Slovenija
Oglas

Pri Pohistvo.si zasadili že 100.000 dreves

Ljubljana, 15. 09. 2020 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna skupina podjetij Furniture1, ki v Sloveniji deluje pod blagovno znamko Pohistvo.si, namerava letos posaditi 300.000 dreves. Gre za skupno akcijo z mednarodno organizacijo »Trees for the Future«, s katero so v zadnjih mesecih financirali zasaditev že 100.000 dreves. Njihov cilj je v naslednjih dveh letih posaditi kar 2 milijona dreves!

Pohištvo.si
Pohištvo.si FOTO: Ines Ozimek
Manca Istinič, direktorica spletne trgovine Pohistvo.si
Manca Istinič, direktorica spletne trgovine Pohistvo.si FOTO: Ines Ozimek

"Cilj podjetja je, da za vsako zaključeno naročilo, pa najsi gre za ogromen komplet pohištva za dnevno sobo ali pa eno samo knjižno poličko, namenimo sredstva za zasaditev enega drevesa. Tako prispevamo k obnovi okolja ter reševanju težav, ki jih povzročajo podnebne spremembe," je povedala Manca Istinič, direktorica spletne trgovine Pohistvo.si. Vodstvo podjetja tako dobavitelje kot proizvajalce poziva, naj bodo odgovorni pri uporabi izdelkov iz naravnih materialov ter naj tudi sami prispevajo k obnovi naravnih virov.

Ker razumemo pomen družbene odgovornosti

»Razumemo pomen družbene odgovornosti. Nenazadnje podobne projekte podpirajo tudi najbolj znani podjetniki sveta, kot je na primer Elon Musk,« pri spletnem trgovcu odgovarjajo na vprašanje, zakaj so se odločili za to pobudo. »Ves svet je povezan, zato je vsako zasajeno drevo, ne glede na državo ali celino, pomemben prispevek v boju proti podnebnim spremembam. Program, ki smo ga izbrali, rešuje tudi druge težave: ljudem v revnih državah pomaga, da se naučijo kmetovanja v novih podnebnih razmerah in jim na ta način omogoča, da lahko ostanejo v svojih matičnih državah.“ 

Pohistvo.si je vodilna slovenska spletna trgovina s pohištvom, ki zagotavlja sodoben način nakupovanja pohištva iz udobja doma. Strankam ponuja več kot 100.000 kvalitetnih izdelkov po ugodnih cenah, brezplačno dostavo do doma z lastno dostavno službo ter možnost brezplačnega vračila. Spletna trgovina deluje v okviru mednarodne skupine Furniture1, ki je prisotna v Sloveniji,  Litvi, Latviji, Estoniji, na Hrvaškem, Bolgariji, na Madžarskem, v Romuniji in Grčiji. Promet skupine je v lanskem letu zrasel za 80 % in v devetih državah dosegel 45 milijonov evrov. Skupina zaposluje več kot 300 ljudi.

Pohistvo.si
Pohistvo.si FOTO: Arhiv ponudnika

Drevesa za prihodnost

Mednarodna nevladna organizacija »Trees for the Future« se ukvarja z obnavljanjem rodovitnosti na osiromašenih zemljiščih v državah v razvoju, s čimer pomagajo v boju proti lakoti in prebivalstvu omogočajo dolgoročno preživetje. Program je usmerjen v usposabljanje lokalnega prebivalstva za sajenje in vzdrževanje drevesnih vrtov v najbolj prizadetih afriških državah: Kamerun, Kenija, Senegal, Uganda, Gvineja in Tanzanija. Ljudje v teh državah so morali zapustiti svoje domove, saj so se posekana območja zaradi podnebnih sprememb spremenila v puščave. Izbrane vrste dreves pomagajo zaščititi lokalne kmetije pred vetrom, soncem in izgubo vlage.

 

Naročnik oglasa je Pohistvo.si.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni