Gospodarstvo

Rakovec želi preprečiti razrešitev

Ljubljana, 31. 05. 2013 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Rakovec je na sodišče vložil zahtevo za izdajo začasne prepovedi izvršitve sklepa nadzornega sveta o njegovi razrešitvi. Sicer so Rakovca razrešili predvsem zaradi neodzivnosti.

Rakovec
Rakovec FOTO: POP TV

Nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec je na ljubljansko okrožno sodišče vložil zahtevo za izdajo začasne prepovedi izvršitve sklepa nadzornega sveta o njegovi razrešitvi, poroča Delo. Nadzorni svet je Rakovca razrešil prejšnjo sredo, in sicer zaradi okrnjenega zaupanja v njegovo vodenje največje slovenske zavarovalnice.

Kot je prejšnji teden pojasnil predsednik nadzornikov Zavarovalnice Triglav Mihael Perman, so se za Rakovčevo razrešitev odločili predvsem zaradi njegove neodzivnosti v odnosu do nadzornega sveta.

Uprava po njegovih navedbah pri pripravi predloga poslovne politike in načrta poslovanja skupine Triglav za letos ni upoštevala ključnih usmeritev in napotkov nadzornikov. Nadzorni svet je namreč opozarjal, da bo letošnje poslovanje potekalo v zahtevnejših ekonomskih okoliščinah, medtem ko je uprava menila, da za to niso potrebne prilagoditve in da bo, če bo treba, ukrepala naknadno, je povzel Perman.

Nadzornike je zmotil tudi predlog za junijsko skupščino, ki ga je potrdil nadzorni svet v prejšnji sestavi in ki bi upravi omogočil uporabo odobrenega kapitala do višine 50 odstotkov osnovnega kapitala. To pa po Permanovih navedbah pomeni precej drugačne možnosti od že uveljavljene ureditve v višini do 15 odstotkov osnovnega kapitala.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik437802
31. 05. 2013 15.15
+7
Lejga, lejga poba, na predlog za svojo razrešitev se je pa svetlobno hitro odzval. Tako, da glih nesposoben ni, al se sam men zdi?