Slovenija
Oglas

Pri tem trgovcu najdete kakovostno slovensko sadje in zelenjavo!

Ljubljana, 22. 10. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lokalni izdelki so izvrstnega okusa, a ne le to – so tudi nesporni ekološki zmagovalci. Transport lokalnih izdelkov je namreč veliko krajši, kar je seveda okolju bolj prijazno. Pa že veste, na policah katerega slovenskega trgovca najdete bogato ponudbo slovenskega sadja in zelenjave?

Spar-2

V Sparu se zavedajo prednosti lokalne samooskrbe, zato veliko truda in energije vlagajo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci hrane: seveda tudi s tistimi, ki pridelujejo sadje in zelenjavo. V njihovih tridesetih letih delovanja v Sloveniji jim je tako uspelo priti do zavidljivega deleža slovenskih izdelkov na svojih policah. Kar 70 %* vseh izdelkov v Sparu je namreč slovenskih, na oddelku sadja in zelenjave pa je ta odstotek pogosto še višji. 

V Sparu kraljujejo slovenska jabolka!

Že poznate zgodbo iz letošnje pomladi, ko se je Spar odločil za sodelovanje s sadjarji iz Brkinov? Ti zaradi lanskih jesenskih ukrepov za zaustavitev širjenja virusa covid-19 sadja niso mogli prodajati rednim strankam, prav tako pa je bila prekinjena dobava vrtcem in šolam. Njihove hladilnice so tako ostale polne okusnih jabolk. Ravno zato so se v Sparu letošnjo pomlad odločili, da brkinskim sadjarjem pomagajo z odkupom večjih količin jabolk. Tako so obenem pomagali sadjarjem, po drugi strani pa so svojim kupcem ponudili vrhunsko lokalno sadje.

Slovenci obožujemo domač krompir 

Zgodba o krompirju je zelo podobna zgodbi z jabolki, saj so se tudi pridelovalci krompirja zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa znašli v nezavidljivemu položaju. V Sparu so se zato odločili, da ukrepajo. Spar je z odkupom velike količine krompirja na svoje police postavil slovenski krompir, danes pa je kar 70 % vsega krompirja v trgovinah Spar slovenskega. 

Spar-3

V Sparu najdete lokalne izdelke iz širne Slovenije

Podnebje na različnih koncih naše države se močno razlikuje, prav tako pa tudi tla. Ravno to lokalnim izdelkom daje pravi karakter in markanten okus. Luštov paradižnik ima tako nekoliko drugačen okus kot paradižnik, ki ga pridelujejo v Kmetijski zadrugi Agraria Koper. Oba pa imata nekaj skupnega: najdete ju  v Sparu, kjer približno 51 % vsega paradižnika v prodaji predstavlja slovenski paradižnik. 

Spar-4

V Sparu najdete slovenske gobe, zelje, buče in veliko več 

Poleg pridelkov, o katerih smo pisali, je v Sparu slovenskih tudi 97 % vseh svežih gob, 88 % kislega zelja, v sezoni pa  90 % jagodičevja (maline, borovnice, robide, ribez, aronija) in 75 % jagod. Prav tako je slovenskih 72 % vseh solat in v sezoni  78 % kumar, bučk in melancanov. Vse se sliši okusno, kajne?

V  jesenskem času pa so na policah Spara na voljo tudi slovenske buče! Izberite ravno pravšnjo in iz nje izdelajte zanimivo kreacijo za noč čarovnic!

Spar-1

*Vir: Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano. Več na www.spar.si


Naročnik oglasa je Spar Slovenija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3