Črna kronika

V prometni nesreči na 'primorki' umrl otrok, življenje 38-letne voznice ogroženo

Vrhnika, 25. 09. 2020 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko se je proti Ljubljani zgodila hujša prometna nesreča. 63-letni voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo 38-letne voznice. Otrok v avtomobilu je umrl, voznico, ki je v smrtni nevarnosti, pa so odpeljali v UKC Ljubljana. Drug otrok v vozilu je bil prav tako poškodovan, a po prvih podatkih ni življenjsko ogrožen. Cesta med Logatcem in Uncem je bila zaprta več ur, a je znova prevozna.

Med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani se je nekaj pred 15. uro zgodila huda prometna nesreča. Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana je povedal, da sta trčila tovorno in osebno vozilo. V nesreči je umrl otrok, potnik v osebnem vozilu.

Po do zdaj znanih podatkih se je nesreča zgodila, ker je voznik tovornjaka zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila voznice pred njim. Oba voznika sta se pred tem zaradi manjše prometne nesreče in zastoja ob njej umikala na odstavni pas, kjer se je trčenje zgodilo.

38-letno voznico, ki je huje poškodovana, so odpeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Poškodovan je bil tudi drugi otrok v osebnem vozilu, a njegovo življenje ni ogroženo. 63-letni voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Vse okoliščine nesreče še preverjajo.

Cesta med Uncem in Logatcem, ki je bila zaprta več ur, je znova odprta. Na neki točki je bil zastoj daljši od 19 kilometrov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3