Slovenija

Prihodnji teden Slovenski dnevi knjige

Ljubljana, 13. 04. 2000 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dneve slovenske knjige, letos pete po vrsti, ki so od začetnega enodnevnega obujanja starega katalonskega običaja podarjanja cveta in knjige v Sloveniji razširili na pet-, šestdnevne nize prireditev in druženj ljubiteljev branja in dobre knjige, bodo letos priredili od 17. aprila dalje v štirih največjih in več drugih slovenskih mestih; Evald Flisar, predsednik Društva slovenskih pisateljev, pobudnika dnevov in njihovega prireditelja v Ljubljani, niti ne ve, kje vse. Glavno geslo dnevov pa ostaja Podarite knjigo! in opozarjanje na duhovne razsežnosti in več kot zgolj ''komercialno vrednost'' knjige.

Dnevi knjige se bodo uradno začeli v Ljubljani v ponedeljek, 17. aprila, ob 11. uri, v parku Zvezda ob Kongresnem trgu; njihov začetek bodo s svojo navzočnostjo in nagovori počastili najvišji predstavniki države, ministrstva za kulturo, županstva, pisateljskega društva, združenja založnikov in knjigotržcev, s pesmijo, glasbo in plesom pa priznani umetniki.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.