Slovenija

Računsko sodišče lani ugotovilo nepravilnosti pri javnih naročilih

Ljubljana, 08. 04. 1999 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odbor državnega zbora (DZ) za nadzor proračuna in drugih javnih financ se je seznanil s poročilom Računskega sodišča RS o delu za leto 1998 ter sklenil državnemu zboru predlagati, naj poročilo obravnava na naslednji redni seji, ko naj bi poslanci s skoraj enoletno zamudo obravnavali tudi poročilo tega sodišča za leto 1997.

O bistvenih ugotovitvah iz opravljenih revizij v lanskem letu ter o delu in organizaciji sodišča je članom odbora spregovorila namestnica predsednika računskega sodišča Etelka Korpič Horvat. Računsko sodišče, ki nadzira porabo proračunskih sredstev, je lani opravilo revizije na 27 področjih in izdalo 137 revizijskih poročil, od tega je 86 poročil dokončnih, kar je največ doslej. Za odpravo razkritih nepravilnosti je izdalo 11 sklepov, eno ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja, eno naznanilo zaradi suma kaznivega dejanja, šest predlogov za uvedbo postopka zaradi prekrška in dve pobudi za pregon prekrškov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.