Slovenija

Prvi konvoj humanitarne pomoči Slovenije na prizadeta območja prihodnji teden

Ljubljana, 04. 04. 1999 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Rdečem križu Slovenije se kljub praznikom pospešeno pripravljajo na konvoje humanitarne pomoči za Črno goro, Albanijo in Makedonijo. Po sklepu vlade bo Slovenija v prizadete države v prihodnjih dneh poslala po šest vlačilcev osnovnih živil, zdravil in predmetov za osebno preskrbo, še zlasti za otroke, v skupni vrednosti približno 50 milijonov SIT.

Pri slovenskem Rdečem križu deluje posredovalna služba za pomoč in informacije številnim posameznikom iz tujine in Slovenije, ki iščejo podatke o svojcih. RKS je tudi v stalnih stikih z mednarodno federacijo Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter Mednarodnim komitejem Rdečega križa glede humanitarnih razmer na Kosovu in v državah, ki so sprejele največ beguncev.

Po besedah generalnega sekretarja RKS Mirka Jeleniča je v Sloveniji velika pripravljenost za pomoč beguncem na prizadetih območjih. Za usklajevanje pošiljanja pomoči so v stalnih stikih tudi z nacionalnimi društvi Rdečega križa Albanije, Črne gore, Makedonije in ZR Jugoslavije. Znova pa prosijo za pomoč posameznike, gospodarske družbe in druge organizacije. Denarna sredstva lahko nakažejo na žiro račun 50101-678-51579, pripravljenost za materialno pomoč pa sporočijo na sedež Rdečega križa Mirje 19, Ljubljana, tel. 061/126-12-00, faks 061/125-21-42.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.