Črna kronika

Pripornik znova napadel, pazniki so mu preprečili, da bi čez vodo spustil električni tok

Celje, 31. 10. 2019 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nika Kunaver
Komentarji
33

Pripornik, ki je na Povšetovi poskušal zabosti pravosodnega policista, je napadel še pravosodne policiste v celjskem zaporu, kamor so ga premestili. Zabarikadiral se je v zaporniško celico, razbil steklo nad vrati stranišča in jih s kosi stekla obmetaval. Nato je iztrgal še straniščno školjko in kotliček, s tem pa v celici povzročil poplavo. Pravosodni policisti so mu uspeli preprečiti, da bi čez vodo spustil električni tok.

V celjskem zaporu, kjer so včeraj sprejeli pripornika, ki je zaradi agresivnega vedenja moral zapustiti pripor na Povšetovi v Ljubljani, se je danes dopoldne odvijala prava drama.

Zoran Remic, direktor Zapora Celje, je pojasnil, da je pripornik iz njim neznanega razloga pravosodnim policistom skušal onemogočiti vstop v sobo, v kateri je nameščen, tako da je pred vrata nastavil sobni inventar (posteljo, stol, garderobno omaro). Razbil je tudi steklo nadsvetlobe v stranišču sobe in pri poskusu vstopa pravosodnih policistov v sobo te pričel obmetavati s steklom.

Nato je iztrgal straniščno školjko in kotliček ter s tem povzročil izliv vode v prostoru. Kot je povedal direktor, je nameraval iztrgati še električno vtičnico in tako verjetno elektrificirati izlito vodo v prostoru. "Pravosodni policisti so dovod vode zaprli, prav tako so izklopili elektriko, vstopili v sobo in z učinkovito intervencijo uspeli obvladati pripornika, ki se je ves čas aktivno upiral," dogodek opisuje direktor. Pripornika so na koncu namestili v posebno sobo, najverjetneje v samico.

Pripornik, ki je s prirejenim rezilom poskušal zabosti pravosodnega policista na Povšetovi v Ljubljani, je napadel tudi paznike v celjskem zaporu.
Pripornik, ki je s prirejenim rezilom poskušal zabosti pravosodnega policista na Povšetovi v Ljubljani, je napadel tudi paznike v celjskem zaporu. FOTO: Miro Majcen

Vse se je dobro končalo, a kaj bo s pripornikom?

Kljub zelo nevarni situaciji zaposleni v zaporu, ki so v času intervencije morali uporabljati zaščitna sredstva, na srečo niso utrpeli poškodb. Zdaj bodo opravili analizo dogodkov. Več informacij bi lahko, so sporočili, dali po praznikih.

Pripornik je sicer še vedno v posebni, ločeni sobi. Bojijo se, kaj bo, saj obstaja verjetnost, da bo s početjem tako ali drugače nadaljeval. Njegova identiteta sicer še vedno ni znana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3