Slovenija

Ravnateljica vrtca vpletena v trgovino z otroki?

Moskva, 17. 04. 2000 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ravnateljico nekega vrtca v ruskem mestu Stavropol so prijeli zaradi suma, da je sodelovala v nezakoniti trgovini z ruskimi otroki v tujino. Neimenovano ravnateljico so aretirali, ko se je vkrcavala na letalo v ZDA z otrokom, ki ni bil njen. V ZDA je nameravala potovati kot turistka. Po trditvah zveznih varnostnih služb na območju to ni bilo prvič, da je osumljenka potovala z otrokom v tujino. Ravnateljica je otroke izbirala iz socialno ogroženih družin, katerim je bila vzgoja otrok v breme. Za vsakega otroka, ki ga je prepeljala v tujino, naj bi prejela od 8000 do 16.000 dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.