Slovenija
Oglas

Prvi budistični tempelj v Sloveniji

Ljubljana, 03. 04. 2007 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Budizem je v razvitem svetu ena najhitreje rastočih religij. Morda tudi zato, ker ponuja odgovore in metode za vsakdanje potrebe sodobnega človeka.

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo FOTO:

Od leta 2002 mednarodna Budistična kongregacija Dharmaling deluje v Sloveniji, in število budistov hitro narašča - doslej je več kot 500 Slovencev formalno vstopilo v budizem. Lama Shenphen Rinpoče, priznan in kvalificiran učitelj, je predstojnik Kongregacije in je leta 2004 tudi dobil slovensko državljanstvo. Dharmaling organizira redna učenja in meditacije, seminarje in meditativne umike, Rinpoče (edini Lama v Sloveniji) pa je na voljo za individualne razgovore, svetovanje, zdravljenje, obiskovanje v bolnišnicah itd. Budizem torej ni več zadeva redkih navdušencev, temveč se resnično ukoreninja v naši družbi.

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo FOTO:

Januarja 2007 je Dharmaling s pomočjo prostovoljcev in donatorjev odprl prvi budistični tempelj v Sloveniji. Ta Darma center bo prostor za redni program učenj, meditacij, praks in zdravljenja. Nekaj sob je na voljo za tiste, ki bi želeli ostati na umiku, ali za obiskovalce iz tujine. To je tudi bivališče Lame. Vse dejavnosti Dharmaling so neprofitne, učenja in meditacije so brez vstopnine, aktivnosti pa se odvijajo na osnovi prostovoljnih prispevkov.

Od letos dalje nova davčna zakonodaja omogoča, da lahko namenite 0,5 odstotka svoje dohodnine za podporo skupnosti po svoji izbiri. Na dnu zadnje strani napovedi za odmero dohodnine boste našli rubriko 'Zahteva za namenitev dela dohodnine'. Tam lahko vpišete 'Budistična kongregacija Dharmaling', Melikova 1, Ljubljana, davčna številka: 30201144. To je odlična priložnost, da podprete aktivnosti Dharmaling brez kakršnih koli dodatnih stroškov, pomagate pri širjenju Budove Darme in pri vseh naših socio-humanitarnih dejavnostih! Prosimo, ne spreglejte te možnosti. Več na: http://www.dharmaling.org/tax.htm

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.