Slovenija

Prireditve v okviru Prešernovega tedna v Ljubljani

Ljubljana, 03. 02. 1998 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Prešernovem tednu oz. tednu slovenske kulture na različnih prizoriščih v Ljubljani poteka več prireditev, in sicer na Prešernovem trgu, Starem trgu, pred Trnovsko cerkvijo, pred gostilno Figovec, v KUD-u France Prešeren, pred SAZU in drugod.

Na dan slovenskega kulturnega praznika, v nedeljo, 8. februarja, bodo v Narodnem muzeju pripravili celodneven praznični program, pred Prešernovim spomenikom bodo slovenski gledališki igralci recitirali Prešernove poezije, v Frančiškanski cerkvi pa bo igralka in pevka Jerica Mrzel ob glasbeni spremljavi interpretirala pesmi Franceta Prešerna, ki jih je uglasbil Jani Golob. Na mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega se bodo največjemu slovenskemu pesniku poklonili z večerom poezije.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.