Slovenija

Puščajoča streha vrtca

Ljubljana, 06. 06. 2008 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V enoti Mojca, vrtca Jarše, še vedno niso dobili sredstev za obnovo azbestne strehe. Streha pušča na več koncih, v vrtcu pa si pomagajo s podstavljanjem veder.

V uredništvo smo dobili obvestilo starša, ki je opisal razmere v enoti Mojca, vrtca Jarše. Streha vrtca že dalj časa namreč pušča, tako da so zaradi včerajšnjega deževja ponovno nastale težave. Zaradi vode na hodnikih so otroci morali pri preobuvanju stati na klopeh, vzgojiteljica pa je lovila vodo in brisala tla.

"V takih pogojih se res ne da delati, še posebej z otroci ne. Če bi streha puščala na občini ali kje drugje, bi jo hitro sanirali,“ je dejal zaskrbljen oče in dodal, da so na ljubljanski občini glede težave naleteli na gluha ušesa. Starši se sprašujejo, kako lahko mestni predstojniki najdejo denar za vse prireditve, za njihove otroke pa ne.

Enota Mojca vrtca Jarše
Enota Mojca vrtca Jarše FOTO:

Da je ljubljanska občina s težavo seznanjena, je potrdila tudi pomočnica ravnateljice vrtca Mira Trpeski, ki dodaja, da je postopek pridobitve sredstev za popravilo še v teku. Trenutno streha vrtca ni v načrtu za sanacijo niti za leto 2008 niti za 2009, tako da ne vedo, kdaj bodo prišli na vrsto. Vendar pomočnica ravnateljice pravi, da jih streha ne ovira pri delu v tolikšni meri, da ne bi mogli sprejemati otrok. Prilagodili so se tudi tako, da so preoblikovali nekatere skupine, tako da sprejem otrok ni težava. Vseeno si morajo pri puščajoči strehi pomagati z vedri.

Poudarjajo, da imajo vedra postavljena le na hodnikih, medtem ko streha nad igralnicami ne pušča. Predvidevajo pa, da bo zaradi puščanja strehe na več koncih potrebno zamenjati celotno streho. Ne preostane jim nič drugega, kot da so še naprej v navezi z občino in vztrajajo pri dogovarjanju.

Vrtec spada pod interventna popravila

Kot pravi načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport MOL Marija Fabčič, je cilj občine, da se do leta 2010 izvedejo vse sanacije azbestnih streh. To vključuje tako vrtce kot osnovne šole.

Ta projekt bo potekal v dveh fazah, izvedba sanacije azbestne strehe v enoti Mojca je predvidena v okviru prve faze, ki se bo začela letos in nadaljevala naslednje leto ter se bo zaradi interventnega popravila začela takoj. Sredstva za sanacijo bodo namenili iz Proračunskega sklada za okoljske sanacijske projekte.

Fabčičeva je dodala, da v okviru tega projekta trenutno potekajo aktivnosti za izdelavo vse potrebne projektne dokumentacije, razpis za svetovalne storitve in strokovni nadzor je v postopku ponovne objave, sledilo bo javno naročilo za gradbena, obrtna in inštalacijska dela za zamenjavo azbestnih kritin na šolah in vrtcih ter izvedba.

  • 20
  • 19
  • 18
  • 17
  • 16
  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
06. 06. 2008 22.57
eja,kaj niso bile v Ljubljani same županje,koliko mi je znano so razpolagale z veliko količino denarja Kaj niso bile matere,kaj so počele? Čigave so bile? V Kopru je župan,ki ga levaki zmerjajo,vendar je v štirih letih popravil vse vrtce v občini,nič koliko novih igrišč naredil za otroke,kupe igral je nabavil VOLITE TAKEGA ŽUPANA,NE TAJKUNA
Ramzess
06. 06. 2008 19.06
Michael.jackson="aja,pa še najprej je treba opravit nakup dveh radarjev tipa Ground Master 403,pol pa mogoče vrtec pride na vrsto" Ja, očitno res, pol pa se človek vpraša kaj jim bosta dva radarja 24 miljonov in pol, z dosegom nekaj manj kot 500 kilometrov, če nimajo niti ladje zanju, in kam bodo postavili ladjo, ko jo bodo imeli, zasidrat je ne bodo imeli kam. Zanimivo je, da je prav v članku o teh radarjih blok za komentarje onemogočen. Vojaška zadeva pač. Otroci pa bivajo v nevarnih vrtcih in šolah, ko pa bo prepozno, pa bodo vsi objokovali in stokali nad njihovo usodo. Kitajci, tak odnos, vseh, drago plačujo z življenji preštevilnih otrok, lahko bi se kaj naučili od od njih, lahko bi se.
Tonček Balonček
06. 06. 2008 17.20
Večkrat sem opozarjal, kako semšno je bremzanje cen vrtcev, saj je to tako kot doma, lahko živiš pod streho, ki drži, mandat ali dva, potem se pa enkratsesue, pušča ali ne vem kaj! Doma moraš pač streho popraviti ali zamenjati, če gre pa za državo, o tem razpravljajo tisti debeluhi..... dajo za malice, vinjete, penzioniste itd., za sinvesticjsko in tekoče vzdževanje pa denarja ni dovolj, saj je vendar lepše, če izkažeš presežke proračuna, pri tem ti pa pač vse razpada!! Bajuk seveda ni nikoli zidal ali vzdrževal, živel je v tujih nepremičninah in nima pojma, kako to gre, o tem bi mu moral razlagati kak kmet ali kdorkoli!
mason
06. 06. 2008 17.13
Ja, itak vse je bolj pomebno kot vrtec.Najbolje da otroci kr s sabo nesejo vedra iz peska
ANU(s)
06. 06. 2008 16.41
aja,pa še najprej je treba opravit nakup dveh radarjev tipa Ground Master 403,pol pa mogoče vrtec pride na vrsto
bluesman
06. 06. 2008 14.51
Denarja je očitno dovolj za vse mogoče neumnosti in traparije, samo ne za tisto, kar je zares potrebno. Pomembno je, da ima denar za svoje veleumne nagovore in ostalo hochštaplarijo!
Tonček Balonček
06. 06. 2008 14.45
Važno je, da se cene ne dvigajo, bo pač puščalo, to je še najmanj, Janković kar naprej draži, naj otroci nosijo vrtce dežnike, pa bo!!?? Oče je zaskrbljen, matere pa še bolj! Dol z Jankovićem, še streh ne popravlja!!
komunista@bigstring.com
06. 06. 2008 13.19
Đeksunu. Vrtci so v pristojnosti občine, torej ko bo Đanković dobil podkupnino, bo vrtec zrihtan.
ANU(s)
06. 06. 2008 13.09
kva si tečn igor,najprej je treba tanke spedenat,pa mormo mal sponzorirat uno stavbo za nato,pa kšn avionček še,pol pa šele vrtce,tko,da je treba počakat s tem,ker ni tolk nujno
Ramzess
06. 06. 2008 12.20
Saj ni res, pa je. "Vendar pomočnica ravnateljice pravi, da jih streha ne ovira pri delu v tolikšni meri, da ne bi mogli sprejemati otrok. Prilagodili so se tudi tako, da so preoblikovali nekatere skupine, tako da sprejem otrok ni težava." Kako sploh upajo, nimajo prav nobebega čuta za odgovornost. Metanje peska v oči. Upam, da so vsaj starši otrok dovolj pametni, da držijo otroke doma, in jih ne puščajo v tako dvomljivem in potencialno nevarnem okolju. Kitajci, tak odnos, vseh, drago plačujo z življenji preštevilnih otrok, lahko bi se kaj naučili od od njih, lahko bi se. Ko je in bo prepozno, nima nihče 'pravice', jokati, stokati, in tožiti, ker so vedeli, vedeli so. Ni opravičila.