Slovenija

Jesenski maturanti pozor!

Ljubljana, 27. 07. 2007 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, B.J.
Komentarji
1

Prijave k splošni maturi in k izpitu iz maturitetnega predmeta bodo sprejemali le še do sobote.

Jesenska matura, tako poklicna kot tudi splošna, se začenja 27. avgusta.
Jesenska matura, tako poklicna kot tudi splošna, se začenja 27. avgusta. FOTO: Dare Čekeliš


Dijaki, ki želijo maturo opravljati v jesenskem izpitnem roku se morajo prijaviti na šoli, prijavo pa lahko priporočeno pošljejo tudi po pošti.

Dijaki so se z uspehom na splošni maturi seznanili 16. julija, nato pa so v tridnevnem prijavnem roku na RIC lahko vložili pisne zahteve za vpogled v izpitno dokumentacijo.

Na spomladanskem roku mature je od 8256 kandidatov, ki so uspešno zaključili četrti letnik gimnazije in so splošno maturo opravljali prvič, izpite opravilo 7649 kandidatov ali 92,65 odstotka, kar je nekaj manj kot lani (93,81 odstotka).

Vsega skupaj se je k splošni maturi na 88 šolah po Sloveniji prijavilo 11.233 kandidatov, izpitov pa se je udeležilo 9773 kandidatov, tisti, ki so maturo opravljali prvič, maturitetni tečajniki in 21-letniki, odrasli ter tisti, ki so ocene popravljali oz. so maturo opravljali ponovno.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.vedno
27. 07. 2007 22.48
Ka za poklicno maturo pa ne morte nič omenjat al ka??? Sam za teto p... splošno maturo skoz jamrate za druge pa vas boli ku...rac!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.