Slovenija
Oglas

Radi potujete? Odpotujte dlje in višje. Odkrijte Ekvador in Galapagos.

Ljubljana, 01. 12. 2023 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Odpotujte v Ekvador in na Galapaško otočje! Aktiven dopust ob Ekvatorju, opazovanje živali ki živijo le tu sredi Tihega oceana, rafting v porečju Amazonke, opcijski treking na najvišji delujoči vulkan, ...

Lifetrek je potovalna agencija, ki se je uveljavila kot ena prvih v regiji s ponudbo aktivnih potovanj na lokacije in vrhove, ki sicer veljajo za težko dostopne. S svojim načelom Vedno malo dlje so nadgradili ponudbo večine turističnih in potovalnih agencij. Tam kjer drugi končajo, Lifetrek nadaljuje svojo pot.

S svojim pristopom so oblikovali Aktivna potovanja na način, da so ta dostopna skoraj vsakomur, ne glede na izkušnje ali telesno pripravljenost. Lifetrek aktivna potovanja združujejo raziskovanje, kulturo in avanturo. Primerna so za tiste, ki radi potujete, a vam v klasičnih potovanjih nekaj manjka. 

Tretja značilnost agencije pa so Majhne skupine. Ker občutljivo okolje kamor vodimo, ne prenese velikih množic. Ker je tako lažje zagotoviti varnost udeležencev. In ker velika skupina pomeni tudi veliko izgubo časa. 

Ne zamudite priložnosti za edinstvene in nepozabne izkušnje v nekaterih najbolj osupljivih in nedotaknjenih delih sveta. Da boste po vrnitvi z dopusta imeli kaj povedati prijateljem!

Ekvador in Galapagos
Ekvador in Galapagos FOTO: Arhiv ponudnika

Ekvador in Galapagos - dežela štirih svetov: hribi, obala, Amazonija in Galapagos

Ekvador, znan kot "Dežela štirih svetov", je dragulj Južne Amerike, ki združuje naravno in kulturno raznolikost. V andskih gorah se bohoti impresivna pokrajina z vulkani, ki vabi ljubitelje narave in pohodnike. Amazonija, srce Ekvadorja, je dom različnih vrst rastlin, živali in starodavnih domorodnih skupnosti. Obalna regija ponuja sproščujoče plaže in živahna mesta, medtem ko so Galapagos znani po svoji nedotaknjeni naravi in redkih vrstah. Lifetrekov program "Ekvador in Galapagos" raziskuje to pestrost, od Kečua potomcev Inkov do obalnih Afro-Ekvadorcev in amazonskih plemen.

Ekvador, s svojo raznoliko topografijo, ponuja različne aktivnosti v naravi in je idealen za vse tipe turistov. Z bogato biotsko raznovrstnostjo, fascinantnimi Andi, tropskim Amazonkim nižavjem, kolonialnimi mesti, tradicionalnimi vasmi, in osupljivim Galapagosom, Ekvador predstavlja neomejene možnosti raziskovanja.

Program vključuje vzpon na vulkan Cotopaxi, rafting in vožnjo s kanuji po Amazonki, ter spoznavanje bogate Inške in kolonialne dediščine, obsega pa tudi obisk deževnih pragozdov. Preberite več o potovanju v Ekvador.

Zdaj je čas, da odkrijete sanjski Ekvador z Galapagosom!

Odhodi že v januarju in novembru. Zagotovljeno najboljša cena!

Ogled odhodov >>

Ostala aktivna potovanja

To so potovanja v kombinaciji z dnevnimi trekingi, kjer popotnik lahko uživa v enem in drugem. Tako ni preveč naporno in tudi ne premalo doživeto. Potovalna agencija Lifetrek nudi ljubiteljem narave in aktivnega dopusta širok spekter aktivnih potovanj po vsem svetu: Vrh obrazca

- Patagonija in Ognjena zemlja: enodnevne ture pod tri znamenite vrhove Fitz Roy, Cerro Torre in Torres del Paine, plovba po morskih kanalih in jezerih.

- Kilimanjaro: Odpotujte na vrh Afrike! Mogočni Kilimanjaro s svojo impresivno višino in čudovito naravo ponuja edinstveno kombinacijo izziva in lepote. Vzpon skozi različne klimatske cone in divjo pokrajino je enkratno doživetje. Stati na vrhu Kilija je občutek zadovoljstva in izpolnitev osebnega cilja.

- Nepal: Pikey Peak, treking Langtang, Kanchenjunga treking in Everest Base Camp. Spektakularni pogledi na osemtisočake.

- Islandija: Polarni sij in Islandija pozimi sta uspešnici izven poletne sezone, ob tem pa še ostali aranžmaji na vse možne načine in čez celo leto - potovanje, treking, ledeniki, turno smučanje.

- Malorka, Tenerife, Madeira, Azori: aktivno po otokih Atlantskega oceana, fiksne namestitve in dnevne ture po vrhovih in soteskah.

- Lofoti: prvobitna divjina znotraj polarnega kroga kjer ni slabega razgleda, ljubke ribiške vasice, muzej vikingov, znamenite polenovke.

- Maroko: Maroko za Novo let, vzpon na najvišji vrh Atlasa Toubkal, raziskovanje Maroka po vsakdanjih poteh.

- Kirgizija: Nomadska avantura, dnevni treking s konji, raziskovanje dežele, turno smučanje. Primerno tudi za družine.

- Gruzija: znameniti treking od Mestije do Ušgulija, turno smučanje, potovanja za popotnike in vzpon na Kazbek 5000 +.

- Peru: raziskovanje Kordiljere Huayhuash, splošna potovanja po Peruju in kombinirane ture po Peruju, Boliviji in Čilu.

- Jordanija: trekingi, novoletna potovanja, družinska potovanja in potovanja za popotnike.

Oglejte si vsa potovanja in preverite naslednje odhode, ki se jim lahko pridružite.

Recept za edinstveno in nepozabno doživetje

Agencija Lifetrek se zaveda izziva, ki ga prinaša organizacija potovanja. Z unikatnim pristopom in izkušnjami je zasnovala recept, ki zagotavlja, da so potovanja na izbrane destinacije drugačna, polna in edinstvena.

Vedno malo dlje

Z Lifetrekom boste doživeli tisto, kar je resnično, ne le tisto, kar je na ogled turistom. Naši lastni programi so kreirani na izkušnjah in so plod našega ustvarjanja in oblikovanja. Ne sledimo tipičnim turističnim vzorcem, ampak vsako potovanje oblikujemo z mislijo na avtentičnost in edinstvenost doživetij. Poleg tega smo ponosni na organiziranje potovanj za majhne skupine, kar omogoča osebni pristop in poskrbi, da se vsak posameznik počuti posebnega, slišanega. Naša potovanja so več kot le ogledi; so pristne izkušnje, oblikovane na podlagi globokih znanj in strasti do raziskovanja.

Majhne skupine

V odmaknjenih krajih je lepo. Tam je še moč najti prvobiten stik z naravo. Toda, je še tako, če hodiš v dolgi vrsti glasnih ljudi? Ko se je potrebno prilagajati, čakat drug na drugega. Naj bo to pri vkrcavanjih na avtobus, pri razdelitvi ključev nastanitev, konec koncev tudi pri uporabi wc-jev. Ni bolje tega časa nameniti počitku na razglednem obronku?

Lokalni vodiči

Razumemo, da ne razumemo vsega. Zato dele potovanj zaupamo tistim, ki razumejo. Zato smo povezani z lokalnimi vodiči, ki prevzamejo večji ali manjši del potovanja in nam pokažejo tisto, česar sami ne bi našli in razložijo tako, kot si sami ne bi znali.

Izkušnje

Lifetrek je ena izmed najstarejših outdoor potovalnih agencij v Sloveniji in tudi v svetu sodi med pionirje aktivnih potovanj. Izkušnje, ki jih je v vodenjih nabrala, omogočajo, da so potovanja iz leta v leto boljše. Preizkušamo vedno nove opcije in ohranjamo tisto, kar je dobro. Z lifetrekom boste zato vsekakor pozitivno presenečeni.

Omenjeno je tudi razlog, da se za potovanja z nami odločajo tudi sicer izkušeni in priznani popotniki.

Izkušnje popotnikov

Svaneti iz prve roke

Zelo priporočam! Treking v Gruziji je bil nepozabna izkušnja. Imeli smo najboljša vodnika. Mate in Slovenka Ana, ki živita v Gruziji. Tako smo imeli pristen stik z domačini in smo o načinu življenja v regiji Svaneti izvedeli iz prve roke. Pokrajina ponuja prekrasne razglede, hrana pa je tako dobra, da sem kljub veliko hoje pridobila par kg. 

Anja K.

Prvinska Jordanija

Vsa pohvala ekipi Lifetrek, še posebej vodiču Lanu, ki nam je približal prvinsko Jordanijo z vsemi njenimi lepotami od antičnega Jeriha, Petre, Wadi Ruma, mrtvega morja, gore Nebo, beduinskih običajev... Z veseljem se bomo z vami udeležili še kakšnega trekinga. 

Albert N.

Varnost, zahtevnost in oprema

Za uspešno in varno izkušnjo aktivnega potovanja z Lifetrekom je pomembna tudi ustrezna priprava.

1. Oprema: Primerna pohodniška in potovalna oprema je nujna. Vključno s pohodnimi čevlji, nahrbtnikom, oblačili primernimi vremenskim razmeram in ostalo potrebno opremo za specifičen treking.

2. Telesna Pripravljenost: Večina potovanj zahteva povprečno telesno pripravljenost. Za določene trekinge, predvsem pa za vzpone na alpske vrhove in program 5000+ pa je potrebna dobra oz. zelo dobra telesna pripravljenost.

3. Zahtevnost Programov: Lifetrek ponuja različne aranžmaje, od lahkih potovanj do zahtevnih vzponov na sedemtisočake. Informirajte se o zahtevnosti izbrane ture.

4. Zdravje in Varnost: Pred odhodom je priporočljiv zdravniški pregled in seznanitev z osnovami prve pomoči.

5. Dodatne Informacije: Za več informacij o specifičnih potovanjih, vizah, cepljenjih, napitninah in lokalnih običajih se posvetujte z agencijo Lifetrek.

Potovalna agencija LIFETREK. Vedno malo dlje. 

Da boste po vrnitvi z dopusta imeli kaj povedati prijateljem. 


Pridružite se našim potovanjem tudi na Instagramu in se vživite v aktivna potovanja.

Rezervirajte svoje potovanje na Lifetrek.Si

--

Članek je pripravljen v sodelovanju z Miklavčič marketing d.o.o.

Naslovna slika Shutterstock

Slike v članku iz arhiva Lifetrek.

 

Naročnik oglasa je Durango d.o.o.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.