazano super strupena :)))) Ampak ne, cepivo je strupeno :)
Abica
18. 12. 2019 09.19
+8
Joj, ne jim tega razlagat, bodo še milo nehal uporabljat!
Bofur
18. 12. 2019 09.22
+5
Na policah ene navadne trgovine z živili je toliko strupa, da lahko pomori eno mesto ... Pa na vhodu v trgovino ne piše, smrtno nevarno, vhod na lastno odgovornost. En dizel tovornjak spusti dnevno v ozračje toliko škodljivih snovi, kot je teža vseh cepiv, ki so bila uporabljena v desetletju na celotnem svetu. Pa nihče ne zahteva, da se prepove uporaba tovornjakov in avtomobilov z notranjim izgorevanjem .... Anticepilci bi si morali vzeti drugo tarčo.
9474
18. 12. 2019 09.30
+1
Pac to je zdaj in... In novodobni starsi, ki cez noc postanejo pametnejsi od vseh doktorjev tega sveta, si pac ne dajo dopovedat nicesar... Ker oni so prebrali... Pa pustmo da lahko na netu objavlja vsak kar mu pase... Tudi jaz bi lahko naredil clanek in omenil enega ameriakega doktorja, da je nekaj dokazal.. In.. Bo kdo preveril pri tem doktorju ali bo kar slepo verjel napisanemu?
blokbi
18. 12. 2019 13.25
+7
Pol pa si vbrizgaj nafto in pesticide iz hrane v telo in se prepričaj kakšna je razlika ali nekaj poješ, vdihujes ali si vbrizgas. In mimogrede bi moralo pisat, pozor glifosat, pozor pesticidi v hrani v trgovinah. Samo zato ker to ne piše ne pomeni da je to ok! In da se nekdo naslanja na tak argument... Omg...
kita1234
18. 12. 2019 07.56
+9
kaksne opice hodijo po svetu, da svojega otroka ne cepijo. za vsako malenkost spremenijo zakon, a za to pa ne. tistim, ki niso cepili otroke izstaviti vsaj racun za zdravljenje.
GospodT
18. 12. 2019 08.54
+6
Komu pa naj se izstavi račun za poškodbe po cepljenju? Država ne upošteva svojega lastnega zakona, ki ji to nalaga.
Bofur
18. 12. 2019 08.56
-10
Ja zavarovalnici :) Če si zavarovan. Drugače pa, ali mi lahko razložiš, kako se lahko POŠKODUJEŠ pri cepljenju ? Tega ne razumem najbolj. A tako da padeš s stola in si razbiješ betico ali pa se spotakneš ali pa ti zdrsne na bananinem olupku ali pa ti pade klavir na glavo ?
9474
18. 12. 2019 09.00
+9
Marsikdo dejansko zboli zaradi cepiva... Ampak vsaka bolezen, ki jo na zalost stakne otrok, pa tut ni posledica cepic... A mislis da pred cepljenji pa niso poznali bolezni, ki so danes kao posledica cepiv? Se kako so jih poznali, samo vcasih so take otroke imeli zaprte doma oz jih strpali v razne kvazi bolnisnice in o tem pac niso govorili,ali pa so otroci enostavno umrli...
Bofur
18. 12. 2019 09.06
+1
Poglej en primer. Navadno milo. Ki je na policah vseh trgovin. Je v bistvu strup, lug Če milo zaužiješ, hudo zboliš in lahko tudi umreš ... Pa na milu ne piše: SMRTNO nevarno. Teh primerov, ko nekdo dobi alergijsko reakcijo na cepivo, je res malo. Koliko letno je takih primerov ...? V Sloveniji. A imaš podatek ?
Abica
18. 12. 2019 09.21
+1
"Poškodbe" se jim zdi en tak fensi izraz in ga gonijo. Je čisto ok izraz "reakcija", ki je običajno ni ali pa je zelo mila. Ne poznam nikogar, ki bi mu karkoli bilo po cepljenju. Mogoce 37.2 vročine.
9474
18. 12. 2019 09.32
+0
Zanimivo pa mi je, da velika vecina cepilcev iz razlicnih koncev slovenija, vsak osebno pozna po 5-10 primerov avtizma, ki je izkljucno posledica cepljenja...
9474
18. 12. 2019 09.33
+8
Sori... Velika vecina anti cepilcev pozna vsak osebno po 5-10 otrok z avtizmom...
blokbi
18. 12. 2019 13.27
+6
Bofur, ne rabiš vedet, bos sam utrpel posledice ali tvoji otroci, zdravik bo rekel da to ni od cepljenja in pol se bo vasa kalvarija šele začela. Takrat bos videl kak bunkelj si bil prej se norceval iz ljudi ki niso imeli sreče po cepljenju.
fairplayy
18. 12. 2019 07.32
+16
necepljeni so sami krivi bolj se mis smilijo tisti nesrečneži, ki bodo zboleli kljub temu da so bili cepljeni pa so dobili premali odmerek ali cepivo ni prejelo zaradi nespameti nekaterih!! Kot bi po avtocesti izu prepričanja vozil po napačnem pasu nastrada ta ki vozi napačno in še kdo ki se drži pravil
GospodT
18. 12. 2019 08.55
+4
FIzične poškodbe pri trku nimajo nobene veze z bio-kemično poškodbo po cepljenju. Kdor se izdatno informira o cepivih se ne boji otroških bolezni.
Slovenijagrenaprej
18. 12. 2019 07.07
+28
Malomarneži in nespametni, tisti, ki se ne cepite in mislite, da je vsako cepivo kemikalija in se ne cepite. Mislite, da je vse zoper vas vse zarota... Tudi, ko boste zboleli, se ni treba zdravit in pozdravi naj vas narava.... Težko življenje morate imeti.
GospodT
18. 12. 2019 08.58
+6
Dobro, da veš vse o ljudeh, ki ne cepijo. Očitno pa ne veš vsega o cepivih. Cepiva so klasificirana kot biološki pripravki in ja, vsebujejo tudi kemijo. Ker so biološki pripravki se ne znajdejo v isti skupini kot zdravila, torej niso tako robustno testirana kot zdravila, nekaj let. Testirana so zgolj nekaj dni, preden jih dajo na trg, kar je bistveno premalo za ugotavljanje vseh možnih stranskih učinkov.
Krta?a 21
17. 12. 2019 21.55
-20
Vsaka kemikalija ki jo dobite v roke mora imeti na etiketi mednarodne piktograme, tako imenovane GHS simbole. Zakaj jih cepivo nima? Tudi cepivo je kemikalija in roko na srce, na cepivu bi moral bit piktogram s smrtno glavo!
Krneki Vseskup
18. 12. 2019 07.46
+13
Označevanje zdravil spada pod drugo zakonodajo, enostavno. Tako kot kozmetika, ki je - če bi se prodajala kot npr. barve - ne bi smeli prodajati na policah. Ne mešaj jabolk in hrušk
čevapgpt
17. 12. 2019 21.54
-2
Cepljen pa ošpice dobil. Pa to ni mogoče sploh. Saj cepiva pa ja zaščitijo.
Abica
18. 12. 2019 08.30
-1
Krta?a 21
17. 12. 2019 21.52
-18
Na facebooku obstaja stran Ni nas malo. Žalostne zgodbe...res žalostne. Mal si preberte. Hvala lepa za famo o hordni imunosti (ki sploh ne obstaja). Zataknite si jo nekam.
SLOVENEC
17. 12. 2019 21.54
+30
KaPi
18. 12. 2019 08.15
-2
Tam so vsi doktorji znanosti in medicine, najstrokovnejši...
Abica
18. 12. 2019 08.31
+1
Seveda, to pa je vir, ki je verodostojen. Fejsbuk.
GospodT
18. 12. 2019 09.02
+10
Doktorji spet mešajo VIR in PONUDNIKA vira. To ni isto, ampak kaj lahko sploh pričakuješ od fanatikov farmacije drugega kot zavajanje. Torej PONUDNIK vira informacije (Facebook) je dal možnost glasu komerkoli. In STARŠ otroka, ki ga je cepil, ima vso pravico, če ne celo dolžnost, napisati, kaj se je z otrokom dogajalo, kako je odpovedal sistem zdravljenja takega otroka, kako bo otrok doživljensko poškodovan s cepivi in kako država ne izplačuje kakršnihkoli odškodnin za posledice cepljenja. STARŠ je ekstremno kredibilen vir, ki ne dobi medijskega prostora, če ne govori sladko v prid cepivom.
Bofur
18. 12. 2019 09.08
-2
Koliko je teh otrok, ki so jih poškodovala cepiva ? V zadnjih 10 letih recimo ? Koliko primerov ?
Krta?a 21
17. 12. 2019 21.45
-16
Kako leto ali dve nazaj je na nemškem sodišču potekalo zanimivo sojenje. Sporekla sta se dva znanstvenika. Eden je trdil da na mikroskopskih slikah ki jih je predložil nasprotnik, ni niti enega virusa ošpic. Na slikah je prikazano vse...od razpadlih kromosomov, celic, ostankov mitohondrijev, vse, samo niti enega samcatega virusa ne. Nasprotnik ga je seveda tožil. A glej ga zlomka, ta ki je trdil da na slikah ni virusa, je tožbo dobil. Tako da si dobro poglejte vse možne slike na vseh možnih portalih, obstaja praktično 100% verjetnost, da vam za slike virusov prodajajo ostanke celic, mitohondrije, prah, ostanke razgradnih produktov celice ali pa animacije, računalniško generirane slike, vse, samo slike pravega virusa ne. Zato se postavlja logično vprašanje. Pri vsej tej silni tehniki, kako to da ni slike virusa ošpic?
Krneki Vseskup
18. 12. 2019 07.47
+10
Lipshin
17. 12. 2019 21.39
-11
Zanimivo kako farmacije sluzijo na vas in vas filajo s tebleti....delam v eni... ampak verjamete,da bi vas radi zascitili s cepivi?Kdo bo pa papal zdravila?;kako bodo pa sluzili z vami? A ste res tako neivni? Prevec nas je na svetu in vi mislite,da jim clovesko zivlenje kaj pomeni?;da nas hocejo cimvec resiti? Joj ljudje...
BroNo1
17. 12. 2019 21.55
+26
Delam v eni?! Kje ti etika, če je vse narobe?!?! Daj odpoved, ker drugače si soudeležen/na pri vsem!!!
Krneki Vseskup
18. 12. 2019 07.48
+13
Se strinjam. Kot da bi vegan delal v klavnici
9474
17. 12. 2019 21.33
-5
Grdo, ampak po eni strani upam da pride do epidemije, da se google in forum doktorji malo zamislijo nad svojim ravnanjem...
backdraft
17. 12. 2019 21.37
+0
Kr naj pride, sm ne verjemi da nebo, ker farmacija preko medijev in politike pretirava.... Kr spomnite se pticje gripe, norih krav, ebole i. T. D. Z kakim namenom in kdo je to plasiral v janost???
9474
17. 12. 2019 21.40
+12
Zate ki v vsem vidis teorijo zarote farmacije, je verjetno farmacija plasirala v javnost... Sicer pa, cisto mimogrede, farmacija bi vec zasluzila z zdravljenjem bolezni, kot pa preprecevanjem s cepivi...
crazyHorse
17. 12. 2019 21.40
+11
backdarft ... lahko je biti pameten tu pri nas ... pejt v kako afrisko drzavo pa te bo od driske pobralo, ko ne bo lekarne na vsakem koraku ...
backdraft
17. 12. 2019 21.46
-4
Se strinjam, mogoce se prej od lakote😊 Ampak vsega strupa pa tud ne bom pozru, in to bote mogl spostovat
Krta?a 21
17. 12. 2019 21.48
-6
Ne bo ga, če se bo znal zaščitit. In to brez farmacije :) ;)
9474
17. 12. 2019 21.56
+14
Krtaca, vidim da si pameten... Recimo da grem v afriko... Svetuj mi kako se naj zascitim proti malariji brez cepljenja... In brez skafandra...
Abica
18. 12. 2019 08.33
+2
BroNo1
17. 12. 2019 21.28
+28
Vsi necepljeni naj koristijo zdravstvo samoplačniško in nič drugače.....
Lipshin
17. 12. 2019 21.33
-2
Saj bi,ampak ke obvezno.Tako kot tudi penzija.Vec bi privarceval,ce bi dal denar na stran.Zavarovalnice pa se ne krijejo vsega...niti bele plombe.
backdraft
17. 12. 2019 21.34
-6
Decko dragi, ti se zdravis tudi na racun mojega vplacila v mauho, a ti ves kolko denarja se zapravi za zdravljenje in blazenje poskodb po cepljenju???? In ti celo zivljenje! In koliko starsev je prakticno bankrotiralo zaradi tega, ker so skusali cimbolj pomagati svojemu otroku po poskodbi od cepiv??? Ki v veliki vecini niso bili priznani kot stranski ucinki! Samo moli boga, da se to ne zgodi tebi pri tvojemu otroku ali vnuku, takrat se bos spomnil vseh tvojih egoisticnih in lahkomiselnih izjav, ki ji klobosas tle na forumu.... Pamet v glavo pa razmislji z svojim razumom.
BroNo1
17. 12. 2019 21.48
+4
Plačaj vse potem se pa afnaj in filozofiraj ob porovi klobasi!!!
scernig
17. 12. 2019 21.27
+21
zanimivo da 40 let in več nazaj je bla preventiva očitno boljša kot danes
Patiana
18. 12. 2019 07.15
+3
Ljudje so mnogo manj potovali in ni bilo možnosti okužbe toliko ljudi v praktično enem dnevu.
mali.mato
18. 12. 2019 07.47
+7
Lipshin
17. 12. 2019 21.23
-8
Nisem se nikoli cepil in nikoli bil bolan... Od kolega brat je pa umrl od cepiva.Bil je elergicen nanj...se jokal je ko so ga cepili in rekel a bom umru od tega?... da ti srce raztrga :(
backdraft
17. 12. 2019 21.27
-6
No a je to kje v medijih??? Banda pokvarjena... Poznam vec primerov sm hvala bogu ne usodnih...
Lipshin
17. 12. 2019 21.28
+0
Njegova mama je jokala ko mi je to govorila...
crazyHorse
17. 12. 2019 21.29
+19
itak da si bil cepljen, ker takrat se ni blo interneta, da bi tvoji starsi brali bedarije in "raziskave" o cepivih ... pa so te cepli
Lipshin
17. 12. 2019 21.31
-3
Nisem bil,ker so odkrili nekaj v moji krvi in nisem bil ustrezen kandidat.Kaj pa so odkrili,pa ne vem.Mogoce alergijo...
NotMe
17. 12. 2019 21.43
+10
Nadarjen otrok, ni kaj, res ga je bilo skoda, redki govorijo pri treh mesecih
backdraft
17. 12. 2019 21.22
-8
Cepilci, a si upate pripeljat svoje cepljene otroke v ZD Skofja loka? Vas odgovor pove vse, samo priznati boste morali😉
NotMe
17. 12. 2019 21.45
+4
Tudi cepljeni imamo ene 5,10 posto šans, da zbolimo,zato ne hvala, bomo raje reskiral zvin gležnja na Šmarki, manjsa vetjetnost