Slovenija

Pritiski in sumljivi posli na zavodu naj bi se poglobili s prihodom Terčeta, pogodbo mu je prekinil žvižgač Gale

Ljubljana, 04. 05. 2020 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min
Avtor
Alenka Marovt
Komentarji
710

Ves čas je blatil delo javnih uslužbencev, grozil z odpovedmi, obtoževal zaposlene koruptivnosti, nesposobnosti, vrgel celo plastenko čez sejno sobo, pripoveduje žvižgač Ivan Gale o Počivalškovem zaupniku Mitji Terčetu, ki da se je že od začetka obnašal kot direktor. Galetu je prekipelo in prav on mu je prekinil pogodbo z zavodom. Pritiski in sumljivi posli naj bi se na zavodu poglobili prav s Terčetovim prihodom, ki naj bi vse vodil, a podpisovali so zaposleni na zavodu. Terče pa: "Ne morem si pojasniti, zakaj se Gale tako brezkompromisno laže."

Gale: minister Počivalšek je rekel, da naj poslušamo Terčeta, da je super in da nas bo on vodil, podpisujemo pa še vedno vse zaposleni na zavodu

Kdaj so se začeli neposredni pritiski in kdaj ste ugotovil, da je nekaj sumljivega? "Takoj prve dni. Kasneje s prihodom Mitje Terčeta pa sploh." Tako neposredno je na naše vprašanje odgovoril žvižgač Ivan Gale.

 Pritiski in sumljivi posli naj bi se na zavodu poglobili prav s Terčetovim prihodom, ki naj bi vse vodil, a podpisovali so zaposleni na zavodu. Takšna so bila navodila ministra Počivalška.
Pritiski in sumljivi posli naj bi se na zavodu poglobili prav s Terčetovim prihodom, ki naj bi vse vodil, a podpisovali so zaposleni na zavodu. Takšna so bila navodila ministra Počivalška. FOTO: 24ur.com

Spomnimo, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je s sklepom 25. marca imenoval projektno skupino za koordinacijo in izvedbo nabav zaščitnih sredstev, za vodjo pa postavil Mitjo Terčeta. "Pred tem jaz ali moji sodelavci za Terčeta nismo slišali." O tem in o plazu očitkov nad Terčetom – mobing, izsiljevanje, grožnje, sum utaje davkov, smo podrobno pisali tukaj

Mitja Terče je po manj kot treh tednih ostal brez pogodbe z Zavodom RS za blagovne rezerve, kamor ga je kot zaupnika le tri tedne po tem, ko je sam odstopil kot direktor smučišča Golte, pripeljal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Tamkajšnji lastniki, najemnik, zaposleni in tudi lokalni prebivalci trdijo, da se je v letu in pol skregal z vsemi, grozil s tožbami, izsiljeval, izvajal mobing in odpuščal. Tako naj bi bilo tudi v ECE in Tušu. V Bosni pa je bil osumljen utaje davkov. Terče je takrat vse zanikal in poudaril, da gre za blatenje njegovega imena.

Zgodba se je spreminjala že pri ustanavljanju projektne skupine. "Generalni sekretar MGRT Žarko Bogunovič, ki je tudi predsednik upravnega odbora zavoda, me je prosil, če jaz lahko pripravim sklep o imenovanju projektne skupine. To sem tudi storil in navedel pravne podlage. Predlog je bil tak, da zavod izda tak sklep in g. Terčetu tudi izda pooblastilo za podpisovanje dokumentacije in pogodb glede nabav zaščitnih sredstev. Kasneje je zavod prejel po pošti sklep, ki ga je izdal minister Počivalšek, ne zavod, kot bi bilo pravilno."

Sledil je konferenčni klic z gospodarskega ministrstva, navaja Gale, od ministra Počivalška in Bogunoviča. "Minister mi je povedal, da mu je premier Janez Janša naročil, da mora nekaj storiti in da je imenovanje projektne skupine pogoj, da se ne razreši Zakrajška. Meni se je to zdelo nenavadno, da bi Vlada RS oz. njen predsednik v času koronakrize razrešila direktorja, ki je zbolel ravno za koronavirusom. V pogovoru je minister dejal, da njegove projektne skupine ne smemo jemati kot nezaupanje zaposlenim, ampak kot način, da se ohrani Zakrajška na položaju. Jaz vsemu temu takrat nisem verjel. Minister je še rekel, da naj vse poslušamo g. Terčeta, podpisujemo pa še vedno vse zaposleni na zavodu. Da je g. Terče super in da nas bo on vodil."

Minister mi je povedal, da mu je premier Janez Janša naročil, da mora nekaj storiti in da je imenovanje projektne skupine pogoj, da se ne razreši Zakrajška. Ivan Gale, žvižgač

Gale: Terče je grozil z odpovedmi, obtoževal zaposlene koruptivnosti, nesposobnosti

Ugibanja o dejanski vlogi Terčeta na zavodu, saj je minister Počivalšek vztrajno ponavljal, da "ni imel nobenih pooblastil za delo pri nabavi zaščitne opreme" in da je bil "samo pomoč pri koordinaciji", je zdaj razblinil Gale.

Gale, ki ima popolnoma drugačno izkušnjo od ministrovih navedb, pravi: "Po prihodu se je g. Terče obnašal kot direktor, in to slab. Ni pa imel pojma o delu v javnem sektorju, o javnih naročilih, ves čas je blatil delo javnih uslužbencev, grozil z odpovedmi, obtoževal zaposlene koruptivnosti, nesposobnosti." 

Ali, kot je Gale zapisal v pismu ministru Počivalšku: "Pritiski, nespoštljiv odnos, grožnje z odpovedmi, obsojanje zaposlenih, laganje drugim organom. Tudi prvič v osmih letih in pol, odkar sem na zavodu, sem videl leteti predmet, plastenko z vodo, čez celo sejno sobo, ki jo je g. Terče vrgel v jezi in to zaradi čisto nepomembne stvari."

Pritiski, nespoštljiv odnos, grožnje z odpovedmi, obsojanje zaposlenih, laganje drugim organom. Tudi prvič v osmih letih in pol, odkar sem na zavodu, sem videl leteti predmet, plastenko z vodo, čez celo sejno sobo, ki jo je g. Terče vrgel v jezi in to zaradi čisto nepomembne stvari. Ivan Gale, žvižgač

Ob tem je Gale poudaril, da je imel o Terčetu sprva zelo pozitivno mnenje, kar je povedal tako sodelavcem kot direktorju in Bogunoviču.

Gale: Terče je na seji MDS večkrat lagal

Od prihoda na zavod se je samo Terče udeleževal vsakodnevnih koordinacijskih sestankov pri ministru, zatrjuje Gale, tudi sej medresorske delovne skupine (MDS). "Minister ni čutil nobene potrebe, da bi bili na sestankih prisotni vsi člani njegove projektne skupine. G. Terče pa tudi ne. Samo enkrat smo bili na upravi zavoda skupaj vsi člani projektne skupine."

Sej vladne MDS se je "v imenu zavoda udeleževal g. Terče, kjer pa se je prepiral z ostalimi, predvsem s predsednikom Damijanom Jaklinom. Večkrat je tudi lagal na seji. Sam sem bil zgolj na eni izmed sej, ker me je tja poslal Terče. Bil sem napaden s strani g. Jaklina in tudi ostalih glede vzpostavitve zračnega mostu s Čingdaom. Terče je lagal, da imamo na zavodu že sklenjeno pogodb s špediterjem in še nekatere druge stvari. Ko me je Jaklin zagledal in videl, da ni Terčeta, je znorel in klical ministra Počivalška in državnega sekretarja Cantaruttija, da mora Terče takoj priti na sejo. Če je minister Počivalšek govoril, da Terče ni imel nobene pomembnejše vloge, ne vem, zakaj so ga imeli vsi zunanji za šefa vsega na zavodu. Minister Počivalšek je imenoval svojo projektno skupino samo dan kasneje, ko je bila ustanovljena MDS. Minister Počivalšek mi je večkrat rekel, da je ustanovitev skupine pogojeval premier Janez Janša in da bi bil v nasprotnem primeru takratni direktor Zakrajšek zamenjan."

Terče: Obtožbe o laganju so popolnoma neresnične

Terče pojasnjuje, da se je udeležil le dela sej MDS. "Na zavodu smo se v teh primerih dogovorili, da je bolj smiselno, da jaz investiram tri ure in poročam o delu zavoda, kot da edini trije uslužbenci zavoda hodijo na te seje in da se bodo oni raje posvetili izvedbi javnih naročil za zaščitno opremo. Pred vsako sejo so me zaposleni opremili z vsemi informacijami, da sem lahko poročal o delu zavoda. Gospoda Galeta nisem imel pravice nikamor pošiljati in se je sam odločil, da gre na to sejo, prav tako se je sam odločil, da ni šel na prejšnje in ne naslednje seje (tudi na seje, ki so potekale po prekinitvi moje svetovalne pogodbe). Obtožbe o laganju so popolnoma neresnične, ocenjujem, da gre za čisti poizkus medijskega linča, ko se slepo povzema popolnoma pavšalne in nekonkretizirane očitke g. Galeta brez kakršnekoli novinarske presoje in iskanja resnice. Proti pavšalnimi očitkom, da sem se večkrat lagal – ne vem o čem – se ne morem niti braniti. Vse zapisnike sej so dnevno dobili zaposleni zavoda in bi lahko takoj ukrepali v primeru neresnic."

Damijan Jaklin trdi, da ni nikoli napadel  Galeta.
Damijan Jaklin trdi, da ni nikoli napadel Galeta. FOTO: 24ur.com

Komentar državnega sekretarja in vodje MDS Damijana Jaklina na navedbe Galeta: "Nikoli nisem napadel gospoda Galeta, sem ga pa na 8. seji MDS, na kateri je zastopal ZBR, vprašal, zakaj na seji ni prisoten gospod Terče, ki moral poročati o določenih zadevah, za katere smo se dogovorili na prejšnjih sejah MDS, ko je  zastopal ZBR. To ni bil nikakršen napad, ampak zgolj vprašanje, ali ima on določene informacije, vezane na vsebino, o kateri bi moral poročati gospod Terče." 

"Ne drži tudi njegova navedba o klicu ministra Počivalška, kar lahko dokažem z izpisom telefonskih klicev, če bo to treba. Sem pa govoril z državnim sekretarjem gospodom Cantaruttijem glede informacije o izvedbi letov iz mesta Čingdao, s katerim bi vzpostavili zračni most, preko katerega bi v Slovenijo prepeljali zaščito opremo."

Gale je tudi v pismu ministru zapisal, da so se odnosi z nekaterimi drugimi predstavniki ministrstev hitro zaostrili, ko se je njenih sej začel udeleževati Terče, "kar je skupaj s poslabšanjem delovnih razmer in nezadostnim prenosom informacij od g. Terčeta k zavodu močno otežilo izvajanje aktivnosti zavoda".

Smo pa v oddaji 24ur ZVEČER razkrili, da je iz zapisnikov medresorske skupine razvidno, kaj vse je lahko počel Terče. Med drugim je menil, da vsebina pogodb blagovnih rezerv in posameznih podjetij ni stvar medresorske skupine, ki pa je bila ustanovljena ravno za to, torej: sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme.

 Terče pojasni: "Sam zgoraj navedenega nikoli nisem dejal. Kot ste že sami napisali, je bila medresorska skupina ustanovljena za sprejem, pregled in vrednotenje ponudb zaščitne opreme – to izhaja iz uradnega vladnega dokumenta, kjer je določeno tudi, da skupina ponudbe, ki jih oceni za ustrezne, posreduje naprej Zavodu za blagovne rezerve, ki nato izpelje postopek javnega naročila in sklene pogodbo. Dejal pa sem, da Okvirni sporazum o izvajanju logističnih storitev s Pošto Slovenije ni stvar, ki bi sodila v pristojnost Medresorske delovne skupine. Kljub temu pa je osnutek tega sporazuma imel tudi vodja MDS-a (Damijan Jaklin) na svojem elektronskem naslovu. Zavod je vsak dan MDS-u poslal tabelo z vsemi pogodbami in njihovimi detajli, zato so vsa namigovanja o prikrivanju pogodb in podatkov popolnoma neresnična."

Ne morem si pojasniti, zakaj se g. Gale tako brezkompromisno laže. Vsekakor pa je dejstvo, da je do konflikta med njim in mano prišlo zaradi njegovega načina dela, neenakega obravnavanja ponudnikov pri presojanju ustreznosti izpolnitev in sankcioniranju napačnih izpolnitev.
Ne morem si pojasniti, zakaj se g. Gale tako brezkompromisno laže. Vsekakor pa je dejstvo, da je do konflikta med njim in mano prišlo zaradi njegovega načina dela, neenakega obravnavanja ponudnikov pri presojanju ustreznosti izpolnitev in sankcioniranju napačnih izpolnitev. FOTO: Smučarski center Golte

Terče pojasnjuje tudi svojo vlogo nosilca za vzpostavitev logističnega centra Čingdao, mostu za nabave in dobave med Slovenijo in Kitajsko. "Bil sem del ekipe več ministrstev in Zavoda za blagovne rezerve, ko smo se trudili, da bi v prvi vrsti pripeljali donacije zaščitnih sredstev od tam v Slovenijo. V nadaljevanju pa bi ta most lahko uporabljali tudi drugi dobavitelji ali za direktno dobavo na nivoju države Kitajske državi Sloveniji."

Na vprašanje, zakaj je poročal, da so na blagovnih rezervah ponudnike že obvestili o možnosti dobave blaga v Čingdau, pa pove, "ker to drži in ker je bila tema vzpostavitve tega zračnega mostu, se mi je zdelo vredno, da to tudi omenim. V tistem času so imeli vsi dobavitelji težave z logistiko in to navajali kot razlog za zamude ali nedobave. Zavod jih je obvestil, ali bi bila ta možnost zanje zanimiva, saj je želel, da bi pomagal pri izvedbi dobav zaščitnih sredstev."

Gale: Terče je bil vodja vsega na zavodu, ves čas se je za določene ponudnike mudilo

Na katere posle naj bi torej vplival Terče? Po Galetovih besedah je bil Terče vodja vsega na zavodu, "seveda je poleg Acrona zahteval sklenitev tudi večine ostalih poslov." Gale je v Tarči javno izpostavi tudi posel s podjetjem Inovatio v višini 945 tisoč evrov, za katerega je po Galetovih besedah Terče  dejal, da "je to treba takoj plačati, zakaj se čaka, tudi deset minut ni časa s tem plačilom". In še: "Terče je posredno grozil vodji finančne službe, da ne rabi več hoditi v službo, da bo dobil odpoved."

Terče je bil vodja vsega na zavodu, seveda je poleg Acrona zahteval sklenitev tudi večine ostalih poslov. Ivan Gale, žvižgač

Medtem pa Gale pravi, da se je pri Terčetu "ves čas mudilo za določene ponudnike, za določene pa ne. Ostali sodelavci so se ga ogibali, če je bilo le možno. Je pa sicer ves čas v sejni sobi skliceval neke sestanke, saj ni bil dorasel svoji vlogi."

Gale dvomi v ministrove besede, da ministrstvo pri izdaji soglasja pogleda samo, če so za to zagotovljena denarna sredstva in če je to v skladu s petletnim programom vlade. "Če bi res preverjali zgolj to, ne vem, zakaj so potem v določenih primerih soglasje zavrnili in se spuščali v vsebino in lastnosti ponudnika, npr. MD global logistics, kjer so zavrnili podaljšanje roka za en teden iz razloga, ker je »lopov«, tako pojasnilo mi je dal g. Terče".

Terče: v nobenem poslu nisem odločal jaz, ampak zaposleni zavoda

Terče to vse Galetove navedbe zanika. "Gospod Gale je samostojno in suvereno vodil zavod in odločal o tem, katere posle bo zavod sklenil ali ne bo sklenil. V nobenem poslu nisem odločal jaz, ampak zaposleni zavoda. Ni mi poznan noben primer, ko bi zaposlene zavoda proti njihovi volji kdorkoli prisilil v sklenitev posla. Postopek je bil določen, in sicer so ponudbe prihajale na spletni naslov pri Upravi za reševanje in zaščito. Ponudbe je pregledala skupina v okviru Medresorske delovne skupine, ki je podala oceno ustreznosti, na njeni podlagi je bil zavod skladno s sklepom Vlade RS dolžan izvesti postopek javnega naročila in skleniti pogodbo. Zavod in njegove pooblaščene osebe so bili pristojni za zakonito izvedbo vseh postopkov in ustreznost pogodb. Moja vloga je bila koordinacijska in vezana na izvedbo dobav v okviru projektne skupine MGRT v delu, ki se je nanašal na dolžnost MGRT, da koordinira potrebe in postopke in skrbi za čim hitrejše zapolnjevanje potreb po zaščitni opremi. G. Gale mi očita, da naj bi zahteval sklenitev pogodb s podjetjem Acron. Gre za čisto laž. Zavod je imel s podjetjem Acron podpisani že dve pogodbi, preden sem jaz sploh vedel za sodelovanje zavoda s tem podjetjem. Minister ali ministrstvo mi nikoli ni naročilo, da naj vodim zavod ali pred mano to naročilo zaposlenim zavoda. Ne morem si pojasniti, zakaj se g. Gale tako brezkompromisno laže. Vsekakor pa je dejstvo, da je do konflikta med njim in mano prišlo zaradi njegovega načina dela, neenakega obravnavanja ponudnikov pri presojanju ustreznosti izpolnitev in sankcioniranju napačnih izpolnitev. Verjetno g. Gale s svojim ravnanjem – vendarle je vodil zavod v času vseh nabav, ki jih zdaj označuje za sporne in v vsem tem času ni naredil nič, da bi opozoril na kakršnokoli konkretno nepravilnost, če je ta obstajala – preusmerja pozornost. Šele zdaj, ko je glavnina pogodb sklenjenih – sklenil jih je on oziroma zavod pod njegovim vodstvom – opozarja na domnevne nepravilnosti in kaže s prstom na druge s popolnoma neutemeljenimi osebnimi diskreditacijami in medijskimi linči posameznikov."

Terčetu je pogodbo z zavodom prekinil prav Gale

4. maja, torej danes, je prenehala veljati pogodba med Mitjo Terčetom in zavodom. 12. aprila jo je namreč s Terčetom prekinil prav žvižgač Gale kot pooblaščenec zavoda.  To nam potrdi tudi Terče in doda: "Dobra dva tedna (od 26. 3. do 10. 4. 2020), sem delal kot svetovalec zavoda na področju izvedbe nabave zaščitnih sredstev in opreme za preprečevanje okužbe s covidom-19. Od velike nedelje – 12. 4. 2020, ko je bila pogodba odpovedana, z zavodom nisem več sodeloval, razen v delu primopredaje poslov novemu vršilcu dolžnosti."

Ivan Gale je prekinil pogodbo med Zavodom in Terčetom.
Ivan Gale je prekinil pogodbo med Zavodom in Terčetom. FOTO: Miro Majcen

Navajamo poudarke iz pisma ministru Počivalšku: "Pri odpovedi pogodbe g. Terčetu ni šlo za nikakršen manever, ki ne bi bil skladen s podpisano pogodbo zavoda. Vaš zaključek, da je odpoved neveljavna, je zmoten. Po pogodbi z g. Terčetom za veljavnost odpovedi zadostuje pisno obvestilo, kar obvestilo po elektronski pošti gotovo je in bo tudi prestalo morebitno sodno presojo. G. Terčetu nisem prepovedal vstopa na zavod. Res pa je, da sem napisal, da bo g. Terčetu ukinjen elektronski naslov 15. 4. 2020. Vendar smo elektronski naslov pustili še aktiven. Nikjer v pogodbi ni bilo dogovorjeno, da g. Terčetu pripada elektronski naslov z domeno dbr.si, zato njegova ukinitev ne more biti kršitev pogodbe, še posebej, ker smo g. Terčetu dali dovolj časa, da si vso pisno korespondenco shrani. Vsebino pogodbe med zavodom in g. Terčetom je predhodno potrdil g. Bogunovič. Edino odpovedni rok se je kasneje ob podpisu pogodbe na željo g. Terčeta skrajšal. Sama odpoved pogodbe s strani zavoda pa je bila, kot že rečeno, popolnoma zakonita."

Pri odpovedi pogodbe g. Terčetu ni šlo za nikakršen manever, ki ne bi bil skladen s podpisano pogodbo zavoda. Vaš zaključek, da je odpoved neveljavna, je zmoten.  Ivan Gale, žvižgač

Gale Počivalšku že v pismu predlagal poligrafsko testiranje

Gale je v pismu ministru Počivalšku navedel, da je pripravljen iti na poligrafsko testiranje in ob tem odgovoriti tudi na vprašanja o Terčetu:

  • Ali je bil direktor predhodno seznanjen z mojo odločitvijo, da bom g. Terčetu odpovedal pogodbo oz. mi je direktor naročil, da to storim? Odgovor je NE.
  • Ali je direktor za odpoved pogodbe g. Terčetu izvedel šele naslednji dan? Odgovor je DA.
  • Ali sem za katerikoli posel (za kateregakoli ponudnika želite) v zvezi z nabavami zaščitnih sredstev posredoval, da bi sebi ali komurkoli drugemu pridobil premoženjsko korist? Odgovor je NE.
  • Ali sem v začetku sodelovanja z g. Terčetom imel o njem dobro mnenje in da sem iskreno to povedal g. Bogunoviču, direktorju in ostalim sodelavcem? Odgovor je DA.
  • Ali sem pri podpisu pogodbe s SLA Marketing vedel, da bi kdorkoli od mojih sodelavcev imel karkoli s tem poslom? Odgovor je NE.
  • Ali si želim, da bi se odnosi med zavodom in MGRT vrnili na stanje pred epidemijo? Odgovor je DA.

 

Terče je 41-letni ekonomist iz Celja, ‘svež’ s. p., sam se opiše kot izkušen direktor v različnih panogah in državah, kot sposoben vodja, pogajalec. V svoji karieri je zamenjal osem služb, če sodimo po njegovem življenjepisu na Linkedinu in mu prištejemo še kratek staž na Zavodu RS za blagovne rezerve. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (710)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

amedeo
05. 05. 2020 20.30
+13
V vsaki normalni zahodni demokraciji bi vlada nepreklicno odstopila!!!
SVETTEL5
05. 05. 2020 19.43
+15
Že Sokrat(470-399p.n.š) je opisal JJ vlado; In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast ,ker kriminalci in zločinci težijo po moči bo nastala hujša tiranija ,kot je bila za časa katere koli monarhije ali oligarhije..TERČE HA HA HA LE KDO ŠE VEJAME JJ OVCI!?
User893925
06. 05. 2020 10.15
+1
Tako je bilo v Sloveniji 24 let od 30, ko je bila na oblasti gnila levica!
zajebant2
05. 05. 2020 19.38
-15
gale več ne more krasti pa je jezen, saj bodo pogkedali tudi za nazaj 2 leti kaj je on delal
zajebant2
05. 05. 2020 19.33
-11
bogi levaki ker penijo se od sile
Jožajoža
05. 05. 2020 18.48
+23
tako je.če se vključiš zaradi koristi v skrajno desno stranko SDS,te izšolajo profesionalni retoriki. . STE PREPOZNALI RETORIKO POČIVALŠKA.niste.ko še je bil levičar,je kontaktiral v nekem normalnem tonu,ni poniževal,žalil, pod janšisti pa se je spremenil za 399%.postal je hodoben,nadut,nadčlovek,......pokvarjen,nikoli mu ni dosti zaslužka,....terče je ista napaka desne stranke.
SVETTEL5
05. 05. 2020 19.47
+10
murate
05. 05. 2020 18.46
-12
Vse kaže tako,da Gale ni glih pošten ,delaven in resnicoljuben...
srebrnibreg
05. 05. 2020 19.05
+18
Kaže, da vam narod ne verjame in ve, da iz poštenjaka hočete narediti zličinca, ker se je uprl vašemu lopovstvu.
zajebant2
05. 05. 2020 19.34
-8
zato pa ima vlada45% podporo, vi nesposobneži ste pa odstopili
umetnik1234
05. 05. 2020 19.56
+6
In kaj kaže na to ? Komentarji stranke SMC, SDS ? Na to temo bi lahko uprizorili komedijo z glavnim igralcem R.Končarjem v vlogi Počivalška.
leond1
05. 05. 2020 18.39
+10
odvrate hinavski narcis
brezveze13
05. 05. 2020 18.12
-10
Izbrisan komentar: če se novinar ali moderator ni zmotil trenutni naslov veliko pove PRITISKI SO SE S PRIHODOM TERČETA POGLOBILI se pravi da so že bili tudi prej vendar se ni nič dogajalo zato so tudi bila skladišča tako rekoč prazna , sedaj je kriv za nekaj kar so predhodniki spregledali res se od daleč vidi in vsak laik lahko sešteje da gre za montiran proces, če ravno nekateri pojmujejo glej ga heroja si je upal povedati pa dajmo ga podprti, kdo podpira Breclja kolikor vidim je še kar sam,, kako so podpirali janšo pred samoosvojitvijo danes je sam , narod vzamite se v roke Moderator ne briši ker z komentarjen ni nič narobe ne z mojim ne z komentarji drugih komentatorjev sporna je vaša objava že v naslovu in sporna je vaša pristranskost na koncu se še pa prizivate na EU o svobodi novinarstva in tiska
jutri_pa_res
05. 05. 2020 18.11
-18
Izgleda, da je bil Terče ščuka med krapi. Si kar predstavljam zaležane počasne paragrafarje, ko pride nekdo in hoče stvari pod nujno pospešiti v gibanje.
Chon
05. 05. 2020 19.42
+10
Stvari se v vladnih sistemih ne pospešujejo s primitivizmom in fizično silo.
brezveze13
05. 05. 2020 18.02
-11
dragi moderator javljam da s komentarjem tako mojim kot drugih komentatorjev ni nič spornega , sporna je vaša objava
brezveze13
05. 05. 2020 17.39
-6
kaj je moderator leti na tebe pa si izbrisal tudi ti ne preneseš poraza, kot tisti za katere navijaš mislim na tvoje žvićgače
Berdem
05. 05. 2020 17.34
+12
Jajo, odsekaj Terčeta, pa boš pomiril množice.
srebrnibreg
05. 05. 2020 19.06
+8
Berdem
05. 05. 2020 17.33
+4
Jajo, odsekaj Terčeta, pa bo folk zadovoljen
brezveze13
05. 05. 2020 16.53
-31
in zakaj sedaj ta model Gale potiska grehe predhodne vlade tej vladi. ne verjamem da se je toliko stvari lahko zgodilo v enem mesecu v kolikor že ni bilo v naprej scenirano in sedaj podtaknjeno
Borza
05. 05. 2020 17.28
+28
Male?ka
05. 05. 2020 16.49
+40
Zahtevamo odstop te pokvarjenebskorumpirane vlade.
rde?azvezdarde?a
05. 05. 2020 17.00
-23
Mogoče si hotel povedati, ne želimo več leve vlade, že od osamosvojitve dalje so skoraj vedno na oblasti, pa niso nič naredili.
rde?azvezdarde?a
05. 05. 2020 16.47
-22
Gospod Ivan Gale ima na zavodu RS za blagovne zadeve dobro plačano delovno mesto. Nobeden se ne vpraša, če je bil kot pravnik sposoben dovolj gospodarno to delo tudi opravljati. Glede na to, da je vsevprek podpisoval pogodbe, mislim da ne. Roka se bi morala tresti, ko je podpisoval milijonske pogodbe. Takle imamo v veliki meri zato, ker se politično kadruje. Ko je Marjan Šarec opravljal še tekoče posle so se odvijala kadrovanja v zelo velikem obsegu, razpisni roki pa so bili kratki, neprimerni. Posledice takih kadrovanj so lahko izredno velike. Pri Ivanu Galetu bi lahko vse teklo po ustaljeni normah, dokler ni prišlo do izrednih razmer glede covid19. Kot vidimo pa taki kadri, v tako resni situaciji, niso sposobni razumno od reagirati. Zato je lahko Ivan Gale bedak ali pa junak.
Miran1960
05. 05. 2020 16.44
+16
Takih usranetov se pojavlja vedno več; večinoma so mlajši in nastopajo po nalogu iz ozadja. Njihov nastop je verjetno enak valpetom iz nekega drugega obdobja
brezveze13
05. 05. 2020 16.36
-25
v vsej tej aferi vidim samo pretirano napihovanje žvižgač galeta, katero lahko pripelje kot nekateri omenjajo do razpada vlada. Nakar sledijo ponovne volitve, ki bi pripeljale še večjo podporo SDS-u in tisti ki še sedaj približno ovohavajo prag parlamenta ,bi še to izgubili in bi se na koncu res lahko zgodil madžarski ali turški scenarij. Verjetno je bolj pametno da se ti podpihovalci žvižgača malo prizemljijo, ker ne bodo prav nič pridobili prej izgubili
rde?azvezdarde?a
05. 05. 2020 17.36
-10
Osebno mislim, da ni žvižgač. Samo rešuje svojo nesposobnost in nevednost.
rde?azvezdarde?a
05. 05. 2020 16.27
-30
Ne spreglejte oddaje Razkrito na Nova24TV v torek, 5. 5. 2020 ob 20.10!, soočenje z dokazi in možnost zagovora vpletenih. Povabljeni se ne bodo odzvali so že stisnili rep med noge. Ne upajo se udeležiti soočanja: 1. niso dobili vnaprej vprašanj. 2. nihče jim ne bo preko slušalk pomagal z odgovori. To je to in zato ne bodo prišli. Resnica jim nikoli ni bila pomembna. Važno jim je samo to ,kako širiti neresnico in kako ponovno priti na oblast.
srebrnibreg
05. 05. 2020 16.34
+46
Pa menda ne sanjaš, da normalni gledamo tisto vašo lažnivo prirejeno skropucalo imenovano noratv.
rde?azvezdarde?a
05. 05. 2020 17.00
-16
Pokaži potrdilo, da si normalen, ne verjamem v to.
Borza
05. 05. 2020 17.11
+12
Potrdilo dobijo le tisti, ki prej niso bili normalni :-)
Cesar Millan - Vodja krdela
05. 05. 2020 17.52
+0
iga_biba
05. 05. 2020 16.19
+31
državni sekretar in vodja MDS Damijan Jaklin, trdi da ni nikoli napadel Galeta. Kako bi ga napadel, on je miroljuben človek, saj ima na desni roki tri zapestnice?