Slovenija

Novi ukrepi zoper koronavirus: 'S torkom se ukinja letalski promet'

Ljubljana, 15. 03. 2020 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Širi se nabor ukrepov zoper koronavirus. Vrata bodo jutri zaprli lokali, ustavlja se javni promet. Taksiji bodo lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti. Sestali se bodo direktorji bolnišnic v zvezi z ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa. Bojana Beovič, vodja strokovne skupine, ki zagotavlja podporo kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, je povedala, da je pri treh bolnikih stanje zelo resno.

Več videovsebin
  • Bojana Beović o vzpostavitvi klinične poti za bolnike
    04:15
    Bojana Beović o vzpostavitvi klinične poti za bolnike
  • Iz 24UR: Distribucija opreme
    03:37
    Iz 24UR: Distribucija opreme
  • Iz 24UR V Mariboru zaprli lokale
    02:37
    Iz 24UR V Mariboru zaprli lokale
  • Iz 24UR: Javni prevoz od polnoči prepovedan
    02:46
    Iz 24UR: Javni prevoz od polnoči prepovedan
  • Iz 24UR: Šole in vrtci do nadaljnjega zaprti
    02:44
    Iz 24UR: Šole in vrtci do nadaljnjega zaprti
  • Iz 24UR ZVEČER: S torkom ustavljamo letalski promet
    08:29
    Iz 24UR ZVEČER: S torkom ustavljamo letalski promet
  • Iz 24UR ZVEČER: Stroka o koronavirusu
    02:55
    Iz 24UR ZVEČER: Stroka o koronavirusu
  • Iz 24UR ZVEČER: Fizioterapetka Špela Bračun o stresu v teh dneh
    04:04
    Iz 24UR ZVEČER: Fizioterapetka Špela Bračun o stresu v teh dneh
V času pohoda koronavirusa ostanite doma in upoštevajte nasvete pristojnih.
V času pohoda koronavirusa ostanite doma in upoštevajte nasvete pristojnih. FOTO: Shutterstock

V Sloveniji so do 14. ure našteli 219 okužb z novim koronavirusom. Testirali so 6156 oseb.

Kot je povedal Jelko Kacin, glavni govorec vladnega kriznega štaba, bomo storili vse, da bi zajezili virus. Spremeniti pa je treba vedenje ljudi: ''Danes ob takšnem lepem vremenu v Ljubljani ljudje posedajo po parkih, sedijo drug ob drugem in se obnašajo, kot da virusa tukaj ni. Virus je med nami, hitro se širi, ko bo inkubacijska doba mimo, se bodo pokazali efekti. Zadnji trenutek je, da se začnemo obnašati odgovorno, do sebe in do svojih bližnjih, opozarja.'' 

Infektologinja Bojana Beović je pred današnjim sestankom z direktorji bolnišnic v zvezi z ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa povedala, da vstopne točke spreminjajo v ambulante za obravnavo bolnikov s covid-19. Po njenih besedah je sicer pri treh bolnikih s koronavirusom stanje zelo resno in se so resno ogroženi.

Vsi trije bolniki, pri katerih je stanje zelo resno, se zdravijo v Ljubljani, je povedala Beovićeva.

Beovićeva je danes pojasnila, da ne potrebujemo več brisov in testiranj vseh kontaktov okuženih. Pač pa je treba bolnika, ki ima sum na bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus, torej covid-19, pregledati in se nato odločiti za testiranje, da bodo vedeli, kako ga obravnavati.

Ob tem je dejala, da del bolnikov niti ne bo pregledan, pač pa bo svoje stanje sporočil po telefonu in se po dogovoru z zdravnikom dogovoril, kako naprej. Del okuženih ima namreč "blažje respiratorne težave, zaradi katerih se tudi sicer ne hodi k zdravniku ali v bolnišnico".

V fazi, ko se bolezen širi, kot se, se jim zdi namreč testiranje kontaktov, "ki so lahko danes in jutri še negativni, potem pa pozitivni", trošenje brisov in ljudi po nepotrebnem, je povedala infektologinja.

Na današnjem sestanku z direktorji bolnišnic bodo sicer po njenih besedah spregovorili tudi o pripravi kliničnih poti bolnikov, torej, kako gre bolnik po bolnišnici - kje se testira, kje čaka na potrditev testa in potem, kje je obravnavan.

Po njenih informacijah je osebne varovalne opreme dovolj, glede respiratorjev pa je dejala, da je treba še "identificirat potencialno vse tiste, ki se uporabljajo za kak drug namen".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenija bo ob polnoči zares obstala. Vlada pripravlja sklep, s katerim bo zaprla vse gostinske lokale. Veljati bo jutri, so za STA potrdili v uradu vlade za komuniciranje. Gostincem priporočajo, naj ne nabavljajo zalog. Odlok, ki bo uvedel zaprtje, bo predvidoma objavljen popoldne.

Gospodarski minister Zdravko počivalšek pa je na Twitterju k temu dodal, da je v pripravi odlok za prepoved neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom. "Trgovine z živili, lekarne, banke, pošte in bencinske črpalke bodo odprte. Dostava hrane ter nekaj storitev na dom bo možna. Strogi ukrepi so nujni za zmanjšanje širitve koronavirusa," pravi minister.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata. V soboto je bilo mogoče na družbenih omrežjih zaslediti oglase lokalov, ki so pred zaprtjem hrano ponujali po znižanih cenah ali kot donacijo pomoči potrebnim.

Od polnoči prepovedan tudi javni prevoz, zapira se letališče Jožeta Pučnika

Od polnoči bo prepovedan tudi javni prevoz. Ob polnoči v ponedeljek se zapira tudi letališče Jožeta Pučnika. Jelko Kacin je ob robu današnjega sestanka z direktorji bolnišnic napovedal, da se bo s torkom ustavil tudi letalski promet. Omejitev bodo uveljavili dan pozneje kot za siceršnji javni promet. Taksiji bodo sicer še lahko vozili, vendar bodo morali vozniki pred vstopom novega potnika vozilo razkužiti. 

Na številna vprašanja, kako naj ljudje, ki morajo na delo, tja tudi pridejo, pristojni minister Jernej Vrtovec zaenkrat pravi - vsi, ki lahko delajo od doma - naj delajo od doma. Ostali naj se na delo odpravijo z avtomobilom, s prijatelji ali družinskimi člani: "Predlagal pa bom, da se sprosti plačilo parkirnin, da ljudje ne bodo plačevali parkirišč."

Vlada sicer že pripravlja nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, da bi ohranila delovna mesta in likvidnost podjetij.

Kaj pravi ljubljanski župan?

Hrvaška je danes razširila seznam držav, iz katerih bodo potniki, ki prihajajo na Hrvaško, zavrnjeni na mejnem prehodu, če se ne bodo odločili za 14-dnevno samoizolacijo na hrvaškem naslovu. Na seznamu je zdaj celotna Slovenija, potem ko je v preteklih dneh ukrep veljal za potnike, ki so prihajali z območja Bele krajine.

Ljubljanski župan Zoran Janković je meščane nagovoril prek Facebooka. "Prihajamo v najtežje obdobje in moramo biti samoodgovorni. Upoštevati moramo vsa navodila, ki jih data Nacionalni institut za javno zdravje in ministrstvo za zdravje. Pri tem pričakujem, da smo pogumni, da nismo panični in da smo predvsem solidarni. Pazimo in poskrbimo, da bo obdobje teh 14 dni minilo v čim manjši meri okužb," je dejal v videonagovoru.

Naštel je ukrepe, ki so jih v ljubljanski občini sprejeli v zadnjih dneh. Med njimi je izpostavil, da so se srečali z direktorji zavodov in podjetij ter ravnatelji vrtcev in šol. Vsem sodelavcem (12.000) so omogočili delo od doma, v tesnih stikih pa so z ljubljanskim UKC in ZD Ljubljana. 

Omenil je tudi pripravljenost ponudbe uporabe dodatnih objektov za potrebe obvladovanja epidemije, če bo to potrebno.

Lastnikom mesečnih vozovnic Ljubljanskega potniškega prometa sporoča, da bodo te veljale še v aprilu. Od danes od 12. ure so vsa parkirišča v mestu, ki so v lasti občine, prosta oziroma brezplačna, izjema so garažne hiše.

"Trgovine z živili morajo ostati odprte, poskrbeti moramo, da so vsi preskrbljeni. Hvala vsem prostovoljcem, ki pomagajo, da dobijo vse potrebščine starejši tako doma kot v domovih za starejše. Bi pa pozval vse prebivalce, da ne delajo panike in ne kupujejo potrebščin na zalogo, kajti vlada zagotavlja, da ima dovolj rezerv vsakega blaga," je o trgovinah dejal Janković.

Zjutraj je Janković sicer zavrnil očitke, da se zadnje dni ni dovolj oglašal, na vprašanje, zakaj ni sledil ukrepom v Mariboru in na Ptuju - kjer so se župani sami odločili, da ustavijo mestno življenje - pa je odgovoril: "Zgledu, kdo bo več zaprl, ne bom sledil." 

Je pa opozoril na težave z varstvom za otroke zaposlenih v ljubljanskem kliničnem centru.

Maribor se je ustavil

Mariborska občina in podjetje Marprom pa sta se v skladu z odločitvijo kriznega štaba vlade zaradi zajezitve širjena okužbe s koronavirusom odločila že danes povsem ustaviti mestni potniški promet. Mariborski mestni avtobusi od devete ure zjutraj ne vozijo več na nobeni liniji, prav tako so zaprli blagajno in informacije na glavni avtobusni postaji.

Kot so ob tem dodali na mestni občini, bo ukrep popolne ustavitve mestnega avtobusnega prometa veljal do nadaljnjega, pri čemer se potnikom zahvaljujejo za razumevanje, o vseh naknadnih spremembah pa jih bodo obveščali.

Mariborski župan Saša Arsenovič je sicer že sinoči odredil tudi zaprtje vseh lokalov v občini. To vključuje tako gostinske lokale kot druge poslovne prostore, kot so cvetličarne in frizerski saloni.

Ukrepi tudi na Ptuju

Na mestni občini Ptuj so se odločili z današnjim dnem izdati odredbo o prepovedi obratovanja vseh gostinskih in drugih lokalov ter neživilskih trgovin. Kot so pojasnili, so se tako odločili, ker se nekateri še vedno obnašajo neodgovorno in razmer ne jemljejo resno.

Prav tako bodo do preklica zaprli javne sanitarije ter prepovedali zadrževanje in druženje na javnih površinah, saj pričakujejo, da bo podoben ukrep vsekakor uveljavljen tudi na ravni celotne države.

V Šmarju pri Jelšah, kjer se spopadajo z izbruhom koronavirusa, so ulice povsem prazne.
V Šmarju pri Jelšah, kjer se spopadajo z izbruhom koronavirusa, so ulice povsem prazne. FOTO: Bralec

Ob tem na Ptuju pristojne pozivajo k sprejemu jasnih navodil za živilske trgovine in k zaščiti vseh zaposlenih v izpostavljenih sektorjih. "Nujno je, da za živilske trgovine sprejmemo enoten protokol, saj nam nobena samoizolacija in zapiranje vse povprek ne bosta pomagala, če se bodo ljudje množično in nekontrolirano zbirali in gnetli v prodajalnah," meni županja Nuška Gajšek.

Ptujska županja je prav tako pozvala k ukrepom zaščite delavcev v vseh podjetjih z velikim številom zaposlenih.

Za občane, ki so oboleli in so v domači oskrbi, pa nimajo možnosti pomoči svojcev in oskrbe s hrano ter drugimi nujnimi zadevami, bodo na Ptuju poskrbeli v sodelovanju z območnim združenjem Rdečega križa. Za pomoč se lahko v času uradnih ur občinske uprave obrnejo na številko 02 748 29 99 ali na elektronsko pošto obcina.ptuj@ptuj.si.

V najstarejšem slovenskem mestu bodo v času zaprtja vzgojno-izobraževalnih zavodov zagotovili tudi nujno varstvo otrok. Ravnatelji osnovnih šol bodo v ponedeljek preko e-asistenta pozvali starše, da sporočijo, ali varstvo potrebujejo, od torka pa ga bodo omogočili na vseh šolah z izjemo podružnice Grajena.

Nujno varstvo bo sicer organizirano le za učence od prvega do vključno petega razreda, katerih starši bodo nujno potrebovali varstvo, ker so v času epidemije zaradi svojih poklicev dolžni opravljati delo in bodo to izkazali s pisno izjavo delodajalca. Skupine ne bodo večje od šest otrok.

Ponekod pa še kar prirejajo zabave?

Mnogi gostinci po državi so sicer še pred napovedjo tovrstnih ukrepov začeli javnost obveščati, da zapirajo vrata.

Danes so številni tudi znova dan "izkoristili" za skupinske odhode v naravo, naši bralci poročajo celo o piknikih večjih skupin ljudi.

Prav tako naj bi "zasebne" dogodke organizirale skupine mladostnikov. Nekateri se o takšnih "podvigih" hvalijo na družbenih omrežjih.

Na tem mestu bomo torej ponovili besede pristojnih - ostanite doma, poskrbite zase in bodite odgovorni do drugih. Tokrat lahko vaše nespoštovanje navodil kdo plača tudi z življenjem.

Posnetek, ki je sprožil toliko zgražanja objavljen, ker je bil prednastavljen, policija potrdila, da zabave ni bilo

Zabava
Zabava FOTO: Instagram

Je pa ogromno razburjenja na družbenih omrežjih povzročil posnetek iz velenjskega kluba. Ta se je znašel na Instagramu lokala in se po spletu razširil kot požar, saj je prikazoval zabavo v klubu.

A se ta pravzaprav ni zgodila, zato je bila jeza, uperjena zoper klub odveč, sprožila pa jo je - napaka. "V centru Galactica in v Space bar Velenje se  zavedamo nevarnosti, ki jo za vse na spredstvalja novi virus covid-19. Center Galactica je med prvimi zaprl svoja vrata v izogib širjenju virusa. Tudi v Space baru se zavedamo nevarnosti širitve virusa, zato so bile vse prireditve odpovedane oziroma preložene za nedoločen čas. Prišlo pa je do avtomatske objave ob 21.uri, ki je bila posledica prednastavljenega marketinga, za kar se vsem iskreno pravičujemo," so zapisali v pojasnilu.

Da tam ni bilo nobene zabave, so nam potrdili tudi na PU Celje, kjer so povedali, da so se policisti po prijavi odpravili v lokal, kjer pa se ni dogajalo prav nič spornega. V Lokalu so sicer prepričani, da je situacijo izkoristila - konkurenca.

V torek bo mobilna bolnišnica stala 

Prvi del mobilne bolnišnice pred vojašnico Edvarda Peperka v Ljubljani je že postavljen, je prek Twitterja sporočil obrambni minister Matej Tonin. Po njegovih besedah so dela v polnem teku, bolnišnica pa bo nared do torka in bo lahko sprejela do 120 bolnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vladni predstavniki se bodo danes sestali tudi z direktorji vseh slovenskih bolnišnic in zdravstvenih domov. V ponedeljek pa bo potekal sestanek z direktorji domov za starejše, glede na to, da so prav starejši najbolj ogrožena kategorija. Kot so po sobotni seji kriznega štaba poudarili v vladnem uradu za komuniciranje, se je treba organizirati tako, da bodo zaposleni v teh ustanovah lahko kos izzivom in da bodo našli dodatne dovolj usposobljene delavce, ki bodo pri tem pomagali.

V pripravi je tudi nabor ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, z namenom ohranitve delovnih mest in likvidnosti podjetij, so še sporočili iz Ukoma.

K maši na splet

Prepoved druženja bi lahko prizadela tudi mnoge vernike, klasičnih nedeljskih maš danes namreč ni bilo. A je pa več duhovnikov v želji, da bi ostali blizu svojim faranom, maše predvajalo preko spleta.

Pasica posebne oddaje POP TV
Pasica posebne oddaje POP TV FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4588)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
16. 03. 2020 12.45
Žena še pride domov, in nas 14 dni ni. Če že smo slučajno okuženi, pa ............. Delam v neživilski trgovini.
Mladen sir
16. 03. 2020 10.11
-4
Zdavnaj bi morali zapret letališče vsaj na SKOKAH,ne pa da se od 6 zjutraj vozijo celi dan ???Kaj pa če vam kaj oni posipajo??????????????????????????????????????Knjigo napišem bivše žene ne vozi po letališču od jutra do večera ali določenih padalcev,ki vedo kaj je koronavirus.
hotchilipoper
16. 03. 2020 09.20
+1
Samo še danes letijo avoni,potem je konec vsega.
hotchilipoper
16. 03. 2020 08.51
+1
V bruslju verjetno ni korone
Lumpx
16. 03. 2020 08.54
-3
jamra socialc ki se za avtobusno karto nima
janez horvat
16. 03. 2020 08.28
+3
Vidim, da ste eni spet našli dežurnega krivca - Janšo. Do konca tedna se bo videlo, koliko bo zbolelo tistih, ki so se okužili preden je pred dvema dnevoma prišla nova vlada. Opozarjal pa je Janša (in tudi zdravniki) pred tremi tedni. Pa so - kao - sejali paniko. Takrat je bil mogoče še čas. Sedaj smo pa v riti. Vsi.
Lumpx
16. 03. 2020 08.31
+2
++++++ na zalost je tako da je Sarec tiscal na tipicno levaski nacin (tak ko noj) tiscal glavo v pesek in mislil da bo minilo ce ne nardi nic.
kojnusar
15. 03. 2020 21.59
-2
baje, da zbolevajo samo komunisti. je to res? zato taka panika in psovanje tu z njihove strani? se se boste se naprej tako veselo druzili in izzivali usodo, bo po vas...
Lumpx
16. 03. 2020 08.16
-2
vertex
16. 03. 2020 08.24
+3
Kako veš?...je novi premier član komunistične partije ivan zbolel?
Lumpx
16. 03. 2020 08.26
+2
vartex zbolevajo sam tisti ki so obstali na stopnji razvoja propadle Jugoslavije oz. zivijo se vedno v l. 1990 tak kot ti. Mimogrede danes smo leta 2020 ce se nisi opazil. Pa sam brez panike.
Bofur
15. 03. 2020 21.58
+3
Srbi zaprli takoj meje. Brez težav in problemov. Vsi Srbi, ki se vračajo v tujino pa v obvezno 14 dnevno izolacijo, če ne upoštevaš izolacije, pa 3 letna zaporna kazen. Je pa res. Da je problem, ker je na oblasti Janša. Kar vzbuja nelagodje. Zato ne bi bilo slabo, če bi nas trenutno vodila manj sporna oseba.
Lumpx
16. 03. 2020 08.16
+5
Poisci Sarca pa se spravta v izolacijo ... za pol leta.
CDROM
15. 03. 2020 21.58
-11
Nisem verna sam se vprašam kaj pri Bogu smo zgrešili, da po nas malati? Smo res za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni?
Jaka_64
16. 03. 2020 14.50
Virus je šele pri nas prevzel krščansko vero :-)
FAUSTOS1
15. 03. 2020 21.55
-12
bog nas je zapustil poslal je virus ,a ta bo odšel mali orban janez pa vo večna nesreča
Bastard666
15. 03. 2020 21.54
-2
zka slo ne razglasi izredne razmere
piu
15. 03. 2020 21.50
-3
Lewaki, na razkužila pozabite....... rajši si roke umivajte.....
Gorazd Petek
15. 03. 2020 21.53
-1
Pa tazadno iz nje nejbolj zaudarjajo po bureku in kebapu.
vertex
15. 03. 2020 21.55
-4
Prostakom še ni jasno...niso se še zbudili
Berenika
15. 03. 2020 21.49
-9
Danes sem šla sama, brez moža na sprehod po mestu. Kako čudovito. Nikjer žive duše. Vsi parazitirajo v svojem življenju.
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.48
+3
11.3. 2020.....Novi premier Janez Janša je sinoči v oddaji Odmevi na TVS o boju proti novemu koronavirusu dejal, da imamo v Sloveniji kapacitete za izdelavo zaščitnih sredstev in potrebno bi se bilo organizirati, da jih proizvajamo za lastne potrebe. Obenem bi reguliral cene te opreme, da ne bi prihajalo do dobičkarstva. Janša načrtuje vzpostavitev kriznega štaba....
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.49
-4
čez par dni...Čudovita nova vlada ......Razkužil, rokavic, mask in podobnih zaščitnih sredstev ne bo več moč kupiti " janševa vlada " 14. 3 . 2020 ...
Lumpx
16. 03. 2020 08.18
+0
Sam panicaris. Kupi si liter snopsa pa se razkuzi.
vertex
15. 03. 2020 21.42
-4
Slovenija bo potrebovala pomoč..Katera država je zaveznica slovenije v tej situaciji?
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.45
+4
piu
15. 03. 2020 21.47
+4
Od koga ste vi lewaki dobivali pomoč? Razen od CSD-ja.....to namreč ne šteje
vertex
15. 03. 2020 21.59
+4
Italija od kitajske...nemčija od rusije kitajske...obe ste sds ovci pljuvali...kdo je torej tisti ki bi pomagal sloveniji?
BUONcaffee
15. 03. 2020 21.35
-7
Vesel sem, da Janša z polno paro in modrimi ukrepi rešuje Slovenijo pred katastrofo.
Nabru3
15. 03. 2020 21.36
+3
Messia
15. 03. 2020 21.38
-1
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.42
-1
evo ....Čudovita nova vlada ......Razkužil, rokavic, mask in podobnih zaščitnih sredstev ne bo več moč kupiti " janševa vlada " 14. 3 . 2020 ...
komarec
15. 03. 2020 21.43
+9
Janša Slovenije ne rešuje, Slovenci se bomo rešili sami. Vlada rešuje politične točke, k sodelovanju so povabili Kacina. Ti časi so mimo. Takrat je Kacin prodajal floskule novinarjem tujih držav za to da je prikazal stanje, ki bi nam čimbolj ustrezalo. Komu bo sedaj prodajal floskule nam?
komarec
15. 03. 2020 21.57
+4
BUONcaffe, bil bi velik uspeh, če bi mu uspelo rešiti tebe.
janez horvat
16. 03. 2020 08.31
BUONcaffee
15. 03. 2020 21.34
-4
Zopet Janša rešuje državo.
Messia
15. 03. 2020 21.35
-5
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.45
+0
mhmmm....Čudovita nova vlada ......Razkužil, rokavic, mask in podobnih zaščitnih sredstev ne bo več moč kupiti " janševa vlada " 14. 3 . 2020 ...
oježeš
15. 03. 2020 21.51
+4
Mogoče jo bo rešil s dobljeno tožbo proti državi za 900.000 EUR. Če jih bo nato dal za dobrobit državljanov v zdravstvo, bo to kaplja od vsega denarja ko ga je vzel državi.
unclub
15. 03. 2020 21.57
+3
Vsi upam da jo rešujemo, ne idealiziraj enega človeka. Slovenci bomo zmagali, vem da bomo
hotchilipoper
16. 03. 2020 08.52
+1
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.33
-2
mogoče pa se maščuje bog sam...mizokseni sektaši so tulili o krščanski evropi in krščanskih vrednotah te evrope....ob tem pa kvazi desničarji sami s cerkvenim vrhom kršili same temelje te iste vere...Lagali , kradli , podtikali ne spoštovali sočloveka in bi vse kar pobili...nagnali...in tako v nedogled... Ob tem pa pozabili , da kar bog stori , vedno prav stori ....in bogu ni moč oporekati nikoli ....Amen ...
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.36
-3
pa še to....farji v službi naroda ...so se poskrili prvi...Svete maše po netu...lepo vas prosim...tudi Sveta spoved mora potekati v živo ...enako sprejem kristisuvega telesa....A mislite šefi rkc in desni kvazi verniki da ima bog wifi al kaj....
oježeš
15. 03. 2020 21.52
+2
Zdaj je pa že toliko časa moderen Wi-fi, da si je ja kakšnega nabavil.
Berenika
15. 03. 2020 21.32
+3
Sfunki piše o meni kot o parazitu. Kar je seveda, to moram priznati, zelo smešno. Moje delo in življenje ni odvisno od trga, zato na kapitalizem nisem vezana, parazitsko. Kdo je parazitsko vezan na takšen trg dela je pa jasno. Sfunk in podobni topoglavci. Zato tako jočejo. Ubožci.
Ljubljanski Snob
15. 03. 2020 21.33
-4
Zmaga Ukrajini ..
15. 03. 2020 21.35
+6
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.37
-1
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.38
+0
hajduk ...ne sehi...te bo spet štabska lovila po ravbarju...
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.38
+0
Ljubljanski Snob
15. 03. 2020 21.39
-3
Skunk Works
15. 03. 2020 21.40
-3
Aha, ti si nad trgom, vzvišena ....Ja, nekje 170.000 vas je. Neodvisnih od trga. In veliko vas država zelo rabi, veliko pa vas je tam samo za okras. Ampak se očitno nekateri od vas sploh ne zavedate, da ko pade gospodarstvo, potem tudi 5-ega, ko boste šli na bankomat, tam ne bo ničesar. Morda samo malo pajčevine....No potem boste pa nejkateri izmed vas, začeli malo drugače gledati na stvari....
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.43
+1
😁😁😁...sem najprej mislil , da govoriš o janši....
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.44
+1
VolkBrenin
15. 03. 2020 21.44
+0
trstenjakova je tud razrita....😁😁😁😁
Ljubljanski Snob
15. 03. 2020 21.49
-2
Ljubljanski Snob
15. 03. 2020 21.50
-3
Se malo pa bom brener elitni upaljač 😎
ticapas
15. 03. 2020 21.32
-6
fantje korona je NOVA gripa če ne zbolite za njo v tej sezoni nas čakajo naslednje sezone človeštvo je v ku... tako da nas samo rešijo samo čelavi in Urška
Berenika
15. 03. 2020 21.35
+2
Čelavi, ki bo končal v forenzični psihiatriji v Mariboru, Urška pa v navadni psihiatriji. Tvoji možgani res capajo.
lloojjzzee
15. 03. 2020 21.32
+13
Nisem več mlad spadam v starejšo populacijo ampak je že moja babica znala povedat : ,,vsak rod mora skozi en plot,, potrudimo se da čimprej mine po tem pa veselo na delo
vertex
15. 03. 2020 21.45
+2
Berenika
15. 03. 2020 21.50
+1
Sama bi rekla, da naj se ne potrudimo, da čim prej mine.