Slovenija

Pritožba v primeru Šuštar

Ljubljana, 06. 09. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zoper sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je Borisa Šuštarja obsodilo na tri leta zapora in sedem milijonov tolarjev denarne kazni, se je pritožil tudi Šuštarjev zagovornik Miro Senica.

Miro Senica
Miro Senica FOTO:

Pritožbam na razsodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je konec letošnjega junija sklenilo sodni proces v primeru Šuštar, se je dan pred iztekom pritožbenega roka pridružila še ena. Zoper sodbo omenjenega sodišča, ki je nekdanjega državnega sekretarja in prvoobtoženega Borisa Šuštarja obsodilo na tri leta zapora in sedem milijonov tolarjev denarne kazni, se je za tožilcem in odvetnikom enega izmed obsojenih pritožil še zagovornik prvoobtoženega Miro Senica, ki je povedal, da sodbo izpodbijajo v celoti in to predvsem zaradi bistvene kršitve določb postopka, zaradi kršitev materialnega prava in pravic obrambe.

Sicer je tričlanski sodni senat drugoobtoženega Stanislava Droljca, ki je Šuštarju pomagal pri jemanju podkupnine, obsodil na leto zapora in denarno kazen tri milijone tolarjev. Zaradi lažnega izdajanja za uradno osebo je Boštjan Šoba dobil pogojno kazen, Šuštarjeva ženo pa je sodišče oprostilo.

Zoper še nepravnomočno razsodbo sta pritožbi doslej že vložila okrožni tožilec Gorazd Fišer in zagovornik Stanislava Droljca. Tožilec se je pritožil tako zoper višino izrečenih kazni kot tudi zoper oprostilni del sodbe. Po njegovem mnenju bi moralo sodišče prvoobtoženega obsoditi na pet in drugoobtoženega na tri leta zapora. Prav tako naj bi si zaporno kazen zaslužil tudi Boštjan Šoba, namesto oprostitve pa bi morali po Fišerjevem prepričanju Šuštarjevo ženo obsoditi na denarno kazen.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni