Slovenija

Radenska lani za 608 milijonov tolarjev dobička

Radenci, 08. 04. 1999 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po nerevidiranih podatkih je skupina podjetij Radenska v letu 1998 ob skupnih prihodkih v višini 12,2 milijarde tolarjev ustvarila za 608,4 milijona tolarjev čistega dobička, kar je za 15,3 odstotka več kot lani. K tako dobrim poslovnim rezultatom je največ prispevalo polnjenje brezalkoholnih pijač v matični družbi, ugodni trendi pa se kažejo tudi v turizmu.

Radenska je lani prodala 151,4 milijona litrov mineralnih vod, pitne vode in brezalkoholnih pijač in presegla prodajo iz predhodnega leta za skoraj 10 odstotkov. Najbolj se je povečala prodaja ustekleničene pitne vode in sicer za 43,3 odstotka, prodaja mineralnih vod pa je porasla za 16,1 odstotka. Izreden uspeh so zabeležili tudi s prodajo ledenih čajev, saj imajo na slovenskem trgu skoraj petinski delež.

V Radenski so lani, ob fizičnem in vrednostnem povečanju obsega poslovanja, zabeležili tudi nadaljnjo rast produktivnosti dela in bruto dodane vrednosti na zaposlenega.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.