Slovenija
Oglas

Radenska Naturelle z najvišjo nagrado prestižnega izbora Monde Selection

Ljubljana, 17. 05. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nagrada Grand Gold Award za biser neokrnjene narave, ki se ponaša z 12.000-letno zgodovino

Radenska Naturelle, negazirana naravna mineralna voda iz Radenske, je na 63. svetovnem izboru vod in brezalkoholnih pijač Monde Selection prejela Grand Gold Award, najvišjo nagrado v kategoriji vod in brezalkoholnih pijač. Strokovna žirija izbora Monde Selection je oznako najvišje kakovosti podelila na podlagi mnenj neodvisnih strokovnjakov, ki so podrobno preučili vizualne vidike, vonj, pakiranje in okus, kot tudi znanstveno ter laboratorijsko oceno vode, ki pod zemeljskim površjem svojo čistost in neokrnjenost ohranja že 12.000 let.

Priznanje Grand Gold Award za Radensko Naturelle
Priznanje Grand Gold Award za Radensko Naturelle FOTO: Arhiv ponudnika

Strokovna komisija izbora Monde Selection je po temeljitemu postopku ocenjevanja, ki že od leta 1961 poteka po strogo določenih kriterijih, naravni mineralni vodi Radenska Naturelle podelila najvišjo možno nagrado v kategoriji vod in brezalkoholnih pijač – Grand Gold Award. "Ko potrošniki vidijo oznako Monde Selection Quality Award, prejmejo potrditev in zagotovilo, da izberejo izdelek visokega ranga," je povedal Louis Poot Baudier, generalni direktor Monde Selection, ki predstavlja eno najuglednejših svetovnih organizacij za potrjevanje kakovosti. 

"Čeprav Radenska Naturelle že vrsto let na domačih in mednarodnih ocenjevanjih žanje priznanja, nas je tokratna nagrada Monde Selection še posebej razveselila. Uvrstitev v sam vrh voda, ki jih odlikuje najvišja kakovost, je pomembna potrditev, da ponujamo res najboljše iz narave," je povedala Egle Wehle, direktorica marketinga Radenska Adriatic.

Radenska Naturelle
Radenska Naturelle FOTO: Arhiv ponudnika

Naravno čista že 12.000 let 

Po hidrogeoloških raziskavah je starost nastanka izvira, iz katerega se danes črpa naravna mineralna voda Radenska Naturelle, ocenjena na 12.000 let. Izvir se napaja iz padavinskih vod, ki se s pronicanjem skozi skoraj neprepustne zemeljske plasti prečistijo in obogatijo z minerali, pod zemeljskim površjem pa ostajajo tudi zaščitene pred zunanjimi vplivi. Od črpanja do polnjenja naravne mineralne vode so dovoljeni le minimalni posegi, kar jo močno razlikuje od postopkov obdelave vodovodne vode, ki se lahko obdela na fizikalni način, kot tudi z dodajanjem kemijskih sredstev za dezinfekcijo. To Radenski Naturelle zagotavlja prvobitno čistost in harmonično zaokroženost okusa, h kateremu prispeva idealna sestava pomembnih mineralnih snovi. 

Več kot "navadna" voda

Naravna mineralna voda je mojstrovina narave, ki je ni mogoče poustvariti ali proizvesti z industrijskimi postopki. Značilno je, da nastaja skozi daljše časovno obdobje in je bogata z mineralnimi snovmi. Radenska Naturelle tako vsebuje minerale, kot sta kalcij in magnezij, odlikuje pa jo tudi nizka količina natrija, zato je primerna za posebne diete in je zaradi svoje edinstvene sestave priporočljiva za pitje ob vseh priložnostih in je idealna izbira za osvežitev in potešitev žeje – za vse generacije. 

Radenska Naturelle za vse priložnosti
Radenska Naturelle za vse priložnosti FOTO: Arhiv ponudnika

V Radenski prihodnost vidijo kot zavezo trajnosti

V Radenski so srčno zavezani trajnosti, skrbi za ohranjanje vodnih virov in čistega okolja. Rezultat njihovih večletnih prizadevanj je, da je danes kar 99 % steklenic Radenske Naturelle vračljivih. Prav tako so za Radensko Naturelle 0,5L uporabili lažjo in okolju prijaznejšo plastenko, ki je izdelana iz 100% reciklirane plastike. Na ta način si prizadevajo, da je ogljični odtis njihove embalaže bistveno nižji, s tem pa podpirajo krožno gospodarstvo.

"Začetek vsake zgodbe izvira iz Narave. To je tudi zgodba Radenske Naturelle in naših treh src, zato se zavedamo, kako pomembno je, da naravne vire spoštujemo in zaščitimo. Radenska ostaja zavezana trajnostni misiji, saj le na ta način lahko ostajamo prva izbira potrošnikov," je dodal Marián Šefčovič, direktor Radenska Adriatic.

Več o liniji izdelkov Radenska Naturelle in o izboru Monde Selection.


Naročnik oglasne vsebine je Radenska.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA