Slovenija
Oglas

Razkrivamo, koliko v resnici zasluži Hoferjev prodajalec!

Ljubljana, 17. 02. 2020 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mesec dni po dvigu minimalne plače.

Plača Hofer
Plača Hofer FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Lanskega decembra smo poročali o dvigu minimalne plače. Spomnimo, da se je s 1. januarjem 2020 dvignila z 886,63 na 940,58 evra bruto, hkrati pa so po novem iz nje izvzeti dodatki za delovno dobo, delovno in poslovno uspešnost ter za težje delovne pogoje. Rekordno zvišanje plač so decembra napovedali v podjetju Hofer, kar smo mesec dni kasneje tudi preverili.

Prodajalci pri Hoferju so že sedaj za svoje delo prejemali nadpovprečno plačilo v trgovinski panogi, januar 2020 pa naj bi jim prinesel dodatno, za trgovsko podjetje, rekordno zvišanje plačila. Prodajalci za 40 ur/teden naj bi tako po novem prejeli plačilo, ki za kar 70,2 % presega zakonsko določeno minimalno plačo, del zvišanja pa bo predstavljal tudi regres v višini 1.700 evrov. Navedbe smo preverili tudi pri trgovcu, kjer so nam posredovali plačilno lestvico zaposlenih v trgovini in razkrili tudi konkretne številke, ki potrjujejo njihovo decembrsko obljubo.

Potrjeno - prodajalec v Hoferju zasluži 1600 evrov bruto

Tovrstna poteza je v slovenskih podjetjih zaenkrat še bolj izjema kot pravilo, z njo pa so želeli potrditi svoje navedbe o panožno nadpovprečnem plačilu. V najvišjem plačilnem razredu bo tako prodajalec  za 40 ur/teden zaslužil 1600 bruto, za 30 ur/teden pa 1200 evrov. Za četrtino krajši delovni čas tako prejmejo plačilo, ki skoraj za tretjino presega minimalno plačo, predvideno za polni delovni čas.

Hofer prodajalec 30 ur/teden*

1.200,00 €

Hofer prodajalec 40 ur/teden*

1.600,00 €

Minimalna plača 40 ur/teden

940,58 €

*Bruto plača v najvišjem plačilnem razredu od 1. 1. 2020.


»Na Slovenskem trgu smo prepoznani po vlogi odgovornega trgovca, naše vodilo »Več kot fer« pa ne prenašamo zgolj na svoje prodajne police, kjer kupci najdejo izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni, temveč tudi na svoje sodelavce. Zavedamo se, da so sodelavci srce našega podjetja. Pri dobrem delu jih želimo spodbujati in pomemben del te spodbude je seveda tudi pošteno plačilo,« so še povedali pri Hoferju.

Plača Hofer
Plača Hofer FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Večstopenjski plačilni model, regres in ugodnosti

Pri Hoferju pošteno plačilo zagotavljajo tudi z večstopenjskim plačilnim modelom, ki omogoča, da se vsako naslednje leto, do zadnjega razreda, zaposlenim osnovna bruto plača samodejno viša. »Tovrsten model nam omogoča, da so naši sodelavci vsako leto deležni višjega plačila. Zdi se nam zelo pomembno, da se zaposleni v podjetju počutijo spoštovani, del tega pa zagotovo predstavlja tudi pošteno plačilo. Radi nagrajujemo pripadnost in doprinos k uspehu podjetja, zato se nam zdi večstopenjski plačilni model primer dobre prakse, ki se je vselej izkazal za pravilno odločitev.«

Novost v letu 2020 je tudi višji regres - junija se bodo zaposleni razveselili regresa v višini kar 1700 evrov. Tako kot leta do sedaj, bodo konec leta sodelavkam in sodelavcem namenili tudi božičnico. Za spodbudno delovno okolje podjetje skrbi še z brezplačnimi toplimi napitki, ki so zaposlenim na voljo vsak dan, s svežim sadjem in zelenjavo ter z brezplačnimi športnimi aktivnostmi v obliki različnih maratonov in športnih prireditev.

Pogodba za nedoločen čas za nove zaposlene

Stabilnejše pogoje zaposlitve omogočajo tudi s pogodbo za nedoločen čas, ki jo novi sodelavci prejmejo nemudoma ob vstopu v podjetje. »Med našimi sodelavci ne delamo razlik. Ne glede na delovno mesto, vsi naši sodelavci ob vstopu v podjetje prejmejo zaposlitev za nedoločen čas s šest mesečnim poskusnim obdobjem.« Zaposlenim med drugim pripada še najvišje zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 €/dan), maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 €/km), vplačilo v drugi steber pokojninskega zavarovanja in nagrada iz naslova poslovne uspešnosti.

Plača Hofer
Plača Hofer FOTO: PR/Arhiv ponudnika


Naročnik oglasa je Hofer.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1