Slovenija
Oglas

Prodajate ali oddajate nepremičnino?

Ljubljana, 19. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Domerus je prvi nepremičninski portal v Sloveniji, kjer lahko obiskovalec preko zemljevida hitreje najde in primerja nepremičnine po mestih ali naseljih. Vnos oglasov je brezplačen za vse oglaševalce in lastnike nepremičnin.

Domerus zgodba se je začela, ko je eden od ustanoviteljev portala oddajal poslovne prostore na Dunajski cesti v Ljubljani. Ko je želel preveriti vsebino oglasa, ki ga je agencija vnesla na druge nepremičninske portale, ga najprej niti ni našel. Po vpisu dodatnih in zelo natančnih iskalnih pogojev pa je lastno nepremičnino le našel, a je za vse skupaj porabil nekaj več kot 15 minut, pa še nepremičnina se je znašla na koncu seznama. Takrat se mu je utrnila ideja, da je potrebno iskanje nepremičnin čimbolj poenostaviti, hkrati pa slediti razvoju tehnologije in praksam najbolj razvitih trgov, zlasti ZDA in Velike Britanije.

 

Domerus - 1
Domerus - 1 FOTO: Domerus

Tako se je rodil Domerusov nepremičninski portal z zemljevidom, kjer se pri iskanju brišejo vse meje med kraji in občinami. Tak primer so na primer nepremičnine okoli Zbiljskega jezera, ki jih nekateri oglašujejo pod občino Kranj, obiskovalci pa jih iščejo pod ljubljanskim območjem. Domerus portal z zemljevidom ta problem rešuje, saj pri iskanju niti ni potreben vnos lokacije, ampak se le-ta najde z brskanjem po zemljevidu. Pri tem vam pomagajo tudi različni markerji – rdeči označujejo prodajo, vijolični pa oddajo.

Čeprav Domerus portal omogoča vnos natančne lokacije, so to možnost v veliki meri izkoristili le lastniki, ki svojo nepremičnino oglašujejo samostojno. Na drugi strani pa agencije zaradi zaščite svoje posredniške vloge praviloma opredelijo lokacijo znotraj določenega območja.

 

Domerus - 2
Domerus - 2 FOTO: Domerus
Portal Domerus je tako brezplačno odprt za vse, ki oglašujejo in si želijo, da oglaševana nepremičnina postane čimbolj vidna in je del sodobnega iskanja nepremičnin. Na koncu pa je namenjen predvsem iskalcem nepremičnin ter njihovemu enostavnejšemu in hitrejšemu iskanju željene nepremičnine.

Pridružite se nam na naši Facebook strani ter spremljajte ponudbo in stanje na nepremičninskem trgu tudi na FB.

Domerus - 3
Domerus - 3 FOTO: Domerus

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA