Slovenija

Razstava likovnih del Majka Mulačka

Ljubljana, 03. 02. 1998 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Galeriji Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov bodo drevi odprli razstavo najnovejših del Majka Mulačka z naslovom Pro memoria. Gre za ciklus objektov iz zadnjih dveh let v tehniki patinirane žgane gline. Razstava bo na ogled do 23. februarja.

Umetniku je blizu zlasti ameriška odprtost do novih pobud in izzivov, profani predmeti in vsebine, ki jih je kot najpomembnejši odraz dobe uporabil in po svoje posvetil pop-art. Zato poslikani objekti živahnih barv delujejo kot znani predmeti iz našega vsakdana, ki jih je bolj kot želja po spomeniški nesmrtnosti ustvarila hipna duhovita domislica. Enkratnost ideje je pravzaprav temeljni izziv za umetniško početje Majka Mulačka, saj je celotna realizacija v partinirani keramiki iskanje primerne oblike za vsebino, je v spremnem besedilu ob razstavi zapisala Judita Krivec Dragan.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.