Slovenija

Huda nesreča: tovornjak trčil v stoječe vozilo v koloni, umrle tri osebe

Ljubljana, 11. 09. 2023 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.P., U.Z.
Komentarji
0

Na južni ljubljanski obvoznici se je zgodila huda prometna nesreča. Voznik tovornjaka je trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni. Tako je prišlo do verižnega trčenja, v katerega so bila udeležena tri osebna vozila in dve tovorni. Vozila so v trčenju zagorela, po podatkih ljubljanske policijske uprave pa so zaradi poškodb na kraju umrle tri osebe, še vsaj ena je poškodovana. Zaradi nesreče je bila južna obvoznica med priključkoma Ljubljana jug in Rudnik proti Kopru zaprta več ur. Na kraj dogodka je prišel tudi predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Vodja gasilske intervencije o prometni nesreči
    02:10
    Iz 24UR ZVEČER: Vodja gasilske intervencije o prometni nesreči
  • Iz 24UR ZVEČER: Zadnje informacije z ljubljanske obvoznice
    01:29
    Iz 24UR ZVEČER: Zadnje informacije z ljubljanske obvoznice
  • Iz 24UR: Huda prometna nesreča
    02:03
    Iz 24UR: Huda prometna nesreča

Včeraj okoli 15.30 se je na južni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza Rudnik v smeri Kopra zgodila huda prometna nesreča. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da je bilo v nesreči udeleženih več vozil, tri osebna, med njimi je imelo eno priklopljeno tudi počitniško prikolico, in dve tovorni.

Po doslej znanih ugotovitvah je voznik tovornega vozila vozil po voznem pasu južne ljubljanske obvoznice v smeri proti Kopru, ko je pred izvozom Rudnik trčil v osebno vozilo, ki se je ustavilo v koloni vozil. Osebno vozilo je potisnilo naprej, še v eno osebno vozilo, oba pa nato v drugo tovorno vozilo. Slednje je nato trčilo še v osebno vozilo s prikolico in se prevrnilo.

"Prvo tovorno in osebno vozilo so nato zajeli plameni. Umrle so tri osebe, ki so bile v prvih dveh osebnih vozilih," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Vsaj ena oseba je huje poškodovana.

Kriminalisti izvajajo preiskavo, kraj nesreče si je že ogledal tudi dežurni preiskovalni sodnik, naše kamere so na kraju ujele tudi predsednika uprave Darsa Valentina Hajdinjaka. 

Predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak si je zvečer prišel ogledat kraj nesreče.
Predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak si je zvečer prišel ogledat kraj nesreče. FOTO: POP TV

Avtocesta je bila zaradi preiskave nesreče več ur zaprta. 

Zaradi nesreče so prestavili tudi napovedano polurno zaporo med razcepom Zadobrova in priključkom Nove Jarše. Slednja bi morala po napovedi v veljavo stopiti ob 23. uri, a so na Prometno-informacijskem centru sporočili: "Napovedana zapora severne ljubljanske obvoznice se prestavi, dokler ne bodo odstranjene posledice nesreče med Ljubljana jug in Ljubljana Rudnik. Ura zapore še ni znana."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zavod reševalni pas je hitro po nesreči voznike opozoril, naj ustvarijo in vzdržujejo reševalni pas. Poudarili so tudi, da to ni čas za opazovanje, fotografiranje ali snemanje trčenja ter da je to "skrajno neprimerno in nevarno početje". S tem namreč vozila povzročajo zastoje, v nevarnost pa spravljamo tako sebe kot ostale udeležence v prometu, posredovalce in žrtve.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou